Şimdi Ara

KAKAO YAĞI VE ÇİKOLATA YAPMAK YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çikolata bildiğimiz gibi herkesin sevdiği bir lezzet sayılabilir fakat dışarıdaki ürünlerin içine binbir çeşit sağlıksız maddeler konulduğu için ben kakao yağı aldım evde yapmaya başladım fakat cogu cukolatada kakao yağı var ama kakao yağına şeker katınca dibe çöküyor yağ ısınsada şeker erimiyor yağ ile şekeri nasıl karıştırabilirim



  • önce şekeri su ile erit sonra çikolataya karıştır
  • Onu yaptim yine alta kaciyor elimdeko madde yag bal i deneyecegim en rahat eriyen o :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihokos01 -- 16 Eylül 2015; 10:28:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıvı tatlandırıclar var mesela bende diyabet olduğu için ben onunla yapıyorum ne yapacaksam isterden onlardan dene huxol marka oluyor realde migrosta falan
  • hocam tatlandırıcıların içinde bağırsakların sindiremediği vücudun tanıyamadığı bir takım maddeler var bu yüzden öyle bir ürün kullanmak istemiyorum sanırım bal kullanacağım yada yağda eriyen bir şeker maddesi araştıracağım n yazıki kakao yağına sütte karışmıyor
  • mihokos01 M kullanıcısına yanıt
    valla doğru bağırsakları süper çalıştırıyor tatlandırıcılar laksatif etki yapıyor vicutta direk ishal yani glikoz kullan sıvı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nikopoll

    valla doğru bağırsakları süper çalıştırıyor tatlandırıcılar laksatif etki yapıyor vicutta direk ishal yani glikoz kullan sıvı

    hocam glikozu nasıl elde edeceğim yada nasıl bulabilirim
  • Yok balda erimedi ne igrenc yagmis ulan o zaman nasil cukolata yapiyorlar harbi anlamiyorum sinir geldi seker yagda erimez bal erimez süt alta iner karismaz su desen buzluktan cikarinca erir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olm uğraşma git bir butik çikolatacıya al nefsini körelt oralarda doğal yapıyorlar



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Selamlar. Konu hort olabilir ama
    Yeni bir topikye açmayayim dedim.
    Bende evde çikolata denemeleri yapacağım
    *** Kakao yağı **** alacağım bu amaçla..

    Hangi marka ürünü tavsiye edersiniz.

    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya çok yanlış yaklaşmış herkes. Sadece kakao yağı ve şekerden çikolata yapamazınız. Saf kakao yağı zaten direk tüketilebilecek bir ürün değil cilde veya saça sürülür. Evde çikolata yapmak için gene çikolataya ihtiyacınız var. Alırsın %90 lık bitter çikolata kremayı ısıtırsın çikolatayı içine atar eritir sonra tamperleme işlemiyle yeniden çikolata atar soğutursun bu işlem ile sütlü çikolata elde edilir eğer ben gibi bitterciyseniz direk 1 parça %90 lık bitteri yavaş yavaş yiyip keyfinize bakarsınız. Benim için bitter harici çikolatalar atıştırmalık tatlı kategorisindedir. Umarım gidip aktardan kakao yağına şeker atıp var olan karışımı yemezsiniz.

  • Kakao yağıyla çikolata mı olur Allah aşkına ? hiç güleceğim yoktu.


    Kakao çekirdeği alıp tıpkı kahve gibi öğütmen lazım. Ondan sonra sütüydü yağıydı kremasıydı şekeriydi oranlayıp kendi çikolatanı yapabilirsin. Bende bir ara düşündüm ama kakao çekirdeklerini çok pahalıya satıyorlar. Git benim gibi küvertür çikolata al. 2.5 kg bitter alırım 4-5 ay gider bana.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.