Şimdi Ara

Kalbimiz 4 Odadan Oluşur. [DOLAŞİM SİST.]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sayede kirli ve temiz kan birbirine karışmaz. Alttan ve üstten gelen toplar damar kirli kanı kalbimizin sağ kulakçığına bırakır. Bu kirli kan sağ kulakçığı sağ karıncıkla birleştiren biküspit kapakçığından geçer. Ordan akciğer atar damarıyla birlikte akciğere gider(temizlenmek için). Temizlendikten sonra sol kulakçığa kan tekrar gelir böylelikle küçük kan dolaşımı yapılmış olur. Sol kulakçığa gelen temiz kan triküspit kapakçığı ile sol karıncığa geçer. Temiz kan burdan kalbin alt kısmının kasılması ile birlikte(Kalp atışı) AORT ana atar damarının üst kısmina çarpar ve bu çarpmaya halk arasında nabız adı verilir. Böylelikle kan dolaşımı yapılmış olur. Unutmayalımki toplar damarlar kirli kanı atar damarlar ise temiz kanı taşır. İstisnalar olabilir tabikide :) Kolay gele yarinada solunumu anlaticam ona göre.

Her kalp atışımız 0.85 saniyede gerçekleşir. Ve bunun 0.40 saniyesinde kalp dinlenetek geçirir. çok garip değilmi insan vücudu incelenmeye değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nalleyoop -- 29 Ekim 2014; 0:09:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 12. Sinifa gecmis kardasim

• Benim içinde tekrar oluyor bunları yazmak

• Biküspit kapakçığını her seferinde pisküvi diye okuyom

• okuyun ilkokul 4

• Şu kusursuzluğa bak cidden. Bu bile Allah'ın kanıtı.

• akciğer atardamarı oksijence fakir iken akciğer toplar damarı oksijence zengindir
    o değil de benim de bir ara dolaşım sistemi çalışmam lazım geçenlerde fark ettim epey unutmuşum lazım olur yine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6. Sınıf akarrrrrrr

• İnsanın bu şekilde çalışır halde olup yaşaması ve bunu bilmemesi ne garip değil mi?

• Ölüm ne dan goz millet dolmuş buralara ka bırakın adam anlatsın devam dostum onlar 58 gün mastürbasyonsuz gibi konuları favlarina ekledinler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim kalbim fakir 4 oda degilde studyo daire tutmus kendine

• 3+1

• Kirli kanin adi venöz temiz kanin ise oksijenize kandir. Ustteki iki odaciga atrium (sag-sol), alttakilere ise ventrikül denir (sag-sol). Kani temizlenmesi icin akcigere tasiyan damar pulmoner arterdir. Temizlenen kan pulmoner venden kalbe tekrar gelir ve buradan aort damariyla tum vucuda ulasir. Kendim de tekrar etmis oldum.

• sistemler çalışıyor lys'de grafikli sorular gelebilir dikkat damarların basınç grafiği, akış hızı grafiği ayrıca A.D-K.D-T.D geçişini bilmekte fayda var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.