Şimdi Ara

Conta değişiminde neler değişir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen konu actim araba surekli su kaynatiyo diye meğer conta yakmışız dün arabayı ustaya verdim araba su eksiltiyo die termostat hortumlar filan degismis ama conta yaktigini soyledi salı günü vericez ustaya motor acılıcakmış degisirlen nelerı degisir neler uygulanır mesela subab ayarı yapilirmi yeni hava filtresi filan takilirmi hangi contalar degisicek fiyat ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Conta ve conta takimini kesinlimle orijinal alin. Conta degisirken manifolt contalari vs de degisir.. genellikle takim olarak degistirilir zaten. Acilmisken tamaminin degismesi iyi olacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: By Efendy

Conta ve conta takimini kesinlimle orijinal alin. Conta degisirken manifolt contalari vs de degisir.. genellikle takim olarak degistirilir zaten. Acilmisken tamaminin degismesi iyi olacaktir.

benim arabanin 10 bin bakimi geldi gecti bile yaz girisi 10 bin bakikina sokucakdim yani ustaya demesem bile yağ hava filtresi buji filan degistirirmi 10 bin bakiminda ne degisiyo o islemler olurmu bide ayriyetten subab ayarı filan yaparlarmı acinca motoru ayarlar gidermi subabin

• Conta yandığına göre subap contaları da sertleşmiş olabilir. Açılmışken değiştirilse iyi olur. Subap ve iticileri, çoğu "usta" karıştırır. Eğer söküleceklerse bunların yerleri katiyen değişmemeli, aynı yerlerine takılmalı. Dört silindirin kutusu, 16 valflilerde gerekirse her subapın kutusu ayrı olmalı. Bunu özellkle isteyin, çünkü bilmiyorlar. Yoksa normalden iki üç kat daha uzun bir rodaj süresi gerekir. Bunu da bilmiyorlar, sonra motor bir açılınca mevsimlik, sök motor - tak motor :)

Motorda zincir varsa boşluğunu muayene etmek iyi olur. Bir de en önemlisi içi açılmışsa hatanın sebebi bulunmalı: "bu motor neden conta yakmış". Normal bir şey değil conta yanması. Sebebi belirsz kalırsa yine olabilir.

Benzinli motorda bujiler kontrol edilmeli. Hararetten sonra elektrotlarında küçük erime mesafe bozuklukları olaiblir.

Silindir çapları komparatörle ölçülebilir. Çok kısa ve basit bir işlem. Böylece kapanmadan önce motorun ne kadar hızlı aşındığını da bilisiniz. Sülündir duvarındaki büyük hatalar zaten gözle görülür.

Yağ ve yağ filtresi de değişmeli, çünkü yağ kirlenecektir. Hava filtresi, kutusundan çıkmadıysa gerek yok, ama bakım zamanı yakınsa değiştirin tabii. Diğerlerini arkadaş da yazmış, motora göre değişen özel köşe contaları, manifold contaları olabilir. Takım halinde paketli olurlar zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.