Arkadaşlar merhaba, Aracım 2009 1.4 palio yaklaşık 5 ay önce aldım .Klima yok soğuklar başlamak üzere o yüzden kalorifer bakımını yaptırmak istiyorum. Daha önce hiç kalorifer bakımı yaptırmadım. Benden önceki sahibi de hiç baktırmamış. Sanayiye götürüp baktırmak istiyorum. Hangi bölüm ustasına götürmem lazım? Çoğu sanayiciye güvenmek mesele o yüzden meseleyi bilerek gitmem önemli. Mesela araç klimalı olsa gazı biter vs ama kaloriferli araçta bu bakımlar da neler yaptırılmalı?
Kalorifer hiç mi çalışmıyor?
Kalorifer bakımı diye standart bir bakım yok. Eğer aracın kaloriferi sıcak hava vermiyorsa radyatörcülerde, oto elektrikçilerde ya da bazı iş yerlerinde kalorifer temizlemek için makine olur. Sanayide soracaksınız, aracın soğutma su sistemi bir makineyle bypass edilip sistemdeki pislik ve kireç temizlenecek. Sanırım 100 lira civarı işlem ücreti olur. geçen sene 60-80 lira arasıydı.
anaconda41
kullanıcısına yanıt
Çalışıyor ben sadece bakıma götürmek istiyorum muhtemelen bugüne kadar baktırılmadı
diatta1903D
kullanıcısına yanıt
Başka kablo vs değiştirmek gerekir mi?
ukilavuz
kullanıcısına yanıt
Gerekmez.
Sorun yoksa kurcalatmayacaksınız ben bunu bilir bunu söylerim. Ne zaman daha iyisi olsun diye bakıma götürsem aracı daha beter oluyor.
ukilavuz
kullanıcısına yanıt
Kaloriferin bakımı olmaz. Yapabileceğiniz tek şey soğutma sistemini temizletip, antifrizi değiştirmek.
nacker
kullanıcısına yanıt
Hangi bölüm ustası bakar soğutma sistemine?
Uza -00-
kullanıcısına yanıt
Bunda biraz sanayi ustalarının da payı var.
Kalorifer sıcak üflüyorsa boşuna gereksiz masrafa gerek yok. İyi bir antifiriz alıp ustaya gidebilirsiniz. Sistemi komple boşaltıp yenilesin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme