Şimdi Ara

İİBF OKUYUP İYİ YERLERE GELEN HİÇ KİMSE YOK MU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
37.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir konu gördüm bugün işsizlik ile ilgili İİBF yerden yere vurulmuş resmen.
    Bu forumda İİBF okuyupta hiç iyi yerlere gelen birileri yok mu yav ? Hangi üniversite olduğunuda belirtirseniz çok sevinirim.
    Seneye bende İngilizce işletme tercih etmeyi düşünüyorum.(İstanbul-Marmara Üni onlar olmazsa Anadolu Üni hedefliyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 10 Mart 2017; 18:39:39 >

• İibf okuyup da bir tane ekonomi makalesi okumayanlar işsiz kalıyor, çok da iyi oluyor bu. Diğer konu ise herkes üniversite mezunu olabiliyor seni onlardan farklı yapan ne?

İibf gibi kapısına hayvan bağlasan mezun olabileceği bir fakülte de 2 nin altında ortalaması olan, makale okumayan, okuduğu bölümün tanımını sorsan cevaplayamayacak kişiler işsizim diye söyleniyorsa bırakın söylesinler.
  • boğaziçi iktisat mezunu birini tanıyorum, bir bankanın orta düzey yöneticisi.
  • iibf de okumak sizi okuduğunuz sene kadar geri götürür. hiç okumayın 19 yaşında falan direk çalışmaya başlayın daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackness88

iibf de okumak sizi okuduğunuz sene kadar geri götürür. hiç okumayın 19 yaşında falan direk çalışmaya başlayın daha iyi

Hocam İibf sektöründe bilgili olarak mı bu yorumu yazdınız yoksa düşünceniz mi böyle
    Çünkü İibf alanından bi haber olup yorum yapan insanda çok fazla var
    Tamam işsiz çok ama iibf alanında iş potansiyelide fazla
    AÖF mezunlarını direk eleyelim zaten işsiz statüsünden
    İzmir İstanbul Eskişehir Bursa Ankara Kocaeli dışındaki bölümlerden mezun olanlarında bir çoğunu eleyelim.
    İngilizce bilmeyende büyük bir çoğunluk var.
    Bazı şartları sağladıktan sonra bunların arasından sıyrılıp iyi yerlere gelme imkanı yok mu hiç ?
    O zaman hangi bölümü okuyacağız ki tm alanından
    Hukuk sıralaması yüksek ki ondada işsizlik aynı çevreniz yoksa düşük ücretlere çalışıyorsunuz.
    Psikoloji-Pdr bana göre değil
    Geriye İİBF kalıyor bir tek.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackness88

iibf de okumak sizi okuduğunuz sene kadar geri götürür. hiç okumayın 19 yaşında falan direk çalışmaya başlayın daha iyi

aynen katılıyorum iibf bitti artık
  • Yönetim Bilişim Sistemleri öneririm . Kısaca söylemek gerekirse İşletme + Bilgisayar mühendisliği. Tabi direk bilgisayar mühendisliği okuyan adamın yanından geçemezsin ama şu an sektörde hem bilişimden hem de işletmeden-yönetimden anlayan adam arıyorlar. İşletme okuyanlar bilişim sektörünü tam olarak bilmiyor, bilgisayar mühendisleri ve benzerlerinde de ekonomi ve yönetim bilgisi olmuyor. Yönetim Bilişim Sistemleri bu iki alanı birleştirerek bu açığı kapatıyor.
    Bazı üniversitelerde de İİBF'de bulunduğunu belirteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drake Ramoray

Yönetim Bilişim Sistemleri öneririm . Kısaca söylemek gerekirse İşletme + Bilgisayar mühendisliği. Tabi direk bilgisayar mühendisliği okuyan adamın yanından geçemezsin ama şu an sektörde hem bilişimden hem de işletmeden-yönetimden anlayan adam arıyorlar. İşletme okuyanlar bilişim sektörünü tam olarak bilmiyor, bilgisayar mühendisleri ve benzerlerinde de ekonomi ve yönetim bilgisi olmuyor. Yönetim Bilişim Sistemleri bu iki alanı birleştirerek bu açığı kapatıyor.

