Şimdi Ara

Kaliper kapağı montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kaliper kapağı montajı nasıl yapılır
    Benim bildiğim 2 yöntem var birisi delerek birisi yapıştırarak
    Sorum şu delerek monte edersek bir zararı olur mu
    Yapıştırarak yapsak yüksek hizda giderken çıkarmı
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler
    Kaliper kapağı montajı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracıma kaliper kapaklarını yüksek ısıya dayanıklı silikon ile yapıştırmıştım "sista" marka,
    3 sene civarı üzerinde kaldı 3 sene sonunda elle çekerek zorla çıkardık yerinden,
    Yani iyi yapışırsa hiçbir problem oluşturmuyor, vidalayarak montaja sıcak bakmıyorum sonuçta fren tertibatına bir müdahalede bulunmuş oluyorsunuz bu risk taşır.
    En büyük avantajı balata tozu tutmuyor bi su tutuyorsun pırıl pırıl oluyor.
    Kaliperi boyayarak bu sonuca ulaşamazsınız zamanla siyahlaşıyor kötü bir görüntü oluşturuyor.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kaliper Kapağı: Tanım, Amaç ve Montajı

Kaliper Kapağı Nedir?

Kaliper kapağı, fren sistemindeki kaliperin dış kısmını kaplayan bir parçadır. Kaliperi kir, pas ve diğer dış etkenlerden korumak için tasarlanmıştır.

Kaliper Kapağının Amaçları:

• Kaliperi kir, pas ve diğer zararlı maddelerden korumak
    • Kaliperin doğru şekilde çalışmasını sağlamak
    • Frenaj sisteminin estetik görünümünü iyileştirmek

Kaliper Kapağı Zararları:

Hasarlı bir kaliper kapağı, fren sistemine zarar verebilir ve aşağıdaki sorunlara yol açabilir:

• Fren performansında düşüş
    • Kaliper aşınması ve hasarı
    • Fren sıvısı sızıntısı

Kaliper Kapağı Nasıl Takılır?

Kaliper kapağını takmak için şu adımları izlemelisin:

1. Kaliperi araçtan çıkar.
    2. Eski kaliper kapağını çıkar.
    3. Yeni kaliper kapağını tak.
    4. Kaliperi araca geri tak.

Kaliper Kapağı Muayeneden Geçer mi?

Hasarlı bir kaliper kapağı, aracın muayeneden geçmesini engelleyebilir. Muayeneden geçmek için kaliper kapağının sağlam ve hasarsız olması gerekir.

Kaliper Kapağı Montajı:

Kaliper kapağını takmak için profesyonel bir tamirhaneden yardım almanızı öneririz. Doğru montaj, fren sisteminin düzgün çalışması ve aracınızın güvenliği için çok önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

• Kaliper kapağı
    • Kaliper kapağı montajı
    • Kaliper kapağı nedir
    • Kaliper kapağı ne işe yarar
    • Kaliper kapağı muayeneden geçer mi
    • Kaliper kapağı zararları
    • Kaliper kapağı nasıl takılır
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ne işe yarıyor bu zımbırtı.

• Yapıştırırsan 1-2 güne kalmaz düşüp kendini salacak.

Sadece görüntü için fren sistemi tertibatına delik açmak...

Aracınızın kendi rengini spreye bastırın birde o renge uygun astar sorun boyacıya onu da spreye bastırın.

Lastikleri söküp tel fırça ve balata spreyi yardımıyla kendi orjinal kaliperinizi iyice temizleyin.

2 kat astar, 3 kat boya atın. Her kat arasında minimum 5 dakika bekleyin.

Bu işlemi yapacağınız gün de aracınızı en az 1 gün yerinden hareket ettirmemeye çalışın boya iyice tutunsun.

Emin olun bu kırmızı kaliper olayından daha hoş duracaktır tabi bu benim zevkim veya görüşüm.

400-500HP Porsche veya Audi RS 5 falan kullanıyorsanız kırmızı kaliper istemeniz en doğal hakkınız gerçi onlarda orjinalden bu kaliperler geliyor

• Aracıma kaliper kapaklarını yüksek ısıya dayanıklı silikon ile yapıştırmıştım "sista" marka,
    3 sene civarı üzerinde kaldı 3 sene sonunda elle çekerek zorla çıkardık yerinden,
    Yani iyi yapışırsa hiçbir problem oluşturmuyor, vidalayarak montaja sıcak bakmıyorum sonuçta fren tertibatına bir müdahalede bulunmuş oluyorsunuz bu risk taşır.
    En büyük avantajı balata tozu tutmuyor bi su tutuyorsun pırıl pırıl oluyor.
    Kaliperi boyayarak bu sonuca ulaşamazsınız zamanla siyahlaşıyor kötü bir görüntü oluşturuyor.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Şu tarz bir görüntü elde etmek için hocam

Kaliper kapağı montajı

• Hocam jant 15 inch boyatirsam pek belli etmez

O yüzden kapak istiyorum ama vidalamak benimde içime sinmiyor

Yapıştırsak Allah korusun giderken çıkarsa sıkıntı olurmu diye korkuyorum

• Arkadaşlar diğer Bir sorum ise fren balatası değişirken kaliper kapağıni sök tak yapmaya gerek varmı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Panjur Değişimi
    geçen yıl açıldı
    Jant Kapağı Boyama
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ???

• jant 15" ise zaten o kapak sığmaz. 16" kışlık 17" yazlık jantta kullanmış biri olarak yaklaşık 3 sene bostik ile yapışmış şekilde kullandım. kırmızı rengi sıcaktan pembe olunca çıkarttım.
  • Benim merak ettiğim; fren diskinin çabuk soğuması istenir. Kaliperin de çabuk soğuması istenilen bir durum ise, üzerini plastik olduğunu tahmin ettiğim bir kapak ile örtmek ne kadar doğru ?
  • qnedim Q kullanıcısına yanıt
    +1
  • _opeth kullanıcısına yanıt
    Biraz keserek uyum sağlanıyormus

Ben sarı renk istiyorum

Birde fren balatası değişeceği zaman kaliper kapağini sökmeye gerek varmı

• qnedim Q kullanıcısına yanıt
    Hocam ralliye katilmadigimiz sürece disk ve kaliper zarar verecek şekilde isinmaz

• kaliper değişirken söktürdüm geri yapıştırılabilir fekat pembe olduğundan uğraşmadım :)
  • _opeth kullanıcısına yanıt
    Fren balatasini değiştirirken sökmeye gerek varmı kapağı

• evet sökmeye gerek var
  • Lüzumsuz bir şey bence. Hele ki el altı bir yerden, onayı, testi ıvır zıvırı olmadan ne idüğü belirsiz bir şey ise seyir esnasında yanma tehlikesi bile var. İnternette özlemiştim sanırım böyle bir video. Onun haricinde delmek vs gibi özellikle fren sistemine yapılacak tadilatlar büyük sorunlar yaratabilir. Onun yerine boyamak daha mantıklı bir yaklaşım. Fakat ben kapak kullanacağım derseniz ısıya dayanıklı olanlarını tercih edin.

• Zaten binek araç frenleri, uzun süre frenleme sonucunda hidroliği ısınınca fren gücü kaybı yaşıyor, soğuyamıyor fren kaliperi ve balatalar. Bir de etrafına kapak konulunca çok güzel oluyor.
  • Kocaman kaliper (gibi görüntü) ufacık disk, niyeyse gözüme hiç hoş gözükmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.