Şimdi Ara

Kalabalık üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ''Bana özellikle kaçınman gereken şeyin ne olduğunu mu soruyorsun? Kalabalık diyorum; çünkü şimdilik kendini güven içinde ona bırakamazsın daha. Ne olursa olsun kendi zayıflığımı kabul edeceğim; çünkü hiçbir zaman eve dışarıya götürdüğüm kişilikle geri dönmem. İçimde sakin olmaya zorladığım bir şey altüst oluverir; yenilgiye uğratıp püskürttüğüm kimi düşmanlar tekrar geri döner. Tıpkı uzun zamandan beri hasta olan bir adamın evden çıktığında yeniden kötüleşmesi gibi; biz de ruhlarımız uzun süren bir hastalıktan kurtulduğunda kalabalığa çıkınca kendimizi hasta ederiz. Kalabalıkla vakit geçirmek zararlıdır; kimi erdemsizlikleri bizim için çekici kılmayan ya da üzerimize onların damgasını vurmayan ya da onları bilinçsizce hemen bize bulaştırmayan kimse yoktur.''

''İnsanlar arasında olduğum için eve daha açgözlü, daha hırslı, daha şehvetli, hatta daha acımasız varacağım demek istiyorum.''

Sartre ''cehennem başkalarıdır'' derken ne demek istedi bilmiyorum ama bu sözü yukarıdaki bağlamda söylemek mümkündür. Başkaları, güçlükle edindiğimiz ve yaşamımıza esenlik veren ilhamlarımızı anında dağıtır. İnsan 'halk içinde ama hakla' antrenmanları yapıp kötü sirâyetleri savuşturmayı öğrenmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 4 Ekim 2019; 1:25:4 >

• Kala balık... Kala (mar) balık...

Bu kalabalık haline farklı bi bakışla bakalım. Denizin altında bi hayat var ve bunlardan biri balık yani tür olarak bazen cinsiyet değiştirebilen bi şey iken bi de kalamar şeklinde kamufle olabilen bi şey var. Var ola n toplumda hayatta kalma ve yalnızlık hali Bu şekliyle düşünülürse Kelime bilinçsizce seçilmemişe benzer.

..................

Bakıyorsun ve kalabalık mevcut ancak bireysellikle veya yalancı çokluklar var olan bi kalabalık.

Kişi bireysel korunmayı becerip keşfedince kalamara benzer hal alırken bireysellik ön planda.

Ancak bunu beceremeyen ise sürüye katılan balıklar gibidir. Korunma ihtiyacını bu şekilde karşılama hali mevcut.

....................

Kala(mar)balık.....

Parantez içindeki oluşum mar yani yılanı kasteder. Gizlenen bi şey mevcut kalabalıkta. Yılanlar var ve bunlar kalanların kamuflajına sığınmış.

Kalabalıkların örttüğü şey yani toplum olma bilincinin kazandırmayı düşlediği şey bu olabilir.

...........

İnsanda gizleme ihtiyacını doğuran şey içresindeki kötücül olan olabilir ve toplumsallık bu zehri kabul eder ve fakat etkisizleştirme vaadi vardır. Belki toplam(um hali) hal zehre panzehir olacaktır denmiştir.

Ortak hal ise su altında yaşam olsa gerek. Yani kalabalık bi şekilde su altı iken su üstü canlısı olan insanın idraki boğulma ekosu çıkarabilir.

Biretsellikteki bu hal korunma güdüsü bakımından anlamlı. Kalabalığın koruduğu şey yılanın zehrini kamufle etmek der.

Bense gizlenen biliyorum ve bu açıdan korunma güdüsü taşımaksızın bireysellikle toplumsallığın ötesinden bakışla kendi nefsi çıkarlarımı diğerine sığınmadan koruyabilir veya bu kalabalık hal bana çok yapay da denebilir.

..........

Kalabalığın özü bana kalırsa korunma konusundaki beceri ile alakalı olmakla birlikte toplumun gizli amacı bakımından insandaki zehri sapmayı amaçlayan bi yapı.

Kalabalıkta satışı yapılan değerin bu zehir olduğunu bilmek ise kişiyi toplum dışında bir yer edinmeye zorlayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kala balık... Kala (mar) balık...

Bu kalabalık haline farklı bi bakışla bakalım. Denizin altında bi hayat var ve bunlardan biri balık yani tür olarak bazen cinsiyet değiştirebilen bi şey iken bi de kalamar şeklinde kamufle olabilen bi şey var. Var ola n toplumda hayatta kalma ve yalnızlık hali Bu şekliyle düşünülürse Kelime bilinçsizce seçilmemişe benzer.

..................

Bakıyorsun ve kalabalık mevcut ancak bireysellikle veya yalancı çokluklar var olan bi kalabalık.

Kişi bireysel korunmayı becerip keşfedince kalamara benzer hal alırken bireysellik ön planda.

Ancak bunu beceremeyen ise sürüye katılan balıklar gibidir. Korunma ihtiyacını bu şekilde karşılama hali mevcut.

....................

Kala(mar)balık.....

Parantez içindeki oluşum mar yani yılanı kasteder. Gizlenen bi şey mevcut kalabalıkta. Yılanlar var ve bunlar kalanların kamuflajına sığınmış.

Kalabalıkların örttüğü şey yani toplum olma bilincinin kazandırmayı düşlediği şey bu olabilir.

...........

İnsanda gizleme ihtiyacını doğuran şey içresindeki kötücül olan olabilir ve toplumsallık bu zehri kabul eder ve fakat etkisizleştirme vaadi vardır. Belki toplam(um hali) hal zehre panzehir olacaktır denmiştir.

Ortak hal ise su altında yaşam olsa gerek. Yani kalabalık bi şekilde su altı iken su üstü canlısı olan insanın idraki boğulma ekosu çıkarabilir.

Biretsellikteki bu hal korunma güdüsü bakımından anlamlı. Kalabalığın koruduğu şey yılanın zehrini kamufle etmek der.

Bense gizlenen biliyorum ve bu açıdan korunma güdüsü taşımaksızın bireysellikle toplumsallığın ötesinden bakışla kendi nefsi çıkarlarımı diğerine sığınmadan koruyabilir veya bu kalabalık hal bana çok yapay da denebilir.

..........

Kalabalığın özü bana kalırsa korunma konusundaki beceri ile alakalı olmakla birlikte toplumun gizli amacı bakımından insandaki zehri sapmayı amaçlayan bi yapı.

Kalabalıkta satışı yapılan değerin bu zehir olduğunu bilmek ise kişiyi toplum dışında bir yer edinmeye zorlayabilir.

• Kal abalık.... Kel ebelik... Kör ebelik değil.

Eski ebelerin yani doğumu gerçekleştirecek kadının başına gönderme yapalım. Eskiler örtülü idi hatta eski hemşirelerin de başı örtüktür.

Bu açıdan kişisel doğumu gerçekleştirecek kişinin toplumsallığa bi göndermesi mevcut olsun. Kör ebelik ve kel ebelik halindeki duruş mühim benzer. Yani insan kalabalığından kasıt yalnızlık ise bu kalabağın yorumunu yapması gereken birisi olarak ebe vasfındaki kişinin başını açması ya da kör olması durumuna vurgu var.

Ebeveyn sorumlu belki ancak ebe denen kişinin de sorumluluğu mevcut denmiş.

İnsanın yalnızlığını artıran bir kişi daha dünyaya geldi veya gelecek buna rağmen sen buna engel olmadın.

Kişisel manada insanların doğuma engel olması diye Bi durumdan bahsetmiyorum gizli dualardan kelimelere yansımış söylenmeyen sözlerden bahsediyorum..

Kalabalıklar Kelebelik ve körebeliğin oyun haline gelmişi gibi.

............

Kal abalık... Kal(ın) abalık...

Kalın kaba elbise. Toplumsallığın insana incelikli bi rida vermediği sadece kaba bi elbise verdiğini onu kabaca örttüğünü beyan eden bi kelime Evrimi daha da mevcut.

Kal abalalıklarda kabaca biri var denmiş. Buradaki kabalıktan kasıt net değil brut olan flu olan varlık manasında olan şey.

Bu bakımdan insanın kalabalıktan katının korunma güdüsüyle birlikte örtünme halini de içerdiğini düşünebiliriz.

Kişi bi şekilde kabaca orada biri var denme adına kalabalığın bi elemanı olarak mevcuttadır.

..........

