Şimdi Ara

Kafam karıştı tavsiye bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.Birkaç aydır araba alma planım var ama işin içinden bir türlü çıkamadım arkadaşlar.Ben ikinci el 40.000₺ ye kadar araç düşünüyordum lakin ailem biraz krediyle almışken sıfır alalım dediler.Aklımda yeni Megane sedan ile Peugeot 308 var.Megane düşünürken eş dost bizimkilere japondan şaşma demişler onlarda bu sefer Honda ve Toyota bak diyorlar.Bu iki araçta içime sinmedi bir türlü.O kadar para verip lpgli kullanmak istemiyorum (Honda için). Sizlerden ricam 90.000 bandında sorun çıkarmayacak,sürücü ve yolcu güvenliği iyi olan,elden çıkarması kolay, yakıt konusunda uzmeyecek tavsiye istiyorum.Peugeotun yakıt konusunda çok iyi olduğunu duydum.Bu şekilde olursa illa dizel olmasına da gerek yok benzinli araçta olabilir.Marka takıntım yok farketmez ama mesela vw icin dsg sıkıntısı diyorlar.Aracta boyle bir sıkıntıyla uğraşmak istemiyorum. Aracı işe gidip gelirken kullanacağım.Olmuşken boş araba değilde dolusu olsun istiyorum.

Arkadaşlar arabalardan çok fazla anlamam umarım derdimi anlatabilmişimdir.
    ayrica Opel bayiinde çalışan bir arkadaş bizimkilere mayısta zam gelecek acele edin demiş.eger öyle bir şey varsa birkaç gün içinde alacağım.Ve bu araçları kullananlara lafım yok lütfen yanlış anlaşılmasın dediklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayti_QJ -- 28 Nisan 2017; 15:0:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peugeot 308 bencede mantıklı bir araç hocam.
    dediğiniz gibi bluehdi euro 6 motorlar gayet tatminkar.
    bugün bir konuda da psa arabalarının otomatik viteslerini daha optimum bulduklarına dair yorumlar okudum.

birçok kişi hondanın malzeme olarak kalitesizleştiğinden şikayetçiydi.
    toyota konusunda fikrim yok.

tabi üstadlarda yardımcı olacaktır
  • fiyat-performans olarak bugün alınabilecek en ideal orta sınıf araba bana göre Peugeot 308 Euro6 dizel BlueHDi otomatik'dir.
    toyota vs.. hikaye
  • insan araştırdıkça kafası karışıyor gerçekten. hele akraba kolu komşudan tavsiye istedin mi tamam :)

insan gereksiz yere akrabasının önerdiği arabaya bir adım daha yakın olur, hatır meselesi yapar kendi kendine , bu yüzden sağlıklı karar veremez.

bundan mütevelli fazla kafanızı kurcalamayın derim.
  • Yarın sabaha kadar son kararımı vereceğim.Bu yüzden diğer arkadaşlarda gerek bilgi gerekse kullanıcı olarak aydınlatırlarsa çok memnun olurum.Arac aile aracı olarak kullanilacak.yani bi 4 kisilik aile icin genis olmasını da istiyorum.Yeni focuslar nasıldır acaba.Onlarda hoşuma gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

insan araştırdıkça kafası karışıyor gerçekten. hele akraba kolu komşudan tavsiye istedin mi tamam :)

insan gereksiz yere akrabasının önerdiği arabaya bir adım daha yakın olur, hatır meselesi yapar kendi kendine , bu yüzden sağlıklı karar veremez.

Kesinlikle haklısınız.Ailemde pek anlamaz o yüzden kim ne dese hemen inanıyor.Peki siz ne tavsiye edersiniz acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: ayti_QJ

quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

insan araştırdıkça kafası karışıyor gerçekten. hele akraba kolu komşudan tavsiye istedin mi tamam :)

Kesinlikle haklısınız.Ailemde pek anlamaz o yüzden kim ne dese hemen inanıyor.Peki siz ne tavsiye edersiniz acaba

hocam ben 308 kullanmadım ama forumda genel olarak gözlemlediğim yorumlara bakarak 308 blueHDi tavsiye edilen bir araç.

toplumda genelde araba araba değilde marka marka fikirler söylenir. o yüzen hata payları yüksek.

gene arkadaşlar yorum yaparak sizi daha iyi aydınlatır umarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 308 hdi tavsiye ederim araç çok iyi yürüyor 160-170e nasıl geldiğini anlamadım yol tutuşuda çok iyiydi,süspansiyon bozuk yollarda takur tukur çok sert kalıyor onun haricinde beğendim,hızı hissettirmiyor.
  • 308 olan arkadaşım var. Evet araba güzel. Kendisi de çok memnun. 0 almıştı.