O bölüm hakkındada bilgim var hocam onuda düşünüyorum ama sıralaması düşük biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iibf okuyorum bir yerlere gelebilecegimi düşünmüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

quote:

Orijinalden alıntı: Drake Ramoray

Yönetim Bilişim Sistemleri öneririm . Kısaca söylemek gerekirse İşletme + Bilgisayar mühendisliği. Tabi direk bilgisayar mühendisliği okuyan adamın yanından geçemezsin ama şu an sektörde hem bilişimden hem de işletmeden-yönetimden anlayan adam arıyorlar. İşletme okuyanlar bilişim sektörünü tam olarak bilmiyor, bilgisayar mühendisleri ve benzerlerinde de ekonomi ve yönetim bilgisi olmuyor. Yönetim Bilişim Sistemleri bu iki alanı birleştirerek bu açığı kapatıyor.

O bölüm hakkındada bilgim var hocam onuda düşünüyorum ama sıralaması düşük biraz.

Millet ne olduğunu bilmediği için öyle. Bu bölümdeki son sınıftaki insanların bazıları bile tam bilmiyor. Ama YBS'nin ne olduğuna uyananlar yürüyüp gidiyor.

• Murat Ülker - BOUN İşletme
    Kaan Terzioğlu - BOUN İşletme
    Tuncay Özilhan - İÜ İktisat

vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeiLucas

iibf okuyorum bir yerlere gelebilecegimi düşünmüyorum

Hangi üni hocam ?
  • London school of economics'te okumayacaksanız hiç bulaşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

Murat Ülker - BOUN İşletme

vs.

Boğaziçi Odtü Bilkent gibi yerlerde okuyanlar zaten işsiz kalmaz hocam birde bu forumdan tecrübe kazanmış kişilerin yorumları daha belirleyici olacak böyle iyi yerlere gelenler var ama sağlam referansları vardır belki bilemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

London school of economics'te okumayacaksanız hiç bulaşmayın.

Dalga amaçlı mı yazdınız ciddi mi yazdınız anlamadım ama yurt dışında işletme okuma imkanım olsa 1 sn durmam zaten orda işsizlik diye bir sorun yok ve üniler bizden çok çok kaliteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

quote:

Orijinalden alıntı: WeiLucas

iibf okuyorum bir yerlere gelebilecegimi düşünmüyorum

Hangi üni hocam ?

İstanbul Yeni Yüzyıl ünv.

Zaten iyi bir yerde okuyup kendini geliştirmedikten sonra iyi bir yerlere gelmek oldukça düşük bir ihtimal. Şahsen ne okuduğum okul iyi ne de kendimi geliştirmek için bir şey yapıyorum. Çoğu kişi benim gibi İİBF'de.

• Boğaziçi,koç,odtü gibi yerlerde okumuyorsan gerçekten çöp.Mantıklı olan bu ünilerden birinde okuyup kapağı yurtdışına atmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

Murat Ülker - BOUN İşletme

vs.

Bu kişiler zaten babadan zenginler, ilkokul mezunuda olsalardı bugün yine zengindiler

• Şimdi kötü bölümlerin başında gösterilen bir fakülte . Güzel noktalara gelen yok mu tabiki var . Genelde üniversite okuyorum ayagına yazılan fakülte
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezgin adam

Şimdi kötü bölümlerin başında gösterilen bir fakülte . Güzel noktalara gelen yok mu tabiki var . Genelde üniversite okuyorum ayagına yazılan fakülte

Hocam bence de bu fakültede işsizliğin sebebi 1 AÖF 2)Üniversite okuyorum ayağına yazıp vakit geçirenler

İibf çöp bitti vs yazanların eminim büyük bir çoğunluğunun İİBF sektörü hakkında hiç bir bilgisi yoktur ama duyumlara göre yazıyorlar bence.
    Hadi Doğuda işletme okuyan adam işsiz kalır anlarımda
    Bugün etiket ünilerin dışında Anadolu,Dokuz Eylül,Marmara,İstanbul bu tarz üniversite okuyanların hepside işsiz kalıyorsa bu sektör o zaman bu sektörün işini hangi bölüm mezunları yapıyor ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 10 Mart 2017; 19:27:21 >
  • Güzel algı operasyonu yapılmış. Takdir ettim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.