Şimdi Ara

İİBF OKUYUP İYİ YERLERE GELEN HİÇ KİMSE YOK MU ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
37.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iyi biryerlere gelen cogu insan iibf mezunu ne kafasi yasaniyor bu konuda bilmiyorum. 6-7 uni disinda Tr`de uni yok iibf mezunu olunca bir qualification edinmedigin icin eger bu 6 7 universiteye giremiyorsan iibf okumayin.
  • Hukukçuluğu daha ziyade avukatlığı çevreye indirgemek doğru değil. Avukatlık mesleği girişkenlik, kendini ifade edebilme yeteneği, aktiflik, analitik düşünme ve pratiğe dayalı bir meslek çevreden ziyade. Çevre sadece seni 1-0 önde başlatır o kadar. İşini iyi yapamadıktan sonra o çevre sana anlaşmalı boşanma hatta ihtar dahi getirmez. Kaldı ki hukuk mezununun kamu kurumlarında giremediği sektör yok.

Eksilerine gelirsek piyasada avukat enflasyonu oluşmaya başlıyor, yetersiz vakıf mezunları bilhassa Kıbrıs mezunları cidden acınası vaziyette. Kendi ofisini açmayıp çalışan avukat olarak işe girersen çok yoğun olursun, kendi ofisini açtığın takdirde de harbiden iyi para kazanıyorum demek için ortalama 3-5 yıl çabalaman gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ist üni iktisat son sınıfım

Geçen sene bankada çalıştım 11 ay (varan 1 iş tecrübesi)

İngilizce biliyorum(varan 2 yabancı dil)

Spl sertifikasına sahibim(varan 3)

Okuldan sonra islami finans alanında yüksek lisans yapıcam(varan 4)

Okul sadece bankada iş bulmama vesile oldu aynı programa başvuran iibf mezunları arasında hatrı sayılır bir yere sahip olduğu için ikinci olarak referans istediler onu da hallettim gerisi gördüğün üzere bende 11 ay dişimi sıktım ayda 10-14 gün gittim bankaclık ekranlarını evrak dosyalamayı müşteriyle iletişimi kıymetli evrak atm ye para koyma imza karşılaştırma vb. Daha birçok şey öğrendim(bunun adı bir iş kolunda tecrübedir) okuldan çıktığımda da muhtemelen o bankada işe giricem beni yetiştiren kendileri

Kendini bir elma olarak düşün bunlar seni parlatıyor diğerlerinden sıyrılmanı sağlıyor

Maaş 2600-2700 arası hedefleri tutturursan artıyor senede 1 kez prim var 1 maaş+maaşın %50 si

İlerde şube müdürü ordan bölge müdürü olma şansın var

Benim için gayet yeterli geliyo bunlar okulda da anadoludaki iibfler gibi yatmadım gittim uğur dolgunun 2 filiz baloğlunun 2 murat birdalın 2 gökhan karabulutun 2 dersini verdim ekşisözlüğe yazarsanız bu saydığım kişilerin ne kapasitede insanlar olduğunu görürsünüz öyle kolay sormuyolar yani 4 senede 1 kolay soruyolar o da finale giren insan sayısı 1000 e yaklaştığı için okul uyarıyo zorla kolay yaptırıyo diye ben daha 1 kere geldim o zamana denk o gün de 7 hazirandı veznecilerde bomba patladı korkudan eve döndüm sınava giremeyip

• Hep merak etmişimdir Açıköğretim Fakültesi 'nden mezun olanlar İşletme Fakültesi İşletme mezunu diye diploma alıyorlar ki biri de benim bunlardan ama bir de şu iibf dedikleri şey var yani iktisadi idari bilimler fakültesi dedikleri sorumsa iktisadi idari bilimler fakültesi 'nde İşletme bölümü var mı ya da işletme mezunu olanlar İşletme Fakültesi adı altında mı mezun oluyorlar yani iibf dedikleri şey ne ve hangi bölümler var orada gerçi internette bakıp bulmam lazım ama burada hazır açılmış bilgilenmek ve bilgilenelim istedim..

