elimde samsung wb150f var kafama nasıl takıp video çekebilirim bi aparat felan bulamadım fikri olan varmı
bu makine için bir kafa bandı yada taşıyıcısı olduğunu sanmıyorum. giyilebilir olmak için fazla büyük ve tasarım olarak uygun değil gibi.
başka bir makine için yapılmış bir kafa bandını alıp, makineni o banda takacak şekilde bir taşıyıcıyı kendin yapabilirsin. ama dengesiz olacaktır.
xpugX
kullanıcısına yanıt
hocam benim için çok önemli bir iş var bu aparatlar konusuna yabancıyım yol gösterirseniz çok sevinirim :( hangi aparatı alıp neresinden nasıl sabitleyeceğim
senin makinen, elde kullanım için tasarlanmış bir cihaz. kafana takıp kullanman zor olur. kontrol etmek zor olur.
nasıl bir kafa bandı olacak, nasıl sabitleyeceksin tamamen sana kalmış. madem nokta atışı, önemli bir iş için lazım sana, biraz naylon kumaş, biraz dikiş ile yapılabilir bence.
kafana takmak yerine elde taşıma imkanın varsa, uygun fiyatlı bir monopod, masa üstü tripod gibi bir destek alıp kullanmanı öneririm. mesela monopodun ucuna makineyi sıkıca bağlarsın, monopodu da, sırt çantana bir şekilde sokarsın. kafanın üzerinden bir noktadan, çekebilirsin. kafaya monte bir cihaza göre daha fazla sarsılır ama yine de iş görür.