Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okulda jetta kullanan kimya öğretmenim var kadın çöp gibi küçücük bişey emin ol sen de kullanırsın.
  • Sağa sinyal verip sola dönen onlarca erkek şöför varken, bence "kullanabilirmiyim" sorusu tamamen sizin kişisel becerinize bağlı.
    İlk bindiğinizde yadırgayacağınız bir araç, en fazla bir ay sonra çok basit gelecektir. Siz ihtiyacınızı karşılayacak araba almaya bakın.
    Yakıt, bagaj hacmi vs. vs. gibi şeyler. Gerisi dediğim gibi tamamen sizin becerinize bağlı, bunun bayan olmakla alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

quote:

quote:

quote:

Konu olmus 8 sayfa Yahu bu forum ahalisinin troll konulara ilgisi bi acayip.

.)

arkadaşım, şu troll konusunu bana biraz anlatır mısın?
    soru sormam mı troll subject kapsamına giriyor ben anlayamadım?
    yahut sizin beğenmediğiniz bir soru olduğu için mi?

ama yine de teşekkür ederim, üşenmeden ikidir cevap yazıyorsunuz bana buradan.

En basitinden konusmalariniz bi alici gibi değil. Iyi bi alici kriter belirtir oyle 40 tane marka/model arasında gel git yapmaz. Her gosterilen markaya tamam bakacam diyip gecmez. Yok onu begendim sunu begendim yok sedan yok hatchback sanki piyasada hic sedan kullanan bayan yok. Ne sacma bi konu ya bu. Sanki erkekler de hatcback kullanmaz.

çünkü hangi arabayı almalıyım diye marka/model sormadım.
    Soruyor olsa idim, böyle bir başlık açmazdım.

40 tane marka/model arasında değilim, kafamda iki model vardı ve bugün passat ile üçe çıktı.
    Dikkat ederseniz kargaşa yahut tartışma konusu açmamak için kafamda hali hazırda olan diğer iki modeli de ısrarla belirtmiyorum.
    Passat dememin sebebi, bugün bir passat kiraladım.

Benim aklıma takıldı, ve ben soruyu sordum.
    Şayet hoşunuza gitmedi ise ilk mesajda kesersiniz ve dersiniz ki yahu kardeşim amma tatava yapmışsın ben fikrimi beyan etmiyorum sana, ben de derim ki teşekkür ederim.

Bu kadar basit.

Ikincisi ise lütfen ama lütfen kadın sedan kullanır erkek hb kullanır muhabbetini yeniden ısıtma çünkü gerçekten kadınlar hb mi kullanmalı değildi konudaki maksat, şayet bu kadar ilgileniyorsanız bu konu ve mesajlar ile; daha sonraki mesajlarımdan da anlaşılacağı üzere

Arkadaşım, acemiyim ve tabiri caizse it gibi korkuyorum sence ben 55 kg ve çırpı kollara sahip bir kadın olarak bu dev arabaları kullanabilir miyim?

işin özü bu.

sonuç: sedan.

tamam mıdır?

tekrar ve tekrar teşekkür ederim.

saygılar sevgiler

Konuşmalarından da belli ki sen bi erkeksin. Troller artmis iyice.

tamam arkadaşım

ben troll olayım, karar verdik ya hep beraber sedan mı hb mi diye,
    varsın şahsınıza ait mesajlar da kalıversin buralarda

tekrar teşekkür ederim .)

Tamam troll kardes anlıyorum seni. Okullarda kapandi evde canin sıkılinca actin bu konuyu.
    Bu arada yeni ogrenmis olduk forum ergen kayniyomus. :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanır neden kullanmasın ama bana kalırsa çok daha fazla yakışıyor kadınlara hatchback araba

Bence hatchback
  • İsrailli kadınlar tank bile kullanıyor.Sen Sedan neden kullanamayacaksın?

Dedem bile kullanıyor araba.
  • açık olup ciddi konuşmak gerekirse (alınmaca yok) annen haklı, hb alman en iyisi olur senin için.
    kadınlardaki manevra ve refleks kabiliyetini düşününce, ki trafikte gördüklerimin %90'ını hesaba katarak söylüyorum, sedana hakim olman daha zor.

