arkadaşlar merhaba, benim sorunum bazı kanalların ara ara bozulması. ulusal kanallardan star, kanal d, atv ve sky türk gün içinde çok sık olarak bozulmakta (bozuk cd gibi dersem anlarsınız sanırım). işin ilginç yanı diğer kanallarda hiçbir bozulma olmuyor. örneğin ; tv'nin önünden geçiyorum bozuluyor, uzaklaşıyorum düzeliyor. telefon çalıyor bozuluyor, telefonu açınca düzeliyor (telefonum telsiz telefon ve şarj ünitesi tv yanında) uyduya giden kabloya temas ediyorum bozuluyor, bırakıyorum düzeliyor (uyduya gelen kablo duvar içinden geliyor) bazen yukarıda saydıklarımdan hiçbiri olmadığı halde tv izlerken birdenbire bozuluyor.
işin en ilginç yanı neden sadece bu kanallar bozuluyor, diğerlerine hiçbir şey olmuyor? bu kanallar aynı frekanstan yayın yapıyor desem o da değil. burda daha önce benzer sorunla karşılaşan birine uydu cihazına giren kablonun ucundan kesin tekrar takın düzelir demişler onu da yaptım değişmedi.
lütfen bu işlerden anlayan birileri bana acilen yardım etsinler...
Arkadaşım telsiz telefon frekansları bazı uydu yayınlarında bozulmalar yapıyor telsiz telefonun ana nitesinin yerini değiştirmekten başka yapacak birşeyin yok benimda başıma geldi bu durum dijitürk uydusunda bazı frekanları alamamıştım çözüm ana ünitenin yerini değiştirmek olmuştu tabiki uzak diyarlara:)
teşekkürler denedim tavsiyenizi, şimdilik oldu gibi. yaklaşık 1 saattir bozulma yok yayınlarda. umarım böyle devam eder. tekrar teşekkürler
normalde mesela hava yağmurlu olduğunda hiçbir kanal göstermeyebilir bu elektrik yüklü bulutlardan kaynaklanıyor...
Ama Bizim Uydu Üst Komşu çamaşır astığında da aynı sizin dediğiniz gibi bozuluyordu..Donma yapıyordu artık sadece hava yağmurlu oldumu yapıyor buda nası engellenir bilinmez
çanak anteninize hasas bi ayarla düzelir eğer önüne bir engel gelmiyorsa şayet
quote:
Orjinalden alıntı: beyazorkide
normalde mesela hava yağmurlu olduğunda hiçbir kanal göstermeyebilir bu elektrik yüklü bulutlardan kaynaklanıyor...
Ama Bizim Uydu Üst Komşu çamaşır astığında da aynı sizin dediğiniz gibi bozuluyordu..Donma yapıyordu artık sadece hava yağmurlu oldumu yapıyor buda nası engellenir bilinmez
çanağınızın çapını büyüterek donma ve kırılmalardan kurtarabilirsiniz..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme