Şimdi Ara

KALDIRIMDAKİ ÇOCUĞUMA ARABA ÇARPTI!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
9.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsun, avukat ile süreci yürütmek gerekir. Dikkatsizliği sonucu insanlara yaşattıklarının cezası neyse çekmeli, belki daha dikkatli olmaya çalışır bundan sonraki hayatında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah acil şifalar versin umarım eski sağlına döner ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edersini,
  • Allah şifasını versin evladinin kardesim ve tekrar göstermesin inşallah. Bence avukata danışın tabiki sonuna kadar gidin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysngrler Y kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkur ederim. Cocugum cok sukur hayati riski atlatti. Dalinda turkiyede sayili prof. Hocalar ameliyat etti. Kaza uzerinden 2 ay gecti. Siz diyorsunuz ki cocugunun sagligiyla ugrasacagina buralardasin. 2 aydir ne cektigimide hangi hastaneleri doktorlari prof.leri dolastigimi da bilemezsiniz. Cocugum bi takim operasyonlar gecirdi ve iyilesme surecinde. Cocugumun sagligini benden cok dusundugunuzu sanmayin.

Tazminat sürücüden alinacaksa dava acmayi dusunmuyorum. Onun vicdani ona yeter.

Eger Sigorta sirketinden aliniyorsa dava acarak kizimin ilerde kullanacagi sekilde degerlendirmeyi dusunuyorum.

• Öncelikle geçmiş olsun.

Benimde bir yakinim daha çocuk yaşlarında , 20sene kadar önce aracin arkasindayken sürücü hic arkaya bakmadan basmış gaza.Çocuğu aracin altina almış rampa yukari sürüklemiş.Rampayi çıkınca araç dönmüş o esnada çocuk aracin altindan kurtulmuş.Tamamen şans , sürücünün bir marifeti yada çocuğun kurtulmaya çalışmasından değil.Hatta işin acı kısmı sürücü olayın farkında bile değil olsa idi o kadar yol boyu suruklemezdi.Farkettiyse bile son anlarda anlamıştır yine de basip gitti.Tabii o zamanlar kamera yok.Aracı ve sürücüyü bulduk ama hicbisiy yapamadık.

Yakinim sağ ve hayatta.O zaman cocuktu suan 30 yaslarinda ama zor gunler gecirdi 3 4 ay komada bitkisel hayatta kalmış , bütün ic organları parcalanmisti haftalarca buz kalibinda durmuş.Komadan çıkınca 3 ay sadece serum vermişler sonraki aylarda sadece sıvı yiyecek.Sürekli oksijen maskesi.1 buçuk yıl hastahanede kaldi tedavi gördü öyle toparladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 6 Nisan 2017; 23:46:56 >

• Çok geçmiş olsun, eğer tazminatlı vs dava olacaksa avukat tutun, tek başına uğraşmayın atlanan detaylar, bilmediğiniz haklarınız olabilir.

Avukata da çok para kaptırmamaya bakın sizin alacağınız tazminata çökmesin. Dava zor değilse yüzde 10, bilemedin yüzde 15 anlaşırsınız.

Gerçi siz daha iyi bilirsiniz ama neyse.. çünkü sizin payınızdan da alıyor.

Bu arada duygusal düşünmeyin, dikkatsizlik, bilgisizlik, tecrübesizlik vs bunlarla yola çıkacak bir insan araba sürmemeli.

Arabayı aldın, ehliyeti aldın, her şey tamam, peki şöförlük nerede? Bizim canımız bu kadar ucuz mu?

Çocuğun çektiklerine ne demeli? Harcanan zamana, uykusuz gecelere, tükenen enerjiye, çaresizliğe...

Rasyonel, makul bir insana benziyorsunuz, o yüzden olabilidiğince doğrusunu yapın bence, hakkınızdan da vaz geçmeyin, çocuk için parayı alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 7 Nisan 2017; 0:16:17 >
  • Kadina verilen degerin bu derece dusuk oldugu cok fazla ulke yok sanirim. Yapilan yorumlara bak saka gibi. Su yorumlari yaparken anneniz akliniza gelir de belki kadina duydugunuz kin ve nefreti icinizde tutmaya devam edersiniz. Basta tum anneler olmak uzere tum kadinlarin cok daha iyi bir hayat yasadigi gunlerin umidiyle,hoscakalin... edit:kiziniz insallah en kisa surede iyilesir,Allah sifa versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 7 Nisan 2017; 0:26:50 >
  • Ne kadar üzüldüm ya gece gece..
    Allah şifalar versin..
    Trafik..İnsanların ölüme en yakın oldukları ve farkında olmadıkları ortam..Ehliyet herkese verilmemeli..
    Eğer sürücü %100 hatalı bir kazaya karşıyorsa ona ehliyet verenlere hapis cezası da dahil mutlaka ceza-i yaptırım uygulanmalı..
    Allah sabır versin
  • Bu is kamu davasina donusur siz sikayetinizden vazgecseniz dahi savci pesini birakmaz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hun_estergon

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Cocugum cok sukur hayati riski atlatti. Dalinda turkiyede sayili prof. Hocalar ameliyat etti. Kaza uzerinden 2 ay gecti. Siz diyorsunuz ki cocugunun sagligiyla ugrasacagina buralardasin. 2 aydir ne cektigimide hangi hastaneleri doktorlari prof.leri dolastigimi da bilemezsiniz. Cocugum bi takim operasyonlar gecirdi ve iyilesme surecinde. Cocugumun sagligini benden cok dusundugunuzu sanmayin.

Tazminat sürücüden alinacaksa dava acmayi dusunmuyorum. Onun vicdani ona yeter.

Eger Sigorta sirketinden aliniyorsa dava acarak kizimin ilerde kullanacagi sekilde degerlendirmeyi dusunuyorum.

ya size göstermelik iyi niyetli mağduru oynadıysa ? insanoğlu dün akşam ne yediğini hatırlamıyor %90 olayı atlattıktan sonra çok şükür bunu da atlattık deyip eski hayatına kaldığı yerden devam edecek. eğer dediğim çıkarsa kızınızın yüzüne nasıl bakmayı düşünüyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Öncelikle, umarım kızınız en kısa zamanda eski sağlığına ve tabii ki neşesine kavuşur; geri kalan herşey ikinci plandadır.

Eğer derdiniz kızınıza çarpan kişiyi cezalandırmak ise, mutlaka ama mutlaka bir avukatla görüşün ama bu avukat daha önce bu tarz davalarla ilgilenmiş biri olsun. Çevremde çok avukat var ve bunların bir kısmı herhangi bir konudaki davayı alana kadar "Kesin kazanırız" derler.

Tamamen kişisel görüşüm; Eğer kızınız sağlığına tam olarak kavuşursa ve kızınıza çarpan kadın da gerçekten vicdan azabı çekiyorsa, ben affederdim. Benim için en büyük tazminat, çocuğumun sağlığına kavuşması olurdu. Çünkü, hayat boyu hiçkimseye bilerek ya da isteyerek zarar vermemiş olmama rağmen, herhangi bir nedenden dolayı ben de birine çarpabilirim.

Tabii bu benim kişisel görüşüm.

Tekrardan, bu olayla ilgili tek dileğim kızınız eski sağlığına kavuşmasıdır.

Geçmiş olsun...

Bir kız ve oğlan babasıyım. Aynı zamanda da 25 yıldır da ehliyetli olarak trafikteyim.

Eğer çocuğum aniden yola fırlasa ve trafik kurallarına uygun giden bir araba duramayıp çarpsa, sizin gibi düşünebilirdim.
    Ama burada kaldırımda oynayan bir kız çocuğuna çarpıyor, bunun adı kaza değil bence. ve affedilebilecek bir durum değil.