şöyle ki, taş gibi jeep kullanan kadın şoförlerde var, teyzem de bunlardan biri, trafikte makas bile atıyor :D

sana bağlı yani, kullanabileceğini düşünüyorsan (ki buraya konu açmakla kararsız olduğunu gösteriyorsun, asıl sorun da bu, trafikte kararsız kalmak en büyük sorundur :P) alır kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

quote:

Orijinalden alıntı: Mustang Fastback

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

quote:

quote:

quote:

Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?

Benzinli Torku 130 altında 1.6 manuel araçlarda debriyajla yuruyemessiniz tecrübeyle sabittir.korkmadan debriyaj a bastığınızda da gaza basicaksiniz yoksa stop ettirirsiniz buda sizin araba kullanma şevk inizi kırar.

Not dost acı söyler

Hocam iyi diyorsunda bugün farkettim bu sorunsalı kendi kendime dedim bildiğim tanıdığım sürücüler anlatırken debriyajdan çekerken gaza basacaksın diyorlardı ben debriyajla kaldırıyorum öbürüne alışmalıyım diye ve denedim 3 kez stopladı araç.Titremeye başlayınca gaz vermeye mi başlayacağım?Nasıl kaldıracağız şu benzinli torku 130un altunda 1.6 manuel araçları

Debriyaj a ilk sonuna kadar bastığında çekerken gaz da vericeksin benzinli arabada o titreme olmaz olurda çok anlık olur hani 1 2 saniye sabit tutabilirsiniz kavrama noktası zordur Torku 130 altında araçlarda =) acemi siniz devir saatine bakarak anlamaya çalışın arabayi

tamam teşekkür ederim bilgiler için onu ileride düşünürüz artık şimdilik yine de deneyeceğim debriyajdan çekerken gazlamayı.İyi aksamlar
    bu arada konu sahibinde özür diliyorum konuyu dağıttım affınıza sığınıyorum @caracaszibidih

Ben de i20 dizel kullanıyorum yokuşta kaldırmayı denerseniz anlarsınız, yokuşta gaz vermeden kalkmaz, benzinli gibi davranır o benzerlikten aynı araba olduğu için farkı anlarsınız. kavramaya gelmeden motora bir devir aldırıyorsunuz ki araç kavradığında devri düşecek o düşmeyi tolare etsin. yani diyeceğim o ki gazsız kaldırmaya alışmayın trafikte yokuşta kalırsınız

Hocam teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için fakat işin ilginç kısmı bahsettiğim 1.2 benzinli manuel corsayla yokuştada gaz vermeden kaldırdım daha yavaşta olsa araba çıkıyor gaza gerek olmadan.bilmiyorum nedenini ama yinede haklısınız alışmalıyım sanırım gazla kalkmaya

Frenlemeyi iyi yaptınız ve oldukça yavaş davrandıysanız olabilir ama dik yokuşta ve trafikte mümkün değil yani. Ankara çankayada yaşıyorum yokuşlar çok dik 1.viteste bile arabanın bayıldığı oluyor yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyorum.

• Böyle bir düşünce yanlış anlamayın ama biraz geri kafalılık sayılabilir acemi olan herkes sedan araba ile zorlanır, erkekler arabalara daha çok meraklı oldukları için daha kolay alışıyorlar yada daha ehliyet yokken sürmeyi öğreniyorlar yoksa kesinlikle kadın sedan süremez diye bir şey yok ancak anladığım kadarıyla acemisiniz hatchback başlangıç için daha iyi olacaktır. Yoksa koskoca yolcu jeti süren kadınlar da var
  • caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    Akli dengesi yerinde olan her '' insan'' sedan araba kullanabilir bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 13 Ağustos 2014; 2:13:20 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?

Benzinli Torku 130 altında 1.6 manuel araçlarda debriyajla yuruyemessiniz tecrübeyle sabittir.korkmadan debriyaj a bastığınızda da gaza basicaksiniz yoksa stop ettirirsiniz buda sizin araba kullanma şevk inizi kırar.

