Şimdi Ara

İİBF OKUYUP İYİ YERLERE GELEN HİÇ KİMSE YOK MU ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
37.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bankaların falan sınavına girip kazanmak için çalışmaya maçası yetmeyenlerin hiçbirinin o alanda çalışma şansı yok. Çünkü lisans düzeyinde ekonomi ve işletme eğitimi çok kalitesiz veriliyor ve mühendis olup da üstüne tezsiz olsa dahi mba yapan işletme ve ekonomi açısından çok daha iyi bir seviyeye ulaşıyor. Çünkü, Türkiye'de iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin içi hem öğrenci hem öğretim elemanları açsıdnan çok yetersiz ve vasat altı; bununla da kalmıyor, öğretilen şeyler çok yavan kalıyor. Her yerde üniversite var illeri geçtim her ilçeye hatta her semte bir üniversite düşüyor artık ve her bölümde mezun enflasyonu inanılmaz yüksek ancak iibf mezunları için kendi mesleklerini yapma şansı bankalar ve kit'ler hariç hemen hemen yok. İster boğaziçi bitirin ister anadolu durum fark etmiyor. Türk şirketlerinde yöneticilerin çoğu mühendis kökenli, çünkü ne olursa olsun bir mühendis mutlaka eğitimi gereği rasyonel düşünme güdüsüyle yükleniyor ve üzerine yapılan bir mba ile her şeyi kapıyor.

Askerlikten kaçacaksanız okuyun, bu ülkede idealist olmak karın doyurmuyor, işini en iyi yapmak da kar etmiyor. Kendisini en iyi satan, en iyi pazarlayan kazanıyor. Çok bilgili olup da yükselemeyen hatta tutunamayan birçok insan biliyorum. Üniversiteye gidiş yaşlarında inan çok realist olamıyor ancak sonrasında görüyorsunuz.

• Haşim Kılıç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İibf mezunu olarak değilde size şoyle sorayım.tıp ve hukuk okumadıktan sonra hangi bolum okyup garanti iyi yerlere gelebilirsiniz?

Kendimden örnek veriyim iibf mezunumyum ve yaşım 28. 1000 kişilik bir şirkette 3yıldır çalışıyorum ve iş tecrübem toplamda 5 yıl.

Şuan şef pozisyonundayım ve şirkette en genç şef benim.bir ust yönetici mudurumuz topun azında.tek adayda benim.kısmetse 30 olmadan mudurlukte yapacağım.babam hep memur olmamı isterdi çünkü annem ve babam memur.50 yaşının üstünde memur olmarına rağmen ki kınumlarıda iyi durumda , ben 28 yaşında onların aldığı maaşa çok yaklaştım.kısmetse 1-2 seneye geçerim annemle babamı

Bunların hiçbirini iibf okuduğum için olmadı.çok çalıştığım için oldu.demem o ki çalışmazsanız ne okurdanız okuyun buljnduğunuz sektorde sektorun amelesi konumunda olursunuz.

Saygılarımla

• marmara bile boş sayılır artık. Marmaranın üzerinde bir üniversite olmayacaksa hiç okuma daha iyi.
  • 10 binde 1 gibi bir oran var. İibf mezunu fazlasıyla var ülkede. Başka alanlara yönelin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goudelock

10 binde 1 gibi bir oran var. İibf mezunu fazlasıyla var ülkede. Başka alanlara yönelin.

Hocam Türkçe matematik alanında başka bölüm pek yok açıkcası
    Hukuk ->Sıralaması yüksek ve ondada iş sıkıntısı var diyorlar çevre önemli
    Pdr Psikoloji ->İş imkanı var sanırım ama hiç bana göre değil mutlu olmam yani
    İibf geriye bi tek bu kalıyor.
  • Arkadaşım marmara iibf mezun

Host olarak görev yapıyor pilotluk eğitimi alıyor seneye pilot

• itü ekonomi nasıl

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: i run each teen me

makina mühendisi ol en azından imza atarsın.

Alanım sayısal değil malesef
    Mühendisliğinde durumunun çok iç açıcı olduğunu söylemiyor açıkcası mezunları.200 puanla mühendislik öğrencisi alan üniversiteler var iibfde olduğu gibi.
  • İİBF yi bilmeyen birçok kişi bu konuda atıp tutar. Hani "Aklı yok fikri var" derler ya o hesap. İlk başta şunu söyleyim. İibf mezunlarının işsizlik oranının yüksek olmasının en temel sebebi ülkede çok fazla iibf mezununun olması. Örneğin genetik mühendisliği okuyan çoğu kişi de Türkiyede işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya ama bu göze batmıyor. Çünkü mezun sayısı az.

Açık öğretimden işletme-iktisat vs okuyanlar lütfen kendini fasülyeden saymasın bir kere. Onun dışında iibf de kendini biraz ön plana çıkarman lazım. Bu bir çok bölüm için geçerli olmakla iibf bölümlerinde daha bir önemlidir. Onun dışında öğrenim görme esnasında ilerde hangi alanda veya işte çalışacağınızı belirlemenizde çok önem arz ediyor. Üniversite meslek edindirme yeri değildir. Herhangi bir konuda uzmanlaşılan yerdir.