Konuya gelince bir tanıdık Ankara Üniversitesi mezunu ve Halkla İlişkiler mezunu aynı zamanda şuan Cumhurbaşkanlığı 'nda çalışıyor.. Yani İİBF mezunu mu olmuş oluyor bu arkadaş bilmiyorum hangi fakülte altın bu halkla ilişkiler hep sosyal bölümler de zayıf kalmışımdır Mühendislik okuduğuma..
  • denizlion kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam 7 yılda banka müdürü olan tanıdığım var ziraat bankasına giriyo bakıyo orası maaş anlamında kesmiyo başka özel bi bankaya giriyo 7 yılda müdür oluyo şimdi yarım trilyonluk dairesi müdürler için verilen full kasa 508 i 2 haftada 1 yurtdışına çıkıyo geçen fbta gördüm pasaportun sayfaları bitmiş şükür pasaportu da bitirdik diye fotoğraf atmış e bu adam gazi türkçe iktisat mezunu nasıl buralara geldi? deyince kimse bişey diyemiyo bende baştan milletin söylemesiyle bırakacaktım sonra okulda 2-3 seminere gidince o kadar da kötü bir bölüm olmadığını farkettim şimdi iyiki okumuşum diyorum benim istediğim tam da buydu çalışanın emeğini aldığı bir sektör ve bölümdür iibf kpss gruplarına giriyorum bi bakıyorum 35 yaşında kadın kpss çalışıyo aöf mezunu istatistiği bunlar yükseltiyo malesef bu kadın ne IS LM bilir ne sürpriz arz bilir ne kredi tayınlaması ne fischer ne fizyokratlar ama aöf iktisat işletme mezunu işte kağıt üstünde

• Türkiye'nin ve Avrupa'nın dört yıldır en iyi işvereni seçilen Bankada müfettiş yardımcılığı yapıyorum. Yaşım 29.

Üniversiteye Turizm ve otel işletmeciliği Önlisans ile başladım. Şansım zorunlu hazırlık okulu vardı bir yılda önce dil öğrendim. Sonra iki yılda okulu bitirip Dgs ile Eskişehir Osmangazi üni. Turizm fakültesine başladım.

Orda okurken iki yıllkk diplomam ile açıktan direk 3. Sınıftan Aöf işletme okuyabileceğimi öğrenip yazıldım.

Hayatımın en önemli kararıydı bu çünkü Turizm diploması olana değil deneyimi olan ilkokul mezununa değer veren bir sektör.

Her iki okulumuda onur öğrencisi olarak bitirip ( ders çalışmayı pekte sevmezdim) ara vermeden işletmeyi daha ileri taşımak adına Anadolu Üniversitesi işletme yönetimi yüksek lisansına başladım.

Şimdi şükürler olsun 32 yıllık devlet memuru babamdan fazla kazanıp hem aileme destek oluyorum hemde kendi kuracağım yuvamın temellerini sağlam atabiliyorum

Ama iki yıllık turizm sonrası bnde bilirdim antalya'da herhangi bir otelde çalışıp açıktan aöf bitirip sonra askerliği yapıp şef garson olmayı.

Hayallerin neyse azim edip her şekilde onu yapabilirsin ne okuduğun önemli değil.

Not : Simdi aöf adalet okuyorm ikinci sınıftayım bitirince dgs ile hukuk okuyacagm. Kardeşim de avukat birlikte çalışacağız. Yeter ki hayallerin ve çalışma azmin olsun..

• İşletme mezunuyum devlet babaya kapak attım.

• İibf okuyanların genel sorunu şudur maalesef...

Mezun olunca iş bulacaklarını zannediyorlar.

• Var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var, ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Iyi biryerlere gelen cogu insan iibf mezunu ne kafasi yasaniyor bu konuda bilmiyorum. 6-7 uni disinda Tr`de uni yok iibf mezunu olunca bir qualification edinmedigin icin eger bu 6 7 universiteye giremiyorsan iibf okumayin.

Uniye bi kaç örnek verebilirmisiniz?

• Bu arkadaşın yazısını güzelce oku, sonra bir daha bu konuya girmene gerek yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saidpstc

quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Iyi biryerlere gelen cogu insan iibf mezunu ne kafasi yasaniyor bu konuda bilmiyorum. 6-7 uni disinda Tr`de uni yok iibf mezunu olunca bir qualification edinmedigin icin eger bu 6 7 universiteye giremiyorsan iibf okumayin.

Uniye bi kaç örnek verebilirmisiniz?

Boğaziçi,odtü,bilkent,koç
  • Erkekler hem askerlikten yırtmak hem de okudu desinler diye, kızlar da hiçbir yere yerleşemeyince son çare olarak yazıyorlar.

E puanları düşük, okuması da zor değil....

İlkokulda büyüyünce ne olacaksın diye sorunca; öğretmen, doktor, savcı, mühendis diyen elemanlar İİBF'de can çekişiyor. Sonra da mezun olup iş yok diye ağlıyorlar.

Misal Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri diye bir bölüm var. İİBF mezunları gelip daha iyi açıklayabilir de bu elemanlar sendika, iş, işçi falan fıstık konularında kafa yoruyor.

