Şimdi Ara

İİBF OKUYUP İYİ YERLERE GELEN HİÇ KİMSE YOK MU ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
37.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crocodils

Ben batıda orta düzeyde bi üniversitede iktisat okuyorum Allahın izniyle bu dönem okul hayatımı tamamlıyorum. Bu 4 senede gördüğüm kadarıyla kendini ciddi anlamda geliştirmeye çalışan, alanında uzmanlaşma çalışmalarına giren kişilerde var okula gırgır şamata olsun 2 kız görelim diye gelende var. Kendini geliştirenler zaten bilgi birikimiyle direk belli ediyorlar kendilerini. Yüksek lisans yapıp okulda kalıp öğretim üyesi olan kişiler de var, 4. Senesi olup 1. Sınıftan 50 tane dersi olanda var. Geçen 2 arkadaşın konuşmasına şahit oldum onu paylaşayım, biri derse gidiyor yolda denk geliyorlar derse giden kişi kitap defter getirmemiş, soruyor hayırdır hiçbişey götürmüyorsun yanında diye diğeri de unutmuşum falan diyor, eee o zaman neden gidiyosun imza attırırdın birine yoklamaya ne işin var deyip gülüyor. Yani adamların dersle bilgiyle kendini geliştirmekle alakası yok sırf devam zorunluluğu var diye derse geliyorlar. Şimdi böyle insanlar işsiz kalmasında kimler kalsın. Sonuç olarak evet çok mezun veren ve adı çıkmış bi fakülte olsada çok geniş iş imkanlarına sahiptir. Gerçi bu devirde kolayca iş bulmak her bölüm için çok zor artık. İş kişinin kendinde bitiyor.

He bana sorarsanız sen kendini ne kadar geliştirdin ne durumdasın diye, ben her dersi özümseyip öğrenmeye çalıştım gerek kitaplarla gerek ileri gelen ekonomistlerin yazılarıyla kendime bişeyler katmaya çalıştım. Şimdi kpss A grubuna hazırlanıyorum hedefimi tutturmaya az kaldı inşallah güzel bir puan alarak bir meslek sahibi olurum

İnşallah hedeflerinize ulaşırsınız hocam
    A grubu için yeterli kadro açılıyor mu ?
    Bi ara kadro açılmıyor falan diye tweetler görmüştümde.

• Bir abimin tanıdığı orta bi üniversitede Maliye okuyup, kaymakam olmuş. Keza onun da bi tanıdığı Ziraat Bankası Güneydoğu Anadolu Bölgesi başkanlığı mı ne yapmış. Ben de Gazi İktisat ya da İşletme düşünüyorum. Boş girip boş çıkandan geçilmediğini düşünüyorum bu bölümlerde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet askerliği kısaltmak için iibf okuyor öyle diyim.

gerçek bir konuşma,

- ne okuyorsun?

+ iibf

- ana dalın ne peki?

+ iibf

-...
  • RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Marmara Üniversitesi-İktisat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü Uluslarası İlişkiler nasıl bilen var mı? Akademisyen olmak istiyorum

• Okuduğun okula bağlı.

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Açıkçası o konuda da sıkıntılar ve büyük rekabet var hocam. Yaşanan olaylar sonucunda 2016 kpss için neredeyse hiçbir kurum sınav açmadı. Normal zamanlarda da talebin çok altında alımlar yapılıyordu zaten. Yani kpss içinde çalışıp iyi puan almak lazım ki o bile bazen yeterli gelmiyor. İibf zor bi fakülte bu açıdan ama imkansız değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: crocodils

Açıkçası o konuda da sıkıntılar ve büyük rekabet var hocam. Yaşanan olaylar sonucunda 2016 kpss için neredeyse hiçbir kurum sınav açmadı. Normal zamanlarda da talebin çok altında alımlar yapılıyordu zaten. Yani kpss içinde çalışıp iyi puan almak lazım ki o bile bazen yeterli gelmiyor. İibf zor bi fakülte bu açıdan ama imkansız değil

Anladım hocam zaten sağlık alanı dışında kpssde büyük bir rekabet var.
  • İİBF okuyanlarda iş okulda bitmiyor. Mesleğin gereği sosyal, atik olursan gelemeyeceğin yer yok. Türkiye şartlarında biraz torpil biraz şans biraz da çevre gerekli.
  • Odtü ve bilkent'i zaten saymıştım. Galatasarayı unutmuşum.

Genelleme yaparsak boğaziçi, odtü, bilkent, koç, galatasaray buralardan mezun olanlar çok avantajlı oluyor. Galatasaray'ın mühendisliği o kadar iyi değilmiş diye duydum ama.