İyi yerlerden kastın devletteki kariyer memurluklar falansa ya da şirketlerin orta ve üst düzey yöneticileri ise onların çoğu iibf mezunu. Ama öyle boş mezun değiller.

Uzun lafın kısası Anadolu'nun ücra bir üniversitesinde dört sene boyunca ot gibi yaşayıp mezun olan bir zahmet "Üniversite mezunuyuz iş bulamıyoruz." demesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 10 Mart 2017; 23:29:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: i run each teen me

Makine isterse 400binle alsın ben çevremde işsiz göremiyorum.
    Makineyi diğer alt sınıf mühendisliklerle karıştırma.
    Alan ve imza yetkisi olarak en geniş mühendisliktir.
    Aklına gelebilecek her alanda makine mühendisine sürekli ihtiyaç vardır.
    İnşaat mühendisliği alınında bile imza yetkisi olarak tümünü kapsıyor.

Hocam asgari ücretle çalışan bir sürü mak. müh duydum
    Memurlar net forumda da bir sürü iş bulamamış mühendis var
    Sadece okul bitirerek mezun olanlar işsiz kalıyor sanırım her meslek için geçerli.
    İsterse 400 binle alsın demişsinizde mühendislik için sağlam matematik türev integral gerekmez mi ?
    400 bine giren adam 2. derece denklemi zor çözer hocam.

İibf kadar mühendisliğin halide kötü hocam her ile üniversite açılmaması gerekirdi bu zamana kadarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 10 Mart 2017; 23:38:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

quote:

Orijinalden alıntı: gezgin adam

Şimdi kötü bölümlerin başında gösterilen bir fakülte . Güzel noktalara gelen yok mu tabiki var . Genelde üniversite okuyorum ayagına yazılan fakülte

Hocam bence de bu fakültede işsizliğin sebebi 1 AÖF 2)Üniversite okuyorum ayağına yazıp vakit geçirenler

İibf çöp bitti vs yazanların eminim büyük bir çoğunluğunun İİBF sektörü hakkında hiç bir bilgisi yoktur ama duyumlara göre yazıyorlar bence.
    Hadi Doğuda işletme okuyan adam işsiz kalır anlarımda
    Bugün etiket ünilerin dışında Anadolu,Dokuz Eylül,Marmara,İstanbul bu tarz üniversite okuyanların hepside işsiz kalıyorsa bu sektör o zaman bu sektörün işini hangi bölüm mezunları yapıyor ki ?

Muhendislik okuyup MBA yapanlar yapiyor bu isleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

İİBF yi bilmeyen birçok kişi bu konuda atıp tutar. Hani "Aklı yok fikri var" derler ya o hesap. İlk başta şunu söyleyim. İibf mezunlarının işsizlik oranının yüksek olmasının en temel sebebi ülkede çok fazla iibf mezununun olması. Örneğin genetik mühendisliği okuyan çoğu kişi de Türkiyede işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya ama bu göze batmıyor. Çünkü mezun sayısı az.

Açık öğretimden işletme-iktisat vs okuyanlar lütfen kendini fasülyeden saymasın bir kere. Onun dışında iibf de kendini biraz ön plana çıkarman lazım. Bu bir çok bölüm için geçerli olmakla iibf bölümlerinde daha bir önemlidir. Onun dışında öğrenim görme esnasında ilerde hangi alanda veya işte çalışacağınızı belirlemenizde çok önem arz ediyor. Üniversite meslek edindirme yeri değildir. Herhangi bir konuda uzmanlaşılan yerdir.

İyi yerlerden kastın devletteki kariyer memurluklar falansa ya da şirketlerin orta ve üst düzey yöneticileri ise onların çoğu iibf mezunu. Ama öyle boş mezun değiller.

Uzun lafın kısası Anadolu'nun ücra bir üniversitesinde dört sene boyunca ot gibi yaşayıp mezun olan bir zahmet "Üniversite mezunuyuz iş bulamıyoruz." demesin.

İmza atarım altına

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu şikayet ettim. Böyle bir dönemde, biz üniversite adaylarının bölüm tercihinde kafa karışıklığına yol açacak yorumlar yapmanız oldukça yanlış. Fikirlerinizi kendinize saklayın. Ben dahil bundan rahatsız olan arkadaşlarımız var. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Men Milk -- 11 Mart 2017; 0:9:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleric Preston

Konuyu şikayet ettim. Böyle bir dönemde, biz üniversite adaylarının bölüm tercihinde kafa karışıklığına yol açacak yorumlar yapmanız oldukça yanlış. Fikirlerinizi kendinize saklayın. Ben dahil bundan rahatsız olan arkadaşlarımız var. Saygılar...

Sektörün durumunu öğrenmekle ilgili bir yanlış göremiyorum.