BİRİSİ DE DEMİYOR Kİ ÜLKEDE İŞÇİNİN HAKKINI SAVUNAN SENDİKA YOK HEPSİ İŞVEREN YALAKASI VS. DİYE.

Adam Türkiye'de bu bölümü okusa ne olur olmasa ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jizzy Quuatily -- 11 Mart 2017; 10:39:2 >
  • İİbf'yi bitirip oturduğun yerden iş beklersen ortada kalırsın. İifb'de olay üni bitince başlıyor.
    Yani sen kendini üni bitince yaptıklarınla öne çıkarmak zorundasın.
    Ben Dokuz Eylül Üniversitesi - İktisat Mezunuyum. Work and travel ile ingilizce dil eğitimi için Amerika'da bulundum. Borsa İStanbul'da staj yaptım. Özelde hiç iş aramadım çünkü İstanbul'a gitmekte istemiyordum. 4 büyük denetim firmasını denemedim çünkü başlar başlamaz hammallık yapmak istemiyordum. Baya zorluyorlar onlar.
    Bende Kpss Alan-kariyer mesleklerine yöneldim. Oturdum 1 sene boyunca hazırlandım. Ama ne hazırlanma. İlk 5-6 ay sadece yattık, son 3-4 ay yardırdık.İyi puanlar aldım. Sıralamam 400 ile 1500'ler arası gidip geldi Türkiye genelinde. Artık Kariyer mesleklere başvurabiliyordum.
    Sayısız sınav kazandım. 8-9 kurumun yazılı mülakatını geçmeme rağmen sözlüde eleniyordum. Bunlardan en son bir kamu bankasının müfettişlik sözlü mülakatında elendim. Ama banka beni aradı uzman yardımcılığı teklif etti genel müdürlükte. Kabul ettim. İstanbul'da tam 6 ay çalıştım. Ancak verilen maaşın emeklerimin karşılığı etmediğini düşündüğüm için, dersleri de biliyorken daha güzel meslek için istifa ettim. Herkes şaşırdı nasıl yaparsın kendini garantiye almadan diye ama yaptım işte. Çünkü biliyorum bir kere salsam hayatım boyu kalacağım öyle. Çıktım ve Maliye bakanlığının Mali hizmet uzman yardımcılığı sınavına girdim. Geçtim. Şu an gayet memnunum. Hem maddi hem manevi doygunluk hissini verebiliyor meslek. 2 sene sonra uzman daha sonra içkontrolor olabiliyorum. Ordan da yürür giderim zaten ^.^ .

Bütün bunları niye yazdım ? Hiçbir şey yapmadan mezun olup kariyer.net'e cv bırakırsanız bomboş kalırsınız. Bir kere erkekseniz askerliği yapmayınca kafadan eleniyorsunuz. Dili de geliştirmek lazım. Falan filan... Artık herhangi bir mühendislik bölümünüde bitirseniz, eczacılıkta bitirseniz ortada kalıyorsunuz arkadaşlar. Tek iibf'ye özgü değil. İibf'de daha yoğun o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undomiels -- 11 Mart 2017; 11:0:15 >

• bir iibf mezunu olarak şunu söyleyebilirim.memur olucaksan eger alandan kesinlikle sağlam referansın olması lazım.biz 4 arkadaştık 2 si çok iyi yerleri kazandı sağlam referanslarla tabi diğer arkadaşım barajları geçemedi yoksa onunda referansları vardı.benim kimsem yok :) bende b grubu memur oldum.Elhamdulillah bunada memnunum
  • ''hele hele Sakarya fln '' hmm ok tmm

Merak ettim ne okudun, nerede okudun.
  • Kendim de iibf mezunuyum çevreme ve sınıf arkadaşlarıma bakıyorum da sanırım sadece polis ve ordu mensubu yetiştirmeye yarıyor bu bölümler.Ben iyi bir üniversitede okumadım iktisatı ama marmara ve istanbul üniversitesinden aynı bölümü bitiren arkadaşlarım var.Birisi sonyde satış danışmanlığı yapıyor diğeri de redbullda wings takımında.O da sırf güzel olduğundan okulun bi etiketi yok.Kpss desen alan sınavına çok iyi hazırlanmak lazım.Onu da halletsen mülakat derdi var.Ben okumayı düşünen bütün arkadaşlara şiddetle karşı çıkıyorum..

• boş adam olmazsan niye gelemeyesin. millet langur lungur guya okul okuyor sonra iş yok. gevsek gevsek takilmadigin ve sevdigin surece her meslekte bir yere gelebilirsin.

• Lanet olsun okula başladığım güne diyeyim siz gerisini anlayın. .

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.