Şimdi Ara

İİBF OKUYUP İYİ YERLERE GELEN HİÇ KİMSE YOK MU ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
37.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bu sektörde tecrübe edinmiş kişilerin olmaması üzücü gerçekten gerçi forumun yaş ortalamasıda çok düştüde
    Arkadaşlar iibf çöp ve ya iibf okunmaz artık tarzı yorumlar inandırıcı gelmiyor açıkcası bana sağdan soldan duyulan bilgiler.
    Üstte bi arkadaş yazdı iibf okuyan çoğu kişi kendini geliştirmek için çalışmıyor diye kendini geliştirmeyince hiçbir meslekte iş bulunmuyor ki etiket üniversitelerde zaten sizi zorluyorlar ister istemez kendinizi geliştiriyorsunuz onlardan bi alt kademedeki ünilerdede kendini geliştirmek için çabalayan kişiler iş buluyordur bence onlarda iş bulamıyorsa bu ülkenin finans banka denetim muhasebe gibi işlerini kim yapıyor o zaman ki
  • ben cok iyi sayilmayan batida bir universitede ing iktisat okuyorum.sayisalciyken burayi yazmak zorunda kaldim.gerci cok pismanim.simdi size bisey sorucam benim hedeflerim cok buyuk degil.ileride tek basima bu meslekte gecinebilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reodentreomantik

quote:

Orijinalden alıntı: blackness88

iibf de okumak sizi okuduğunuz sene kadar geri götürür. hiç okumayın 19 yaşında falan direk çalışmaya başlayın daha iyi

Hocam İibf sektöründe bilgili olarak mı bu yorumu yazdınız yoksa düşünceniz mi böyle
    Çünkü İibf alanından bi haber olup yorum yapan insanda çok fazla var
    Tamam işsiz çok ama iibf alanında iş potansiyelide fazla
    AÖF mezunlarını direk eleyelim zaten işsiz statüsünden
    İzmir İstanbul Eskişehir Bursa Ankara Kocaeli dışındaki bölümlerden mezun olanlarında bir çoğunu eleyelim.
    İngilizce bilmeyende büyük bir çoğunluk var.
    Bazı şartları sağladıktan sonra bunların arasından sıyrılıp iyi yerlere gelme imkanı yok mu hiç ?
    O zaman hangi bölümü okuyacağız ki tm alanından
    Hukuk sıralaması yüksek ki ondada işsizlik aynı çevreniz yoksa düşük ücretlere çalışıyorsunuz.
    Psikoloji-Pdr bana göre değil
    Geriye İİBF kalıyor bir tek.

işletme mezunuyum. 28 yaşındayım. tecrübe yok. iş yok çünkü..

• Kaliteli bir okulda okumuyorsan çöp, 150den fazla iibf olan üni var %95i çöp
  • İibf okuyup kafayı kullanan kişi çok iyi yerlere gelebilir. Olay kişide bitiyor. Sen kendini geliştirme,yabancı dilin olmasın bide işsizim diye gezin ortada üstüne iibf'ne laf et. İnsanlar hep suçu başka yerde arar asıl suçlu ta kendisidir.

İibf okuyup yeminli mali müşavir olan insanlar var. Ayda ne kadar para kazanıyorlar haberiniz var mı? He ben kendimi geliştirmiycem sınavla falan uğraşamam diyorsan olursun mali müşavir açarsın büronu aylık bir miktar kazanç sağlarsın orası ayrı tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İibf okuyup da bir tane ekonomi makalesi okumayanlar işsiz kalıyor, çok da iyi oluyor bu. Diğer konu ise herkes üniversite mezunu olabiliyor seni onlardan farklı yapan ne?

İibf gibi kapısına hayvan bağlasan mezun olabileceği bir fakülte de 2 nin altında ortalaması olan, makale okumayan, okuduğu bölümün tanımını sorsan cevaplayamayacak kişiler işsizim diye söyleniyorsa bırakın söylesinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

İibf okuyup da bir tane ekonomi makalesi okumayanlar işsiz kalıyor, çok da iyi oluyor bu. Diğer konu ise herkes üniversite mezunu olabiliyor seni onlardan farklı yapan ne?

İibf gibi kapısına hayvan bağlasan mezun olabileceği bir fakülte de 2 nin altında ortalaması olan, makale okumayan, okuduğu bölümün tanımını sorsan cevaplayamayacak kişiler işsizim diye söyleniyorsa bırakın söylesinler.

Üstteki mesaj ile bu mesaj tam benim anlatmak istediklerim açıkcası bende böyle düşünüyorum.
    İibf okuyanların büyük çoğunluğu vakit geçirme derdinde.
    Gerçi aynı konu mühendislik içinde geçerli artık boş mezunlar işsiz kalıyor ya da asgari ücretle çalışıyor.

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Barajı geçen iibf ye gidiyor zaten hatırlatayım
  • tıp okuyun. her şeye rağmen değer

• TEHET kullanıcısına yanıt
    onların mezun oldukları dönemle şimdiki dönem arasında dağlar kadar fark var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Et Ekmek Ketçap

tıp okuyun. her şeye rağmen değer

Hocam o kadar yüksek sıralama yapma şansım yok malesef bu yıl :)
    Birde herkes doktorluk yapsa o zaman ordada işsizlik olur onu geçtim suratı mahkeme duvarı gibi olan doktorlar var işinden memnun değiller yani sevilerek yapılacak meslek seçmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 10 Mart 2017; 21:19:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mezuntmci

bence tıp için çalışmak mantıklıdır. Hem maddi sıkıntı çekmezsin hem de bir bilim öğrenmiş olursun. Pdr 1. sınıfım şimdiden çalışmaya başladım.

