Şimdi Ara

İİBF OKUYUP İYİ YERLERE GELEN HİÇ KİMSE YOK MU ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
37.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 11 Mart 2017; 23:2:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İÜ işletme mezunuyum. Şuan bankada çalışıyorum 10 sene bankada çalışmaya dayanabilirsem 10 sene sonra aylık 8-9 bin kazanırım.

İibf okumak Türkiye gibi gençlerine önem vermeyen, fazla iş sahası olmayan ülkelerde büyük risktir. Mesela ben kpss a grubuna girdim geçen sene puanın geçerlilik süresi bir yıl. Neredeyse puanın süresi bitecek ama doğru düzgün alım olmadı. O kadar emek verip yüksek puan alan insan var hepsi boşta bekliyor ve bu durum kimsenin umurunda değil. Devlet bize bakmıyor yani bu gençler devletin hiç umrunda değil. Ülkede ciddi anlamda işsizlik var. Ne okursan oku işin zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saidpstc

quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Iyi biryerlere gelen cogu insan iibf mezunu ne kafasi yasaniyor bu konuda bilmiyorum. 6-7 uni disinda Tr`de uni yok iibf mezunu olunca bir qualification edinmedigin icin eger bu 6 7 universiteye giremiyorsan iibf okumayin.

Uniye bi kaç örnek verebilirmisiniz?

Devlet: Odtu,bogaici,itu
    Vakif:Koc,sabanci,bilkent
  • DEU - İİBF 2016 mezunuyum, yaklaşık 8 aydır sektöründe 2 liderden biri olan şirketin Dış Ticaret departmanında Pazarlama ve Marka uzman yardımcısıyım.
  • yav adam iibf mezunu iyi yere gelen var mı diye sormuş burdakiler de boğaziçi mezunu adamları örnek göstermiş

la oğlum boğaziçi'nde fıstık mühendisliği okusan fiskobirlik üst düzey yönetici yapar seni zaten. sen başvurmazsın hemde onlar seni bulur zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: YQQ4

Kendim de iibf mezunuyum çevreme ve sınıf arkadaşlarıma bakıyorum da sanırım sadece polis ve ordu mensubu yetiştirmeye yarıyor bu bölümler.Ben iyi bir üniversitede okumadım iktisatı ama marmara ve istanbul üniversitesinden aynı bölümü bitiren arkadaşlarım var.Birisi sonyde satış danışmanlığı yapıyor diğeri de redbullda wings takımında.O da sırf güzel olduğundan okulun bi etiketi yok.Kpss desen alan sınavına çok iyi hazırlanmak lazım.Onu da halletsen mülakat derdi var.Ben okumayı düşünen bütün arkadaşlara şiddetle karşı çıkıyorum..

Kpss düşünmek bana kalirsa aptallıkdır zira bu yıl 85 puan alan arkadaşlarım kadro açılmadigi için atanamadı.Düşünün 1 yıl alan kasıyorsunuz güzel bir puan alıyorsunuz ama devlet kadro açmıyor şaka gibi..Çogu insanın emekleri boşa gitti.

Bana kalırsa iibf çatısı altinda bir bolum okuyorsaniz mutlaka iyi bir ingilizce ve girişken sosyal yapiniz olmak zorunda.Mezun sayisi birhayli fazla oldugundan işveren çok seçici oluyor.

Bazı arkadaşlar üniversitenin önemli oldugunu söylemiş fakat ben katılmıyorum.İibf mezunlarinin girebilecegi işlerde işveren okudugunuz bolumden ziyade verecegi işi layikiyla yapacak eleman ariyor.Bir tanidigim Akdeniz universitesi işletme mezunu şuanda Faber castell,coco cola gibi markalari icinde bulunduran Anadolu grupda vergi müdürü.

Sonuç olarak eger iibfliyseniz iş tamamen sizde bitiyor.çalışana,emek verene herzaman ekmek çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş ülkede hangi bölüm bitmedi?Bir örnek istiyorum ya hukuk mu,mühendislik mi,işletme,iletişim fakültelerimi?Tıp harici bir tane deyin ki şu bölüm okursan iş bulursun garanti.Bugün 1400 1500 liralara avukatlar mühendisler çalışıyor onada şükür ediyorlar.Çünkü iş yok,çünkü mezun fazla,çünkü belirli oturmuş bir sistem yok.İş bir an önce kapağı bir şekilde yurtdışına atabilmek.O sebeple ne okursanız okuyun ingilizce öğrenin.En az 2 dil olmalı ingilizce yabancı dil değil artık diyen laflara bakmayın ingilizce hala bilinmiyor.

• Evet çok var çok insan gördüm. Gerek akademik kariyerde gerek banka müfettişliği yapan gerekse bakanlıkta çalışan, kaymakam olanlar hatta türk hava yolları gibi büyük sektörlerde iyi konumlarda bulunan kişilerin çoğu iibf mezunu. Hemde zonguldak, pamukkale, çanakkale gibi yerlerden mezunlar ama kişisel olarak kendilerini çok geliştirmişler.

• İngilizceden sonra hangi dil öğrenilmeli sizce iibf için sizce

İngilizce biliyorum deme konusunda haklısınız birçok kişi iyi ingilizce biliyorum der ama akıcı konuşamaz.