Selamlar

Forumdaşım,

Baştan da belirttiğim gibi, tamamen kişisel görüşümü paylaştım. Herhangi bir nedenle, ben ya da siz de herhangi birine zarar verebilirsiniz. Bunun adı kazadır ve tekrar üstüne basarak belirtme ihtiyacı duyuyorum; istemeyerek olduğu takdirde, benim için böyle bir kazanın yaşatacağı vicdan azabı herhangi bir maddi cezadan çok daha büyük bir acı verecektir.

Ayrıca, sizi kastederek söylemiyorum ama bana empati yoksunu demeye getirecek olanlar, tek taraflı düşünmeyi bir kenara bırakıp, her 2 taraflı bakmaya çalışsınlar.

Konu derinleştikçe, forumdaşımızın yaşadığı talihsiz olaydan uzaklaşıp birbirimize, birbirimizin haklılığını kanıtlamaya çalışmaya başlayacağız. Bu nedenle, başka yorum yapmayacağım.

kardeş biliyorsunuz bu forumda yazanların çoğunluğu çok genç ve çok yıkıcı yapıda
    sizin bu yazınızı görmesem ben benzer bir şeyler yazacaktım ve çok iyi biliyorum bir sürü kişi saldırıya geçecekti

bu ülke insanı her şeyden öte hak ,hukuk arama ile öç alma işini karıştırıyor
    yorumlara dikkat ederseniz herkes sürücüyü linç etme kafasında
    sanki kendileri sıfır hatalı bir insanmış gibi yorum yapıyorlar
    işin acı tarafı bazı yaşlı üyelerin gençlerden daha fanatik yorumlar yazması

bu kazada durum çok açık ,sürücü çok büyük bir hata yapmış bunun zaten tartışması dahi olamaz
    ama kaçmamış ve olayın takipçisi olmuş ve zaten hukuk neyse o uygulanacaktır

ben şahsen bu tür olaylarda kasıt olup olmamasına bakıyorum ,yanımda kasten tehlikeli geçen birisine bile deli oluyorum ama bazen öyle oluyor ki adam bir an dalmış ve normalde yapmayacağı bir hata yapıyor (bu her türlü anlaşılıyor) o zaman onu idare etmeye çalışıyorum ,diğer türlü hangimiz sıfır hatalıyız ?

Allah'a sonsuz şükürler olsun 32 yıllık şoför olarak bir kedi bile ezmedim ama öyle saçma hatalar yaptım ki anlatamam
    ben böyle bir hatayı nasıl yaptım ,nasıl yaparım diye uykularımın kaçtığı durumlar olmuştur

birde sürücü kadın ise anında linç olayı başlatılıyor
    ben öyle genç erkek sürücüler gördüm ki akla zarar
    kaldırıma vurup takla atan ,makas atacağım derken diğer arabaya vurup ölüme sebep olanlar ,kafayı çekip ters yola girenler ,sürekli diğer araçlarla yarışa girenler vs.vs.

yani kadın da olsa ,erkek de olsa hata yapmışsa ne farkı olacak ?

ayrıca işin insani yönünü bırakıp ,maddi yönüne önem verenlere inanamıyorum
    tamam yani devlet bir hak tanır ve sende bunu alırsın ama para peşine düşülmesi ,beni kazanın dramından daha kötü etkiliyor

bu kötü olayı yaşayan arkadaşa büyük geçmiş olsun ,çocuğuna da Allah acil şifa versin
    lütfen bu işleri öç alma durumuna getirmeyin
    olur ya çocuğunuz büyür ve ileride çok benzer bir kazayı kendisi yapabilir (dünya halidir ,yok yapmaz diyebilir misiniz)

• quote:

Orijinalden alıntı: M.parolo

Bu kadınlar çok problem trafikte.umarım bi çözümü bulunur artık.allah acil şifalar versin minik kıza.

Değil mi mesela araştırdın mı hiç kaç tane kadın sürücü alkol alıp kaza yapıp adam öldürmüş ? Kaç tane kadın sürücü trafikte yarışırken yanlarken kaza yapmış canlar almış ?
  • Öncelikle geçmiş olsun. Dava açın ve avukata verin;avukat ilgilensin siz çocuğunuzla ilgilenin.

Davayı kazandığınız zaman bütün yargılama masrafları ve vekalet ücreti karşı tarafa yüklenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Bu kadınlar çok problem trafikte.umarım bi çözümü bulunur artık.allah acil şifalar versin minik kıza.

Değil mi mesela araştırdın mı hiç kaç tane kadın sürücü alkol alıp kaza yapıp adam öldürmüş ? Kaç tane kadın sürücü trafikte yarışırken yanlarken kaza yapmış canlar almış ?

Bir de alkol alıp trafiğe çıktıktıklarını düşünemiyorum.ayıkken buladar vaka oluyorsa..minnacık çocuğa çarpıp kaçmak nedir ya.sen bir kere bayansın bir erkekten 100 kere daha fazla duygusal ve dülünceli olmalısın.bayanlar dikkatli değiller genel olarak .daha dikkatli ve özenli olmalılar .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Bir de alkol alıp trafiğe çıktıktıklarını düşünemiyorum.ayıkken buladar vaka oluyorsa..minnacık çocuğa çarpıp kaçmak nedir ya.sen bir kere bayansın bir erkekten 100 kere daha fazla duygusal ve dülünceli olmalısın.bayanlar dikkatli değiller genel olarak .daha dikkatli ve özenli olmalılar .

bukadar vaka derken ??? Varmı elinde bir araştırma yoksa boş mu konuşuyorsun ?

• hun_estergon H kullanıcısına yanıt
    Cok gecmis olsun. İnsallah hemen iyilesir kızınız. Bence hemen avukat tutup dava acin. Karsi tarafin vicdanini bilemezsinki. Rol yapiyordur belki. Hapse girmez belki ama maddi acidan sarsilsin. Hatasinin cezasini ceksin. İyi insan olmasi, vicdanli olmasi onemli degil.

• Allah şifa versin.
  • allah yardımcınız olsun, çok büyük bir olay atlatmışsınız , umarım yakın zamanda iyileşir eskisi gibi koşup gülüp eğlenir. Hepimizin çocuğu var , allah hepimizin evladını korusun.

Şimdi gelelim 2.duruma. Burdakilere kalsa kadın ölsün 75 yerinden bıçaklansın çivili tahtaya gerilsin. Dünya' da kimin başına ne gelecek kimse bilmiyor. Bir gün başlarına bu durum gelirse görürüm ozaman ben onları.

En yakınım , uzun yolda bir karayolları işçisine çarptı , işçi vefat etti. Bu olay sanırım 2006 yılında oldu ve hala o yakınım belini doğrultamadı.

Önce karşı tarafın yakınları tehditlere başladı. O zamanki parayla 30.000 TL ödendi.
    Tutuklu yargılandı 6 ay kapalı cezaevinde teröristlerle beraber kaldı. Sonra tutuksuz yargılanmaya başladı ve 4.5 yıl sonra yargıtaydan cezası onandı ve 1yıl daha cezaevinde kaldı.
    Bu sırada ailesi yalnız kaldı , evini sattı , işinden oldu. Sgk ile ayrıca mahkemelik oldu. İşin vicdani boyutunu hiç anlatmıyorum.

Demem o ki, çarpılan kadar çarpanda bu süreçte zarar görüyor. Eğerki karşı taraf efendi,saygılı düzgün insanlarsa, suçunu kabul ediyor ve yanınızda olmak istiyorsa , sizde bir adım atın ve ortak bir paydada buluşun. Bu kızınıza bir miktar para hediyesi olabilir , okul masraflarının karşılanması olabilir, yurtdışı tatili olabilir vb..

tekrar geçmiş olsun.

• geçmiş olsun. avukata giderseniz . sizin üzerinizden para indirmeye çalışır . tazminat davası açar yarsını kendine ister avukatsız halledilebilir yolu vardır inş.tekrar geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.