Şimdi Ara

Kaliteli Ve Kalitesiz Kondansatör Markaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
6.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kaliteli ve Kalitesiz bildiğiniz kondansatör markaları nelerdir ?

Teşekkürler

• Mevzu audio ise zaten kısıtlı marka vardır . Türkiyede audio sınıfı kondansatör bulunmamaktadır . bu kondansatörler özel yapım ipek folyo veya seramik folyo bileşenlidir , ses sinyalinin daha kusursuz gürültüsüz akratrılmasını sağlar .
    Fiyatları oldukça pahalıdır , güzel yurdumda audio işine kafa yoran pek az kişi olduğundan hiç bir ithalatçı getirmez , kendi imkanları ile ithal ederiz .
    Elna silmic 2 serisi oldukça kaliteli seridir , ayrıca Nichicon Muse ve fine gold serileri audio ihtiyaçlarını karşılar .
    Sanyo , Panasonic , Vıshay BC ,Mundorf markalarda oldukça başarılıdır .
    Ülkemizde bunların hiçbirini satın alamazsınız .. Ebay ve aliexpress de replikları boldur , yurtdışı ciddi firmalardan nakliye + gümörük ödüyerek satın alabilirsiniz .
    Cok haklisiniz ses bizim insanimiz icin gereksiz bisey ben amlifikator alicam diyorum adam be gerek var dugun salonumu isleticen diyor. Adamin ses sistemiyle karsilastigi tek nokta dugun. Bu bakis acisina sahip insablarla yasiyoruz. Eskiden bunlarin baska bir versiyonuda ne yapican bilgisayar alip basimiza muhasebecimi olacan diyen tiplerdi.
  • jackcon,rubycon markaları iyidir hocam .

HEC,Asia'x,Jun-fu,chang gibi markaları olcugumde biraz değer kaybettiklerini gördüm.
  • Iyiler japon markası

Nippon chemi con

Sanyo

Nichicon

Rubycon

Elna

Matsushita

Hitachi

Orta kalite tayvan markası

Su'scon

Taepo

Diğerlerinin hepsi düşük kalite ve çin malıdır.

Tayvan malina örnek başka markalarda olabilir. Kalite Kondansatore baktiginda kendini belli eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun577

jackcon,rubycon markaları iyidir hocam .

HEC,Asia'x,Jun-fu,chang gibi markaları olcugumde biraz değer kaybettiklerini gördüm.
    Değerli bilgiler için teşekkkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Iyiler japon markası

Nippon chemi con

Sanyo

Nichicon

Rubycon

Elna

Matsushita

Hitachi

Orta kalite tayvan markası

Su'scon

Taepo

Diğerlerinin hepsi düşük kalite ve çin malıdır.

Tayvan malina örnek başka markalarda olabilir. Kalite Kondansatore baktiginda kendini belli eder
    Ben Özdisan şirketinden genelde sipariş giriyordum. Orda genelde NICHICON-RUBYCON-KENDEIL markaları dikkatimi çekmişti.
    Gönül rahatlığıyla alabiliriz o zaman

İlginiz için teşekkürler
  • tavsiye edeceğiniz firmalar varmı

mesela ben Özdisan'dan alıyordum daha önce
  • Sn. @elektürükçü bu konuda eminim bilgisi vardir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En kaliteli PSU üreticisi?
    13 yıl önce açıldı
    en iyi akü markası ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun577

jackcon,rubycon markaları iyidir hocam .

• Mevzu audio ise zaten kısıtlı marka vardır . Türkiyede audio sınıfı kondansatör bulunmamaktadır . bu kondansatörler özel yapım ipek folyo veya seramik folyo bileşenlidir , ses sinyalinin daha kusursuz gürültüsüz akratrılmasını sağlar .
    Fiyatları oldukça pahalıdır , güzel yurdumda audio işine kafa yoran pek az kişi olduğundan hiç bir ithalatçı getirmez , kendi imkanları ile ithal ederiz .
    Elna silmic 2 serisi oldukça kaliteli seridir , ayrıca Nichicon Muse ve fine gold serileri audio ihtiyaçlarını karşılar .
    Sanyo , Panasonic , Vıshay BC ,Mundorf markalarda oldukça başarılıdır .
    Ülkemizde bunların hiçbirini satın alamazsınız .. Ebay ve aliexpress de replikları boldur , yurtdışı ciddi firmalardan nakliye + gümörük ödüyerek satın alabilirsiniz .
  • Konu açmak yerine buradan sorayım dedim.
    Koshin, Samwha ve Lescon markaları çin menşeili midir? internette bilgi bulamadım. Kalite bakımından bu markaları tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdalTanyeri -- 15 Mart 2020; 19:10:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErdalTanyeri

Konu açmak yerine buradan sorayım dedim.
    Koshin, Samwha ve Lescon markaları çin menşeili midir? internette bilgi bulamadım. Kalite bakımından bu markaları tavsiye eder misiniz?
    Aklınıza gelen her tür malzeme Çin 'de yapılıyor.

Çin 'de imalat yapılması kötü bir şey değil. Orijinal İphone bile çin 'de yapılıyor.

Çin her kalite de malı üretir.

Sorun; Fazla para kazanma hırsı ile Çin 'den kalitesiz/sahte ürünleri alıp getirenler de....
  • Maalesef sahte ürünler yüzünden iğne bile alırken ince eleyip sık dokuyoruz. ilk mesajlarda bazı markalar verilmiş. Bu markalardan bahsedilmemiş. internetten satılan ürünlere de pek güvenim yok. Kondansatör gibi elektronik parçalara kafayı taktım bu aralar. Son dört ayda farklı cihazlarda arızaların sebebinin hep kondansatör kaynaklı olduğunu farkettim. Bir yandan elektronik bilgimi artırmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErdalTanyeri

Maalesef sahte ürünler yüzünden iğne bile alırken ince eleyip sık dokuyoruz. ilk mesajlarda bazı markalar verilmiş. Bu markalardan bahsedilmemiş. internetten satılan ürünlere de pek güvenim yok. Kondansatör gibi elektronik parçalara kafayı taktım bu aralar. Son dört ayda farklı cihazlarda arızaların sebebinin hep kondansatör kaynaklı olduğunu farkettim. Bir yandan elektronik bilgimi artırmaya çalışıyorum.
    Sanwha alınabilir içlerinde. Birde kondansatörü eline alıp ovuşturdugunda yazıları siliniyorsa uzak dur.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Cok haklisiniz ses bizim insanimiz icin gereksiz bisey ben amlifikator alicam diyorum adam be gerek var dugun salonumu isleticen diyor. Adamin ses sistemiyle karsilastigi tek nokta dugun. Bu bakis acisina sahip insablarla yasiyoruz. Eskiden bunlarin baska bir versiyonuda ne yapican bilgisayar alip basimiza muhasebecimi olacan diyen tiplerdi.
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Montajcı arkadaş, sağ sol önemlimi falan dedi,,,,
    Abi dedim ben müzik dinliyorum, benim için sağ sol önemli, :-)
    bunun yanında bağlantılar falan,,,,

Bu konuşmadan 1-2 gün sonra montaj kendi tarafımdan tek tek kontrol edilir,, düzeltilir.
    Anfideki leveller sonda, sesi birden %80 yukselmek niye.
    Alıcı kaynak ile paralel yükselse, 28 son sese yakın desek,, daha ses 15 olmadan, anfi bayılır. Sonra yandı patladı çatladı ,,,,
  • aliexpress de Nichicon 134 tl neden bu pahalı ki orjinal mi fake mi emin değilim beko m655 r televizyon uygun mu almışken kaliteli bişey almak istiyorum

Kaliteli Ve Kalitesiz Kondansatör Markaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginsen10 -- 14 Temmuz 2021; 16:49:2 >
  • Kondansatörlerin ömrü çalışma ısıları ile paralel düşer. Üretici verisi örneğin 85 derece çalışma ısısında 1500 saat gibi bir değer verilir. O nedenle sonsuz ömürlü gibi düşünmeyin. Kullanıldığı yere , çevre şartlarına vs göre değişim gösterir. Piyasadan sorup kaliteli yada bildik markalardan isteyin verirler. O kadar da bulunmayan bir malzeme değil. Sadece özel amaçlı (smps ve ses uygulamalarında (hifi) kaliteli bulmak zor.

• kendeil kondansatör nasıl iyi mi K054001010PM0B030

• enginsen10 E kullanıcısına yanıt

İyidir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.