Toefl gibi sınavlardan iyi bir not almak cvde guzel bi detay olur sanırım :)

• Plan-B kullanıcısına yanıt
    Konuda ciddi ve mantıklı yazılmış nadir yorumlardan biri daha. Bazılarına kalsa Odtü,İtü,Boğaziçi'nde okumuyorsan hiç okuma daha iyi. İş insanın kendisinde bitiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 eylül mezunuyum
    kamuda denetçiyim
    iibf de rakip çok fakat kalifiye kişi azdır
    sebebi genelde aöfden kaynaklanmaktadır
  • Kendini geliştirmenle alakalı, kendim uluslararası ticaret ve finansman okuyorum, aynı zaman da çift anadal programına kayıtılıyım uluslararası lojistik bölümü. Avrupa da erasmus yaptım, Türkiyenin iyi şirketlerinin 3ünde staj yapma imkanım oldu. Daha mezun olmadım ama iş teklifi almışlığım var. Kendini geliştirdiğin kadar iyi yerlere gelirsin.

• Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    hangi üni tam istediğim şeyleri yapmışsınız ?

• X kare kullanıcısına yanıt
    yine de işleri böyle yürütmeye devam edebilmek bir ticari zeka örneği. zaten bunca zenginliklerine rağmen boun işletmeye girmişler, birçok insan gece gündüz çalışıp da giremiyor.

• Bknz smmm

• iibf mezunlarını zaten zengin diyen olmuş, okuduğun kadar geri götürür diyenler olmuş.boş boş yorumlar gelmiş. Kamu için söyleyeceklerim şunlar;

hocam ben Hacettepe İibf mezunuyum, şuanda bir kamu kurumunda kariyer gruplarından birinde çalışıyorum. iş arkadaşlarım ve çevremdeki insanların hepsi ya iibf yada hukuk mezunu kişiler.ama bunların çoğu odtü,hacettepe,ankara,istanbul mezunu kişiler. bu fakülte sosyal bilimler alanına dahil. kesinlikle bilinçli olarak okunması gereken bir bölüm. öyle boş beleş yatarım mantığıyla gidecek olan hiç gitmesin %99 işsiz kalır ve sonra o kadar okudum devlet bana iş vermiyor diye ortalıkta gezer.daha da çok gezer.adama sorarlar senin kalifiyen nedir? dilin nedir? ben zaten memur olacağım ne dili diyenler bu zihniyettekiler cidden boşuna okumasınlar.hoca sana yol gösterir bu bölümde sonra sen devam edersin okursun yorumlarsın öğrenirsin.okuduğun üniversite ve hocaları gerçekten önemli bu konuda. önüne gelen iibf okuyunca yada okuduğunu sanınca işsizlikle ilgili yerden yere vuruluyor gibi bir görüntü çıkabilir ortaya ama hem devletin hem de özel sektörün yöneticilerine bakarsan iibf ve hukuk mezunu olduğunu,sosyal bilimlerle ilgili kişiler olduğunu görürsün bir çoğunun.

• biraderim odtü işletme mezunu. müfettiş yardımcısıydı bankada. sevmedi çıktı. şimdi büyük bir firmanın genel müdürlüğünde ama tam ne yapıyor bilmiyorum. tekrar banka teftişe girecek.
  • iyi yer ile kasıt nedir yani kriter ne?
    eski genel müdürüm uludağ iktisat mezunuydu (yoncalıgillerden)
    şu anki direktörüm işletme mezunu, ben de bir yere geldiğimi düşünüyorum iktisat mezunu olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drake Ramoray

quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

quote:

Orijinalden alıntı: Drake Ramoray

Yönetim Bilişim Sistemleri öneririm . Kısaca söylemek gerekirse İşletme + Bilgisayar mühendisliği. Tabi direk bilgisayar mühendisliği okuyan adamın yanından geçemezsin ama şu an sektörde hem bilişimden hem de işletmeden-yönetimden anlayan adam arıyorlar. İşletme okuyanlar bilişim sektörünü tam olarak bilmiyor, bilgisayar mühendisleri ve benzerlerinde de ekonomi ve yönetim bilgisi olmuyor. Yönetim Bilişim Sistemleri bu iki alanı birleştirerek bu açığı kapatıyor.
    Bazı üniversitelerde de İİBF'de bulunduğunu belirteyim.

O bölüm hakkındada bilgim var hocam onuda düşünüyorum ama sıralaması düşük biraz.

Millet ne olduğunu bilmediği için öyle. Bu bölümdeki son sınıftaki insanların bazıları bile tam bilmiyor. Ama YBS'nin ne olduğuna uyananlar yürüyüp gidiyor.

Bilgisayar Mühendisliği+işletme tanımına katılmasam da alıntıladığım yoruma katılıyorum. Misal Boğaziçindeki bölüm uygulamalı bilimler yüksek okuluna bağlı, millet meslek yüksek okulu diye algılayıp seçmiyor, hatta 2 senelik sananlar vardı benim zamanımda

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

iyi yer ile kasıt nedir yani kriter ne?
    eski genel müdürüm uludağ iktisat mezunuydu (yoncalıgillerden)
    şu anki direktörüm işletme mezunu, ben de bir yere geldiğimi düşünüyorum iktisat mezunu olarak.

İyi yer derken mudurluk müfettişlik gibi üst mevkiler kastetmiştim hocam.

Öncelikle sektorde olupta yorum yapan abilerimim hepsine çok teşekkür ederim son derece aydınlatıcı ve bilgilendirici yorumlar yazdılar.

Sonuç olarak kendimizi geliştirip emek verirsek bir yere gelebileceğimizi gördüm ve işletme tercih etmeyi daha çok düşünmeye başladım

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.