Şimdi Ara

Kafayı yedirtebilecek HDD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    öncelikle sistemimin yeterliliğini göstermek için sistemim:
    işlemci: intel e8400 3ghz 6mb önbellek
    anakart : gigabyte p35-s3g
    bios versiyon:F5(en sonuncusu)
    ram: 3gb kinstone
    ekran kartı:sapphire hd4770
    hdd1: seagate 320gb
    hdd2: samsung 80gb
    power: ocz fatal1ty 550w

sorunum:
    Sistemimde 320gb'lik harddiske vista ve xp kurulu ve sorunsuz çalışıyor. Arkadaşım kendine 1tb hdd alınca kullandığı seagate 250gb'lik hdd sini bana verdi. Hiçbir sorunu yok harddiskin ve ben kendi bilgisayarıma 320gb lik hdd ile birlikte 250gblik hddyi takınca windows açılmıyor:( vista ve xp de aynı sorunu yapıyor açılış animasyonu olan biostan sonraki kısım geliyor fakat sonra siyah ekrana geçip uzunca bekleyip makine kendine reset atıyor. tabi ben bu 250gb lik olanı şu an kullandığım 80gbliğin yerine takıyorum aynı kablolar aynı güç girişine bağlıyorum... yani değişen hiçbirşey yok(tabi anakart üstündeki yerlerini değişerek,hücü aldığım power kablosunu değişerek de denedim). Ve ben bu 320lik ve 250lik hddleri ayrı ayrı windows kurup sorunsuzca çalıştırıyorum. İki hdd de bozuk sektör yok(HDD regenerator ve HD tune'nin son ve full sürümleri ile tarattım). ilk başta biostan bu Hddlerii görüyorum boot sırasınıda seçebiliyorum ama dediğim gibi windowsa geçmiyor. Artık kafayı yiyecem lütfen yardım edin...

• 28 kişi bakmış bir cevap yok mu?:s
  • yükledigin xp, vista orjinal mi? sp3 entegreli windows kurmayı denedin mi? anakart ve sata sürücülerini güncelledin mi?
  • vista sp2 yüklü, xp de kendi entegre ettiğim sp3 yüklü... ve her zmn en güncel driverler yüklü, şu anda da öyle ve beni çıldırtan... 250gb ve 80 aynı anda 320gb ve 80gb de aynı anda çalışıyr fakat 320 ve 250gb aynı anda bi türlü çalışmadı... acaba bilmediğim gözümden kçan birşey mi var??
  • 80 lik ide dir büyük ihtimal 2 tane sata takınca hep böyle mi oluyor? 250 lik yerine başka bi sata disk bulup dene bi de
  • malasef 80lik ide değil sata 1 ve ben acaba iki tane sata ikiyı kaldırmıyor mu diye düşünerek hddlerin jumperlerini takarak sata1 hızında denedim. o da olmadı
  • biostan sata ayarlarına bak combined veya enchanced gibi ayarları var o kısımlara bak.
  • biraz daha açarmısın?
  • yeni sürüm bioslardan o seçenekler kalkmış. anladığım kadarıyla senin boot seçeneklerinde birşeyler var. ahci olarak mı bağladın hdd yi normal ide olarakmı. birde 1. boot yapılacak hdd seçenekleri orda 320 gb seçilimi diye bakman gerekecek. hani usb hdd bağlanınca bilgisayar açılmıyor yada geç açılıyor bazen sendeki problemde büyük ihtimalle o. boot yapılacak hdd seçeneklerini kontrol et. bire seagate i 3 sata slotuna bağla. native ide modunuda biosta enable yapmayaı dene. 3. de olmazsa diğer slotları dene.uygulama şansı olsa aslında 5-10 dk da hallolacak bir iş ama anlatarak bu kadar oluyor .

birde seagate hangi seri firmware hatası olan serimi forumdan aratarak o konuda bilgi alabilirsin. o seriyse belki şansına yeni hata vermiştir.

saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 5 Eylül 2009; 15:40:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.