Şimdi Ara

İİBF OKUYUP İYİ YERLERE GELEN HİÇ KİMSE YOK MU ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
37.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ülkede ki ekonomi profesörlerinin, siyasetçilerin, vs hepsi de mühendislik mezununuydu zaten :) konu, her konuda bir fikri olan ama hiçbir konuda tam bilgisi olmayan boş yorumcularla dolmuş. aldırma sen, iş tamamen sende bitiyor okulu 3 bucuk senede bitirip işsiz olan arkadasım da var okulu uzatıp bitirince kaymakam olan da. 4 sene boyunca yatmayıp cv kasıp özelde bir yerlere de gelebilirsin okurken temeli sağlam atıp okul bitince kpss a grubu da kasabilirsin. iş tamamen sende bitiyor.
  • çok çok iyi bir üniversitede okumayacaksan hiç bulaşma

ha bir de iibf mezunlarına laf eden kendisini einstein sanan 10 matematikle vasat üni lerde okuyan tatlı su mühendiscikleri sizinde akıbetiniz iibf den çok farklı değil
  • Uludag da mi kotu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf1653

iibf mezunları ikiye ayrılır:

1)İstanbul veya Ankara'daki devlet üniversitelerinden mezun olanlar (açıköğretim, ikinci öğretim vs vs. değil normal birinci öğretim)

2)Diğerleri

birinci seçenek değilseniz, işsiz kalmanız normal

Hocam konuyu okumadınız sanırımda ilk seçenek dışında okullarda okuyup iş bulanlar var yorum yapmışlar.
    Çok düz mantık bir yorum olmuş sanki sizinkisi
  • Benim sana tek önerim kimseyi şu şöyleymiş. Bu böyleymiş demesine aldırma millet bilmeden sallıyor,ben sakarya ybs okuyorum gayet memnunum ki ben sayısaldan 4 büyük şehir harici mühendislikler geldiği halde böyle bi tercih yaptım tek kriter ÜNİVERSİTEDE NE YAPTIN ???

• quote:

Orijinalden alıntı: DAMBIL DOOR

Benim sana tek önerim kimseyi şu şöyleymiş. Bu böyleymiş demesine aldırma millet bilmeden sallıyor,ben sakarya ybs okuyorum gayet memnunum ki ben sayısaldan 4 büyük şehir harici mühendislikler geldiği halde böyle bi tercih yaptım tek kriter ÜNİVERSİTEDE NE YAPTIN ???

İibf okuma boş işsizsin diyenleri hiç dinlemiyorum hocam artık biliyorum ki sektorle ilgili bilgisi olmayan kişiler sağdan soldan duyduklarını yazanlar.

Linkedindende inceledim guzel pozisyonlarda çalışanlar var etiket uniler hariç burdada guzel yorumlar yazdılar abilerimiz sağolsunlar

• Bölüm bitik değil. Ben lojistik mezunuyum, ikinci okul olsun diye AÖF İşletme okuyorum. Bilmediğim birçok şeyi o kitaplardan öğrenmişliğim var ve bana çok şey kattı. Bitik olan şey ülkenin kendisi. Benim arkadaşım Almanya'da üniversitede İşletme okuyor ve ayda 2,500 Euro maaş alıyor. Mezun olduktan sonra istihdam olanakları hazır ve Türkiye gibi torpil denen zırvalık olmadan bunlar sağlanıyor. Yani bölüm değil ülke bitik durumda. Bugün mühendis olarak mezun olan birinin alacağı maaş ortalama 2,000 TL dolaylarındadır. Boğaziçi vb. iyi okullardan mezun olanlara da benzer rakamlar teklif ediliyor. (İşverenleri tanıyorum.) Onlar da memnun kalmadığı için yurt dışına gitmeye bakıyorlar.
  • Merhaba

Bölümden çok okul önemli... Boğaziçi odtu vb okullardan mezun olup iyi yerlere gelmeyen pek yok....

Ayrıca ise girip sabretmek ve girdikten sonra da tüm enerjinizle çalışmak önemli. Yapici ve cozum odaklı olmak sürekli gelişime inanmak lazım.

Ben İstanbul işletme mezunuyum ve bir bankada orta düzey yöneticiyim. Maaş yan haklar vb iyi. Ama 2002 de mezun olduğumda stajyer başlamıştım. Sürekli çalıştım ve bugünlere gelebildim.

Svg.

• Marmara ingilizce işletme okuyorum daha mezun olmadan bir bankada 1 yıl çalıştım. Big four'dan bi denetim firmasında 1 ay da staj yaptım, hepsinde asgari ücret + yemek aldım. Bu firmalar ve daha fazlası mezun olunca beni havada kapmak için pusuya yatmış durumda. Bölümümüzden mezun olanlar %95 ihtimal mezun olur olmaz iş buluyor. Burada atıp tutan işsizler mühendislik okuyo olsa gerek .

Babam da işletme mezunu ve şuan bir bankada üst düzey yönetici. Ben de denetim düşünüyorum 10-12 yıl dayandığın taktirde 35 yaşlarında üst düzey yönetici olman kesin gibi bir şey. Bölümü okuması da kolay ingilizceye yatkınlığın varsa. Erasmus imkanlarımız da gayet güzel. Marmara'ya bekleriz dinleme sen bu mühendisleri.

Edit: Ben uğraşıp ingilizcemi geliştirmem, staj falan ayarlamaya üşenirim, kendimi geliştiremem diyorsan yazma iibf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Chuck -- 12 Mart 2017; 11:1:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

Marmara ingilizce işletme okuyorum daha mezun olmadan bir bankada 1 yıl çalıştım. Big four'dan bi denetim firmasında 1 ay da staj yaptım, hepsinde asgari ücret + yemek aldım. Bu firmalar ve daha fazlası mezun olunca beni havada kapmak için pusuya yatmış durumda. Bölümümüzden mezun olanlar %95 ihtimal mezun olur olmaz iş buluyor. Burada atıp tutan işsizler mühendislik okuyo olsa gerek .

Babam da işletme mezunu ve şuan bir bankada üst düzey yönetici. Ben de denetim düşünüyorum 10-12 yıl dayandığın taktirde 35 yaşlarında üst düzey yönetici olman kesin gibi bir şey. Bölümü okuması da kolay ingilizceye yatkınlığın varsa. Erasmus imkanlarımız da gayet güzel. Marmara'ya bekleriz dinleme sen bu mühendisleri.

Edit: Ben uğraşıp ingilizcemi geliştirmem, staj falan ayarlamaya üşenirim, kendimi geliştiremem diyorsan yazma iibf.

Stajı nasıl ayarladın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok sağolun hocam bu ygsden sonra biraz zor olsada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nano6824

Çok sağolun hocam bu ygsden sonra biraz zor olsada...

Ygs matematik felsefe ve din bölümleri olduça zorladı benide

Lys ile açığı kapatacağız artık

• Konunun tekrar üste çıkması için up.

• Drake Ramoray kullanıcısına yanıt
    Ben bu yargıya katılmıyorum ne demek bilgisi olmuyor ? İnat edip araştırıp öğrenmeye çalışsaydı herşeyi yattığı yerden okuldan beklemek suçtur yoksa işsiz dolaşır yada işsiz olsan bile tecrübesiz dolanırsınız en azından tecrübeli olun bişeyleri kovalayın sadece bir yerere bavuru yapılarak ta iş tecrübesi yada kabiliyet türü tecrübeler elde edilmiyor
  • kardeş ben iibf mezunuyum istanbul üniversitesi,şuan devlette çalışıyorum maaşım özel sektöre göre çok iyi,mesela bir çok arkadaşım banka gişesinde çalışıyor maaş berbat ve şartlar çok ağır

bir arkadaşım kpss a grubundan gelir uzmanı yardımcısı kadrosuna onun geleceği iyi şuan da 3800 civarı bi maaşı varmış,uzman müfettiş vs yolu açık maaşlar da artıyor

bir başka arkadaşım okuldan sonra amerikada master yaptı devleti hiç düşünmedi dilini geliştirdi o da şuan özel bir bankada risk analitiği uzmanı olarak çalışıyor maaşı çok olmasada standartın üstünde sanıyorum çünkü işe girdikten 1 yıl sonra evlendi.