Not dost acı söyler

Hocam iyi diyorsunda bugün farkettim bu sorunsalı kendi kendime dedim bildiğim tanıdığım sürücüler anlatırken debriyajdan çekerken gaza basacaksın diyorlardı ben debriyajla kaldırıyorum öbürüne alışmalıyım diye ve denedim 3 kez stopladı araç.Titremeye başlayınca gaz vermeye mi başlayacağım?Nasıl kaldıracağız şu benzinli torku 130un altunda 1.6 manuel araçları

Debriyaj a ilk sonuna kadar bastığında çekerken gaz da vericeksin benzinli arabada o titreme olmaz olurda çok anlık olur hani 1 2 saniye sabit tutabilirsiniz kavrama noktası zordur Torku 130 altında araçlarda =) acemi siniz devir saatine bakarak anlamaya çalışın arabayi

tamam teşekkür ederim bilgiler için onu ileride düşünürüz artık şimdilik yine de deneyeceğim debriyajdan çekerken gazlamayı.İyi aksamlar
    bu arada konu sahibinde özür diliyorum konuyu dağıttım affınıza sığınıyorum @caracaszibidih

Ben de i20 dizel kullanıyorum yokuşta kaldırmayı denerseniz anlarsınız, yokuşta gaz vermeden kalkmaz, benzinli gibi davranır o benzerlikten aynı araba olduğu için farkı anlarsınız. kavramaya gelmeden motora bir devir aldırıyorsunuz ki araç kavradığında devri düşecek o düşmeyi tolare etsin. yani diyeceğim o ki gazsız kaldırmaya alışmayın trafikte yokuşta kalırsınız

Hocam teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için fakat işin ilginç kısmı bahsettiğim 1.2 benzinli manuel corsayla yokuştada gaz vermeden kaldırdım daha yavaşta olsa araba çıkıyor gaza gerek olmadan.bilmiyorum nedenini ama yinede haklısınız alışmalıyım sanırım gazla kalkmaya

Frenlemeyi iyi yaptınız ve oldukça yavaş davrandıysanız olabilir ama dik yokuşta ve trafikte mümkün değil yani. Ankara çankayada yaşıyorum yokuşlar çok dik 1.viteste bile arabanın bayıldığı oluyor yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyorum.

Evet son derece yavaştım direksiyon sınavı formatında ve bahsettiğiniz kadar dik bir yamaç değildi.Tahminim 45derecelik bir eğim.Kavrarken frenden çektim araç ilerledi yavaşça

• kendini küçük görme
  • Arabaya alıştıktan sonra normal, makul ve orta zekalı HER insan her aracı kullanabilir. Sadece araca alışık araçla bütünleşmiş olmak lazım; bir süre sonra aracın nereden ucuzuna geçeceğini, nereye tam olarak parkedebileceğinizi ezbere bilirsiniz zaten. Hatta şunu söyleyeyim trafikte pek çok zekadan problemli insan tır kullanıyorken standart bir insan sedan aracı çok rahat kullanır.
    Ancak boya göre park sensörü önemli olabilir hatta bazı araçlarda boy bile önemli değil bagaj bitiş çizgisi görünmüyor. Örneğin 1.83 boyundayım megane 2'de normal sürüş pozisyonunda bagaj bitiş çizgisini göremiyorum, koltuğu en yüksek hale getirip kafamı tavana çaptırmama rağmen yine de göremiyorum. Sedan tercihinde bulunacaksanız park sensörü olmasına; eğer yoksa bagaj bitiş çizgisini görebildiğiniz bir araba olmasına özen gösterin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum bana mı denk geliyor ama ben bayan sürücü görünce normalden daha uzakta yürüyorum araçtan. Haberlere çıkıyor Fren yerine gaza basmış köprüden uçmuş falan. Bayanlarda kaportayı görme sevdası var nedense. Arabanın kör noktalarını ezberlemekten yana değiller sanırım.. Böyle araba sürülmez.. Tanıdığım çok usta bayan şoförler de var. Onların arabasına bindiğim zaman kendimi kasmadan rahatça seyahat edebiliyorum.. Hayatında hiç araba sürmemiş ama benzinli arabayı tek seferde istop ettirmeden kaldıran ve direksiyonu gayet iyi olan kız arkadaşım var.. Hem yetenek hem beceri işi
  • Daha dun Mazda 2 araci ile yanindan gecen motoru ve uzerundeki surucusunu, sagindan on camurluk-teker boslugundan yakalayip surukleyen hamde yeni mucur atilmis asfalt dokulmeyi bekleyen ve herkesin yavas seyir ettigi yolda, altina alan bayan surucusunu gordukten sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 13 Ağustos 2014; 8:03:14 >
  • Adana da otobüs kullanıyorlar...
  • kilonun vb ya da herhangi vücut ölçüsünün araba kullanıp kullanamayacağına nasıl etki edebileceğini anlayamadığım soru.. ehliyetin varsa istersen tır sür yani, çok çok manuel mi otomatik mi tartışması olabilirdi ne bileyim.
  • Konuyu açan bayan olunca böyle 7 sayfa oluveriyor birden hayret bişey yahu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobbitkoylusu

İsrailli kadınlar tank bile kullanıyor.Sen Sedan neden kullanamayacaksın?

Dedem bile kullanıyor araba.

norveçliler de askeri uçak sürüyormuş ben de ancak lol açıp login yapıyım :D
  • Öncelikle soruya cevap vereyim; tabii ki kullanır.

Bunun dışında nacizane tavsiyem, bütçenize uygun olacak şekilde bir sedan, bir de hatchback araç kiralayın, tüm gün sürün. Cevabı zaten bulacaksınız. Bir diğer husus; sedan araçlar hatchbacklerden daha dengelidir denebilir. Genel kabul görmüş bir şey değil belki bu ama sedan araçlar hatchbacklerden daha uzun ve geniş olduklarından yol tutuş kabiliyetleri daha fazladır. Bu yüzden daha rahat kontrol edilebilirler. Gözünüz korkmasın. Sadece araç nispeten büyük olduğundan sağını solunu, boyutunu kestirebilmeniz zaman alacak. Alışkanlık meselesi o da...

Fakat benim tavsiyem hatchbackten yana zira şehir içinde kullanacaksınız. Küçük, daha rahat manevra yapabilen, görece az yakan ve ucuz bir araca ihtiyacınız olacak. O bütçe aralığında da size tavsiyem benzinli 2. el bir Fiat Punto (Grande değil). Az yakar, ucuzdur, güvenlidir, sınıfına göre geniştir, sürüşü çok yumuşaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Verre

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Verre

İsterlerse limuzin kullanırlar isterlerse otobüs isterlerse tır kullanırlar.

Şahsi araba olarak

İsterlerse HB isterlerse SW isterlerse Sedan isterlerse Coupe isterlerse ShootingBrake isterlerse GT isterlerse de Roadster kullanırlar

Erkekler de isterlerse micra isterlerse mini hatta isterlerse pembe araç kullanırlar

Hayattaki ezikliğinizi homofobi ve feminifobiklikle,cinsiyet ayrımcılığı ile atmaya çalışmayın

aahhaha bir an gülümsedim, mesajınızın sonuna gelince daha da yayıldı gülümseme yüzüme .)

Şimdi öncelikle saygısızlığınızı şahsi olarak almıyorum.

Ikinci olarak, "kadınlar sedan araba kullanırlarsa kötü yola mı düşmüş olurlar?, sedan araba kullanırsam bana ne gözüyle bakar bu toplum? Sevgilim pembe arabaya binmek istedi, cinsel hayatımız ne yöne kayacak? etc gibi bir soru ile açmadım bu başlığı.

Sedan arabaya bir kadın olarak hakimiyet kurabilir miyim? mantığı ile sorulmuş bir soru idi. Ve araba kullanmayı bilenlere idi.

Ve bunu da olabildiğince samimi şekilde anlattığımı düşünüyorum. Oysa sizin gibi tabiri caiz ise karşıdan kapmaya hazır, pusuda bekleyen bir zihniyet ile karşılaşacağımı beklemiyordum .)

aynway, siz trafikte de böyle iseniz way halime. Benim tank ile gezmem falan lazım.