Ancak geçen gün havaalanına kadar arka koltukta gittim. Bana basık geldi arkası. 4 kişilik aile için küçük bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

308 olan arkadaşım var. Evet araba güzel. Kendisi de çok memnun. 0 almıştı.

Ancak geçen gün havaalanına kadar arka koltukta gittim. Bana basık geldi arkası. 4 kişilik aile için küçük bana göre

Siz ne tavsiyede bulunursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ayti_QJ

quote:

Orijinalden alıntı: astegon

308 olan arkadaşım var. Evet araba güzel. Kendisi de çok memnun. 0 almıştı.

Siz ne tavsiyede bulunursunuz

Hocam ben olsam otomatik ama sedan bir araç alırdım.

Yeni megane'lar mesela. Çok güzel araçlar. Test sürüşü de yaptım ben. EDC ve dCi olan bir araç ile yaptım. İçi de dışı da şık. Keyifli.

90K vereceksem ben bu aracı alırdım.
  • Hb mi sedan mi otomatik mi manuel mi istiyorsunuz bilmiyorum. Tek anladigim dizel ve 80 bin limit oldugu.

Yeni megsne lari cogunlukla ovuyorlar. Ben dis tasarimini begenmedigim icin uza uzadiye hic incelemedim.

Ford focuslarin arka yasam alanlarin cok basik vecdar. Klostrofobik bi ortsm var orda ama motoru yol tutusu gayet makul.

Astra hb lerin fiyati nadil pek bilmiyorum ama arka yasam alanlari rakiplerine gore genis. Tek eksisi arkada havalandirmalar yok yolcular icin.

Leon golf bunlarin 80e dizeli yok diye biliyorum. Ve tasarimlari eskidi.

Motor sanziman uyumu susn peugeot308 de cok iyi bagaj alani genis ama arka koltuklar dar.

Hyundai i30 larin alinasi motorlarla fiyati 100 binlerde sizi asiyor ama hyundai i20 ler tasarim olarak gayet guzel arka yasam alanlarida genis. Gecen fuarda inceledim boyum 183 arka koltukta pek ala rahattim. 1.0 tgdi yada 1.4 crdi isinizi gorur.

İkinci el dusunurseniz astra j hb yada sedan 1.6 136 beygirlik araclarda gayet guzel. Maksimum 50bin kmde temiz arabalar bulunsbilir. 0 km olsun diye diretmeyin.

Opelde calisan tanidik mayisda zam gelecek ayagina size bi corsa satar ayakustu haberiniz olsun. Cunku bitceniz 0km c segmenti icin sinirda.

• 308 tavsiye ederim. 1 defa kullandım oda çok kısa mesafedeydi fakat gayet hoşuma gitmişti araç.
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için.Ben biraz daha detaylandırayım sizlere.Aracı sakin kullanırım ve de yılda aman aman bir km yapmam.O yüzden az yaktığı sürece benzinli araçta olabilir.Peugeotun sitesinde şöyle bir yazı var.""Türkiye’de Edirne’den Ardahan’a kadar gerçek yol koşullarında yapılan testte ise Peugeot 308 1.2L 130hp 100km’de 3.2L yakıt tüketerek 1.718km yol gitmeyi başarmış ve kırılması zor bir rekora imza atmıştır.""Tasarruflu olduktan sonra benzin veya dizel farketmez.Sedan mı hb mi derseniz içi geniş ve ferah olduktan sonra o da çok önemli değil.yeter ki ortalama bir çekirdek aile uzun yolda sıkış tepiş üst üste binmesin istiyorum.Hic otomatik vites araç kullanmadım ama kullanıcı yorumlarına bakınca çok rahat olduğunu duydum o yüzden olmazsa olmaz demiyorum ama otomatik tercihimdir.Bende bayilerin böyle kaktırmasına fırsat vermemek için sizlere danışma gereği duydum.Aklima yatan elbette ikinci el ama sıfır olursa bu fiyat aralığında neler alabilirim merak ediyorum.Almışken de dolu olsun istiyorum.Tas çatlasın 85 bine çıkarım fiyatta.

• Megane 4 Sedanlara bir bakın derim. Güzel bir renk seçince arabanın çok farklı bir karizması oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayti_QJ A kullanıcısına yanıt
    Bu yapilan test dogrudur. Arac az yakiyor. Ama o testi yaparken gaz pedali altinda yumurta varmis gibi kulllaniliyor. Sehir icinde fabtika verisinin uzerine 1-1.5 litre ekleyin.

308'in arkasi dar ama oyle aman aman bi darligi yok. İs gorur yani.

• kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    İkinci elde nasıl araç peki? Elden çıkarırken çok zorlanır mıyız sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.