bir kere iyi derecede ingilizce şart kariyer planlaması için bunun yanında okul da önemli biraz da dolgun cv olmalı

ya da son sene oturup alan bilgisine çalışacaksın kpss deki güzel kadroları zorlayacaksın

ama şunu da unutma bu ülkede en fazla işsiz iibf den var çok ama çok fazla mezun veren bir alan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 11 Nisan 2017; 12:21:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

kardeş ben iibf mezunuyum istanbul üniversitesi,şuan devlette çalışıyorum maaşım özel sektöre göre çok iyi,mesela bir çok arkadaşım banka gişesinde çalışıyor maaş berbat ve şartlar çok ağır

bir arkadaşım kpss a grubundan gelir uzmanı yardımcısı kadrosuna onun geleceği iyi şuan da 3800 civarı bi maaşı varmış,uzman müfettiş vs yolu açık maaşlar da artıyor

bir başka arkadaşım okuldan sonra amerikada master yaptı devleti hiç düşünmedi dilini geliştirdi o da şuan özel bir bankada risk analitiği uzmanı olarak çalışıyor maaşı çok olmasada standartın üstünde sanıyorum çünkü işe girdikten 1 yıl sonra evlendi.

bir kere iyi derecede ingilizce şart kariyer planlaması için bunun yanında okul da önemli biraz da dolgun cv olmalı

ya da son sene oturup alan bilgisine çalışacaksın kpss deki güzel kadroları zorlayacaksın

ama şunu da unutma bu ülkede en fazla işsiz iibf den var çok ama çok fazla mezun veren bir alan

Sanırım şuan devlete girmek biraz zormuş hocam konteyjan azmış heralde bide referans olayları tabi 4-5 yıla ne olur orası muamma

• Herkes okul okuyor. Mesele bu değil. Mesele; okulu okurken hangi sosyal projelerde gönüllü oldun, kaç dilin var, kimlerin makalelerini okudun, hangi sunumları yaptin, kaç makale yazdın, kimler sana referans olur, kimlerle hangi projelerde yer aldın, kimlerle sohbetler yaptın, hangi veya kimlerin kitaplarını okudun.

Bunları yapmadan mezun olan o kadar insan varki malesef. Bunları yapmış birisiyle, hiç alakası olmayan birisini karşılaştırmak at ile otomobil beygiri karşılaştırmaya benzer.

• 1-İngilizce bileceksin.

2-Okumadigin makale kalmayacak.

3-ODTU,BOUN,BİLKENT tarzi okullarda okuyacaksin.

Sen gercekten issiz kalacagini mi dusunuyorsun?Lan olum bu ulkede hakkaride bile universite var birak da oradakiler issiz kalsin.Ama odtu,bounden mezun olan adam issizim diyorsa o kendi hatasidir.Saydigim okula benzer olmayan okullardan cikinca da bir zahmet de issiz kal yani.Adam bayburtta isletme okuyor issizim lan olacaksin tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL

1-İngilizce bileceksin.

2-Okumadigin makale kalmayacak.

3-ODTU,BOUN,BİLKENT tarzi okullarda okuyacaksin.

Sen gercekten issiz kalacagini mi dusunuyorsun?Lan olum bu ulkede hakkaride bile universite var birak da oradakiler issiz kalsin.Ama odtu,bounden mezun olan adam issizim diyorsa o kendi hatasidir.Saydigim okula benzer olmayan okullardan cikinca da bir zahmet de issiz kal yani.Adam bayburtta isletme okuyor issizim lan olacaksin tabi

O okullardan mezun olupta işsizlik kaygısı yaşayan yoktur heralde hocam.

• Vergi Müfettişiyim Anadolu Üniversitesi İktisat Mezunuyum (Örgün Öğrenim)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.