Kolay gele

pardon hakimiyet ne alaka kadın sedan aracı itiyor mu ne yapıyor ?

herkes herhangi bir aracı kullanabilir (tank ya da tır değil ama her türlü binek aracı ehliyeti olan herkes kullanabilir)

aynway neyil anyways'tır o laf her neyse temek.way haline nedir?

Kesinlikle hakimiyet ile ilgisi yok.Kadınlar bir seks objesi olarak görüldüğünden küçük ve şirin araçlara binmesi gerektiği düşünülüyor.

Ayrıca pembe araç süren erkeklere de aynı şey yapılıyor.Hayır,ben de sürmek istemem pembe aracı ama nedeni pembe rengi sevmemem.Gay gibi görünmek ile ilgisi yok.

Hayır,her pembe araç süren erkeğin gay olması diye birşey yok.Heteroseksüel ya da Aseksüel bile olabilir.Ama varsın Gay.O da insan değil mi.

Bir heteroseksüel erkek olarak söylüyorum.Kadınlara,eşcinsel erkeklere çok büyük ayrımcılık yapılıyor.

Kadın erkek hatta araba sürülmesi öğretilmiş 6 yaşında bir çocuk bile sedan araca hakim olabilir ve bazı sedanlar bazı HB'lerden daha kısa ve hafiftir.

Lütfen homofobinize feminifobinize ve cinsiyet ayrımcılığınza "hakimiyet" kılıfı örmeye çalışmayın.

arkadaşım,

olayı anlayamadın mı hala?
    ayrımcılık, ben kadınım sen erkeksin, o gay, bu etc derdinde değilim fenalık geldi,

sorun tamamen kişisel, yani benim aklımda olan bir soruyu ben doğrudan sordum.
    Altında, üstünde, yanında başka şeyler ararsan/ararsanız boşuna gerilir ve hadlerimizi aşarız.

bana bunu de: " herkes herhangi bir aracı kullanabilir (tank ya da tır değil ama her türlü binek aracı ehliyeti olan herkes kullanabilir)" amenna, ama kalkar siz ayrım yapıyorsunuz derseniz benim binlerce arkadaşıma (kendi arkadaş çevrem) da hakaret olarak gider çünkü ayrımcılık yapsaydım emin olun bir önceki, ve bu mesajınızın içindeki bir çok cümleye çok sert tepkiler verirdim.

tekrar ediyorum: kişisel sorunum acaba ben 55 kg bir kadın olarak yahut insan olarak bu geniş araçları kullanabilir miyim diye sordum, soruyorum.
    Önceden araba kullanıyor olsaydım derdim ki ben de "yahu yeter ki iyi şoför ol her türlü aracı kullanırsın". Ama bunu merak ettim ve sordum.
    Olay bu kadar basit.
    İş ayrımcılığa, seksistliğe kadar gitti.
    Yok arkadaşım öyle bir derdim yok. Isteyen gitsin tır kullansın denilen gibi pembe gömlekle, isteyen de yakası bağrı açık pembe arabaya binsin beni ilgilendiren kısmı bu değil.
    Hayatım boyunca sürüden olmadım, olmaya da niyetim yok aay bu tu kaka karşı kaldırıma geç diyerek.

Oldu mu? Çözdük mü canım arkadaşım?

bu arada babası kıbrısta yaşayan ve bir ingiliz olan birine de anyway kelimesinin sözlük anlamını da açıkladığınız iyi oldu .)
    aynway yazıyordum hep, demek ki bundan sonra anyways olarak yazmam lazım .) fakat küçük bir hatırlatma o sondaki -s takısını atınız efenim ordan .)

teşekkür ederim :)

sevgiler

Hala gereksiz yazıyorsun ama "Vaay ingilizmiş sustum" yani

İngilizler köylü bir halktır farklılıklara saygı duymayan pisliklerdir yani uygar değilsiniz

Ayrıca İngiliz olduğunu/zu sanmıyorum

Blok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.