Kafa karışacak birşey yok açıkçası bende üniversite sınavına hazırlanıyorum kimsenin kafasını karıştırmaya niyetimde yok.

Kendi isteklerim hobilerim doğrultusunda bi meslek belirledim ve onunla ilgili sektörün durumunu araştırıyorum.
    Bilgisi olmayan kişilerde bilgisi var gibi yorumlar yapıyolar o konuda haklısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 11 Mart 2017; 0:13:32 >
  • quote:

quote:

Konuyu şikayet ettim. Böyle bir dönemde, biz üniversite adaylarının bölüm tercihinde kafa karışıklığına yol açacak yorumlar yapmanız oldukça yanlış. Fikirlerinizi kendinize saklayın. Ben dahil bundan rahatsız olan arkadaşlarımız var. Saygılar...

Kafa karışacak birşey yok açıkçası bende üniversite sınavına hazırlanıyorum kimsenin kafasını karıştırmaya niyetimde yok.

Kendi isteklerim hobilerim doğrultusunda bi meslek belirledim ve onunla ilgili sektörün durumunu araştırıyorum.
    Bilgisi olmayan kişilerde bilgisi var gibi yorumlar yapıyolar o konuda haklısınız

Burada yapılan yorumlar bireyin kendi adına değerlendirmesi ve genel bir yargı içermiyor. Dolayısıyla ilerlediği yoldan bir anda sapmasına ve fikir değiştirip yanlış bir bölüme yönelmesine sebep olabilir. Sektörün durumunu öğrenmek diye her bölümle alakalı konu açılıp yerilirse insanlar soğur bütün bölümlerden. Ben rahatsız oldum ve şikayet ettim sadece. Gerisi adminlerin takdiri.

• ODTÜ,koç,sabancı,bilkent,galatasaray mezunu değilseniz ortada kalırsınız.
  • quote:

quote:

quote:

Burada yapılan yorumlar bireyin kendi adına değerlendirmesi ve genel bir yargı içermiyor. Dolayısıyla ilerlediği yoldan bir anda sapmasına ve fikir değiştirip yanlış bir bölüme yönelmesine sebep olabilir. Sektörün durumunu öğrenmek diye her bölümle alakalı konu açılıp yerilirse insanlar soğur bütün bölümlerden. Ben rahatsız oldum ve şikayet ettim sadece. Gerisi adminlerin takdiri.

Görüşünüze saygı duyuyorum ama genel yargılar bence çok daha fazla yanlış tercihlere yol açıyor.

Bugun 10 kişiden 9u İibf işsiz diyor ama o konuda tecrübeli mezunlarla konuştuğunuz da gerçeklere ulaşıyorsunuz.

Ben özellikle bireysel yorumlara daha dikkat ediyorum tabi herkesin kendi görüşüdür.

• Anadolu ing. Iksiat 2.siniftayim. Bölümü okuyan kitle tamamen ders geceyim okul bitsin odaklı bakıyor olaya. Sonra iş bulamıyorum demesi normal. Ben de 1 sene böyle takıldım. Sonra makroekonomi ilgimi çekti. Şimdi hep ekonomi haberleri okuyorum ve okudukça meraklaniyorum. O iş bulamayanlar tahminimce makyaj bağımlısı kadınlar ve tiki erkekler. Boşver onları sen doğal secilim onları eleyecektir. Eğer merakın varsa isletmeye bekleme gel. Bir konuda iyi olursan elbet iş bulursun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Görüşünüze saygı duyuyorum ama genel yargılar bence çok daha fazla yanlış tercihlere yol açıyor.

Bugun 10 kişiden 9u İibf işsiz diyor ama o konuda tecrübeli mezunlarla konuştuğunuz da gerçeklere ulaşıyorsunuz.

Ben özellikle bireysel yorumlara daha dikkat ediyorum tabi herkesin kendi görüşüdür.

Şimdi hocam şöyle bir durum var; sözkonusu, istediğiniz bölüm olunca genel yargıların çoğunluğu olumsuz olursa hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Adam marmara işletme bile kurtarmaz vs. falan demiş mesela ben nerden bileceğim bunu diyen Ahmet Ağa mı yoksa gerçekten mezun veya işin içinde birisi mi ? Ayrıca benim görüşüme göre İİBF başını bir yere sokma bölümü değil girişimci ruhu ile yeni bir pazar yaratma bölümüdür. Ama gel gör ki mühendislik gibi "bu bölüme de mezun olayım kafamı bir firmaya sokup çalışayım ekmeğim çıksın" anlayışı hakim olmuş. Hal böyle olunca insan ister istemez hayal kırıklığına uğruyor.

Umarım anlatabildim yakındığım durumu. Bilmiyorum belki de bölüm, dediğiniz gibi yol geçen hanı gibi olduğu için niteliksiz insan ve "başımı çalışacak bir yere sokayım" edasıyla hareket edenler yüzünden işsiz oranını artırıyor. Eğer durum sırf bu yüzden ise endişelerim yersiz :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.