Pdr ve ya psikloji okumak yerine kesinlikle iibf tercih ederim ben çünkü bana göre değil o alanlar :)
    Yalnız unutulan nokta ne biliyor musunuz ?
    Tıp kazanmak ve bitirmek için deliler gibi ders çalışmak emek vermek gerekiyor dimi ??
    Peki o emek İşletme için verilse ?
  • Gelecege daır hıc bı planım yok o yuzden ıktısat okumayı tercıh ettım.

• Ahmet davutoğlu

Hem dışişleri bakanlığı hemde başbakanlık.

• Tıp,diş hekimliği, pdr hariç bütün meslek grubları aynı durumda zaten kendini geliştiremedikten sonra coğu bölümde zor iş bulursun kilit nokta kendini geliştirip kendi sınıfındakilerden sıyrılmak

• Ben batıda orta düzeyde bi üniversitede iktisat okuyorum Allahın izniyle bu dönem okul hayatımı tamamlıyorum. Bu 4 senede gördüğüm kadarıyla kendini ciddi anlamda geliştirmeye çalışan, alanında uzmanlaşma çalışmalarına giren kişilerde var okula gırgır şamata olsun 2 kız görelim diye gelende var. Kendini geliştirenler zaten bilgi birikimiyle direk belli ediyorlar kendilerini. Yüksek lisans yapıp okulda kalıp öğretim üyesi olan kişiler de var, 4. Senesi olup 1. Sınıftan 50 tane dersi olanda var. Geçen 2 arkadaşın konuşmasına şahit oldum onu paylaşayım, biri derse gidiyor yolda denk geliyorlar derse giden kişi kitap defter getirmemiş, soruyor hayırdır hiçbişey götürmüyorsun yanında diye diğeri de unutmuşum falan diyor, eee o zaman neden gidiyosun imza attırırdın birine yoklamaya ne işin var deyip gülüyor. Yani adamların dersle bilgiyle kendini geliştirmekle alakası yok sırf devam zorunluluğu var diye derse geliyorlar. Şimdi böyle insanlar işsiz kalmasında kimler kalsın. Sonuç olarak evet çok mezun veren ve adı çıkmış bi fakülte olsada çok geniş iş imkanlarına sahiptir. Gerçi bu devirde kolayca iş bulmak her bölüm için çok zor artık. İş kişinin kendinde bitiyor.

He bana sorarsanız sen kendini ne kadar geliştirdin ne durumdasın diye, ben her dersi özümseyip öğrenmeye çalıştım gerek kitaplarla gerek ileri gelen ekonomistlerin yazılarıyla kendime bişeyler katmaya çalıştım. Şimdi kpss A grubuna hazırlanıyorum hedefimi tutturmaya az kaldı inşallah güzel bir puan alarak bir meslek sahibi olurum

• Arkadaşlar Bilkent,Odtü veya gs işletme nasıldır aç kalır mıyım?Ne kadarla başlarım?İş bulur muyum?
  • Boğaziçi, koç, bilkent ve eski havası kalmasa da odtü'de okursan güzel kapılar açılır. Ama artik saydıgın ünilerden (marmara, istanbul falan) o kadar çok mezun var ki İİBF olarak, bir avantajı kalmadi. Eğer başta saydığım 4-5 üniversiteye gidemezsen gittiğin diğer ünilerde kendini çok ama çok geliştirmen lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mezuntmci

Hocam o emeği işletme için verilse diyorsunuz da iibf öğrencisi çok fazla. Açıöğretimi var, ikinci öğretimi var hatta mühendis olup mba yapanı var. Her taraf iibf okuyan ve mezunlarıyla kaynıyor. Bu kadar çok kişinin içinden sıyrılmak çok zor ve iş bulsan bile o işi yapacak milyon adam varken seni gözden çıkarmamaları için geçerli pek neden yoksa orta yaşlarda işsiz kalıp psikolojik sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Şöyle düşünün hocam bence
    1)Aöf mezunu bir çok İİBF'yi direk eleyelim zaten örgün okuyarak onları geçtik.
    2)Akıcı seviyede ingilizce konuştuğumuzu varsayalım yine bir çok kişiyi eledik
    3)Büyükşehirlerde okuduğumuzu varsayalım küçük şehirledeki okuyanların birçoğunu eledik
    4)İyi yerlerde staj yaptığımızı varsayalım hatta ücretsiz staj bile yaptığımızı düşünelim tecrübe için bu şekildede birçok kişiyi eledik
    5)2.bir yabancı dil bilsek
    Bunların hepsini yapınca zaten bir çok adayın önüne geçeriz hocam o yüzden öğrencisinin çok fazla olması birşey ifade etmiyor bence benim düşüncelerim böyle tabi sektörde bilgili abilerimiz daha iyi yorumlar yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

Boğaziçi, koç, bilkent ve eski havası kalmasa da odtü'de okursan güzel kapılar açılır. Ama artik saydıgın ünilerden (marmara, istanbul falan) o kadar çok mezun var ki İİBF olarak, bir avantajı kalmadi. Eğer başta saydığım 4-5 üniversiteye gidemezsen gittiğin diğer ünilerde kendini çok ama çok geliştirmen lazım.

odtü bilkent gs'de iş sıkıntısı çeker miyim?İşsiz kalır mıyım?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.