Kişinin giyinmesini kaba elbisesini yılanın kavı gibi düşünsek zehirli olanın zehrini sağma gibi ayrıca başka bi libası da giydirme fonksiyonu olan toplumdan bahsederken ince işçilik kimin için yapılır?

Kişi aile denen kavrama hazırlanırken mi kalabalıkların bi elemanı gibi olur?

..........

Bana göre kel ebek lik durumu aile kursun diye değil diyecektir...

Bunu da sonra yazarız.

• Satre ontolojisi dolayısıyla o şekil dedi

Varoluşun özden önce gelmesi demek donmuş zamana sahip olmaması demek
  • Qalabalıq....
    Quali(field) bal(lad) ıq
    Belirli bir kalitenin zeka ile baladı.

Şiir gibi okunan kaliteli bi zeka arayışı. Kalabalıktan bi kasıt ayırd edici vasfı gösterme olabilir.

Kişisel olarak kalabalıklarda aranan şey belli bi kalite ve bunun şiirsel zeka argumanı olmakta denebilir.

Eskiye gönderme hali yani ballad ise toplumsallığın tanımını içerir. Bu ballad toplum demek zaten.

Teorik olarak kalabalıkta fark edilme haline vurgu içinde zeka arayışı ile alakalı da olabilme yönü ile zehir sahibi yılan anlayışından ayrılır.

Klasik doğu ile klasik batı toplumunun kalabalığa bakışı da bu şekilde denebilir. Dini kültürel motifler adına isevi anlam zeka arayışı ile toplumsallığa kalabalığa bakarken İslam argumanı zehri dağılması gereken bi anlayışı sentezler. Veya aslında tam tersidir.

Burada önemli olan bakışın Türemeye getirdiği sınırları görmek ve bu kalabalıkta aranması gereken kişinin vasıflarını belli etmek ise toplam sentez kökeni kültürü farklı olmaksızın ister isevi ister İslami başlangıcı makul denen seviye ile tanıştırır.

Anlaşıldığı kadarı ile İngiliz köken kalabalığa zeka kıpırtısı olarak yaklaşmakta ve bu durum Evrimi çekilebilir bir düzeye indirgemekte.

Türlerin Evrimi dahi bu esmeye dayanır desek yeridir.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    güneşin doğuşu

selamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

HZ.MUSA aleyhisselatu vesselam firavuna olan hitabında benim rabbim güneşi doğudan doğurur sen de batıdan doğur demişti.

kıyametin büyük alametlerinden biri olan bu mucizenin yapılması HZ.ZULKARNEYNİN aleyhisselam kurduğu setlerin de yıkılması ile gerçekleşmiş olabilir mi?

bir uzay aracı bilinen enyüksek araç hızına sahiptir. yerden kalkış hızı ve uzaydaki hareket hızı inanılmazdır. araç o kadar hızlı hareket eder ki yanına yakınlaştıkça kendisi ve dolayısıyla içindekiler kısalır. yanınızdan ne geçtiğini bile anlayamazsınız.

ses duvarını deldiği gibi göğü de delebilir. uzaydaki bir astronota göre sağ-sol artık koordinat eksenine göre belirlenir ve onun bakışı ile güneşin doğduğu yer bize göre diğer taraf da kalabilir. yerçekimi olmadığından bir uzay merkezi eğer tersine bir şekilde kurulursa astronot güneşin diğer taraftan doğduğunu zanneder.

belki de bu setlerin yıkılması ile birlikte gerçekleşen diğer bir mucizeydi. ve kıyametin aslında ol emriyle birlikte çoktan koptuğunu ve artık tek bir sayha ile bunun hitama erdirileceği kainat kurulurken beyan edilmişti.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • K ala balık.... K(afa) ala balık...

Buradaki kelime evrimin göre balık mentali mevcut. Balığı kafalamak yakalamak kalabalıktan nemalanmak gibi bi şey.

Bu esemede toplum içinde hayatta kalma adına içimden seçim yapma seçilimi uygulama durumu mevcut.

Total manada güçlünün ayakta kalması veyahut yaşam savası denen şeyin görünümü adına kelimeler ifade olarak evrimaelliğin gelişimi ile aynı şekilde kullanılmışa benzer.

Yani terim tanım vs. Esasen insanın tekamulu gibi olacak ve bu durum kalabalıklarla anlam kazanacak.

.............

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.