• nano6824 kullanıcısına yanıt
    Akademisyen olmak istiyorsan hiç tereddütsüz bilkent derim hocam. Akademisyen yetiştirmek konusunda 1 numaradır. Özellikle bu tarz sosyal bilimler bölümlerinden çok fazla akademisyen çıkıyor, okul sizi akademisyen olacaksınız gibi yetiştiriyor zaten. Kampüs ve ortam olarak da kimsenin kimseye karışmadığı, derslere ve araştırmaya odaklanabileceğiniz bir numaralı yerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

Odtü ve bilkent'i zaten saymıştım. Galatasarayı unutmuşum.

Genelleme yaparsak boğaziçi, odtü, bilkent, koç, galatasaray buralardan mezun olanlar çok avantajlı oluyor. Galatasaray'ın mühendisliği o kadar iyi değilmiş diye duydum ama.

hocam yurtdışı kapısı aralanır mı buraları başarılı bi şekilde bitirirsek yoksa ille sayısal mı lazım
  • Benim çevremde genellikle öğretmen, mühendis ve çoğunlukla da iibf mezunu var. İşletme, maliye, iktisat, vs. İibf mezunu arkadaşlarımın çoğu işsiz, en yaşlıları 29-30 yaşlarında. Çalışanlarda var ama farklı sektörlerde bölümleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan işlerde çalışıyorlar. Banka sınavlarına falanda girdiler ama başaramadılar, 35-40 puanı geçemediler. Zaten kendileride kalitesiz niteliksiz olarak mezun olduklarını kabul ediyor. Beni en çok şaşırtan konu aralarından birisi aöf iktisat mezunu ve bu adam boru gibi banka sınavını kazanıp bankada işe başladı daha sonra sınavla yükseldi. Yalnız bu aöf iktisat mezunu olan arkadaş resmen inekti. 3 yıldır görmüyorum ama mezuniyet ortalaması galiba 3,90'dı. Diğer yakın arkadaşlarım örgün eğitim mezunu ve mezuniyet ortalamaları 2,0-2,50 arasında. Aslında üniversiteden ziyade iş birazda öğrencide bitiyor. Alanında kendini geliştirmedikten sonra iyi bir üniversitede okumakta tek başına yeterli olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 11 Mart 2017; 1:15:36 >

• o konu biraz bölüme bağlı. ben bilkent hukuktayım, hukuk doğası gereği her ülkede farklılık gösteriyor. benim sadece bilkenti bitirip de gidip başka ülkede hukuk üzerine çalışma şansım yok. ama diğer sosyal bilimler ve sayısal bölümlerde yurtdışı olanakları çok fazla. hatta iibf ve mühendisliklerde yurtdışına gitmek isteyen birinin en iyi tercihi muhtemelen bilkent olur. galatasaray başka bir dünya fransızcaya falan çok önem veriliyor, onu ayrıntılı bilmiyorum. ama boğaziçi, odtü ve koç da bilkent gibi güzel yurtdışı imkanları sunuyor diye biliyorum.

• Güzel ortam istiyorsan hafta sonu merveler bizde grup yapcaz diyorsan Anadolu'da olunabilir hele hele Sakarya fln

• Yok

• İibf ile çok iyi yerlere gelmek mümkün fakat her yer üniversite olduğu için 200 puan alıp iibfye gelen adam var e bu adam zaten çalışmayan başarısız biri 3 tane dersi geçemeyip alttan ala ala zorla bitiriyor aöfde aynı bu şekilde kimse bir yerlere gelemez.tersi bir durumda tıbtan daha üstün bir kariyer yapılır

• Kemal kılıçdaroğlu devlet bahçeli ve aklıma gelmeyen 2 3 kişi falan bu pozisyondalardı. Gazi İİBF den mezun

• İibf okuyup sanayiye gelen var

1500 liraya personel tahakkuk servisinde çalışabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drake Ramoray

Yönetim Bilişim Sistemleri öneririm . Kısaca söylemek gerekirse İşletme + Bilgisayar mühendisliği. Tabi direk bilgisayar mühendisliği okuyan adamın yanından geçemezsin ama şu an sektörde hem bilişimden hem de işletmeden-yönetimden anlayan adam arıyorlar. İşletme okuyanlar bilişim sektörünü tam olarak bilmiyor, bilgisayar mühendisleri ve benzerlerinde de ekonomi ve yönetim bilgisi olmuyor. Yönetim Bilişim Sistemleri bu iki alanı birleştirerek bu açığı kapatıyor.
    Bazı üniversitelerde de İİBF'de bulunduğunu belirteyim.

Hep bu yalanlar la Ybs tanıttılar. Gel gör öğrencileri 3 tane kafası yazılıma basan diğerleri çöp. Yazılım kolay iş değil matematik yapamıyorsanız Ybs okumayın. Bunu da eklemek lazım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.