Bildirim
KALP ATIŞI İLE NABIZ ATIŞI NEDEN FARKLILIK GÖSTERİR ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Oha harbi güzel soru yanlız,sıvılar basıncı aynen iletiyo madem,eh damarlarda da kan sıvısı arasında boşluk olmadığına göre... Mantıklıııı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tango-1 -- 2 Kasım 2010; 21:14:48 > -
göstermez ki . gösterir mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Bekir__
göstermez ki . gösterir mi ?
Yaptım olacak -
quote:
Orijinalden alıntı: dorhug
quote:
Orijinalden alıntı: Bekir__
göstermez ki . gösterir mi ?
Yaptım olacak
-
tıpçıların takıldığı bir foruma sorman daha isabetli olur -
quote:
Orijinalden alıntı: yekialem
tıpçıların takıldığı bir foruma sorman daha isabetli olur
Konu dışından iyi mi bilecekler ? -
kalpten pompalanan kan direk olarak damarlara verilmiyor damarlardan önce bir sürü organlara ve dokulara uğruyor en uysal şekilde damarlara gidiyor özellikle basınç bölgelerini şakak ayak bileği el bileği kasıklar koltuk altları gibi yerler sebebi kalp den basınç noktalarını uzak olması kalp sisto ve diastol yaptıkdan sonra nabız bölgesine geç ulaşıyor yol uzun -
Eğer bilmeceyse bu
Kalp atışı atıştır , tek bir atıştır ...
Ama nabız kalbin dakikadaki atış sayısıdır ...
Problem çözüldü.
A+ -
Armatör bişey söylesene -
atış diyipte farktan kastınız nedir pek anlayamadım. ancak anladığım kadarıyla yardımcı olmam gerekirse, basınç olarak düşünürseniz kalpten ne kadar uzaklaşırsanız basınç bi o kadar düşecektir. nabız atışı zatn kalp atışından ileri gelen bi olgudur. sizin nabzı ölçtüğünüz damarlar kanın yavaşladığı küçk damarlardır. basıncıda azdır. dolayısıyla çok daha ufak hissedilir. zatn aksi olsaydı dokularla madde alışverişi gerçekleşemezdi. -
quote:
Orijinalden alıntı: spinalsurgeon
atış diyipte farktan kastınız nedir pek anlayamadım. ancak anladığım kadarıyla yardımcı olmam gerekirse, basınç olarak düşünürseniz kalpten ne kadar uzaklaşırsanız basınç bi o kadar düşecektir. nabız atışı zatn kalp atışından ileri gelen bi olgudur. sizin nabzı ölçtüğünüz damarlar kanın yavaşladığı küçk damarlardır. basıncıda azdır. dolayısıyla çok daha ufak hissedilir. zatn aksi olsaydı dokularla madde alışverişi gerçekleşemezdi.
hocam nerden ? -
nerden derken? yani bn tıp okuyorum onu soruyorsanız. zatn babamda doktor. ama bilgi kaynağını soruyorsanız guyton diye bi adamın fizyoloji kitabı var sabrınız yeterse ordan geniş ölçüde okuyabilirsiniz 14. chapter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinalsurgeon -- 2 Kasım 2010; 21:41:28 > -
quote:
Orijinalden alıntı: spinalsurgeon
nerden derken? yani bn tıp okuyorum onu soruyorsanız. zatn babamda doktor.
Açılın doktor var konuda -
Nabız sayısı ve kalp atım sayısı aynıdır, ancak nabız kalp gibi sistol ve diyastol (kasılıp gevşeme) hareketi yapmaz . Kalbin sistol sırsında aortta meydana gelen basınç dalgasının yayılması nabızdır. Bu kalp atım sayısınıda verir. Ancak kalp isitol(kasılma) ardından birde diyastol (gevşeme) hareketi yapar. Aralarındaki fark budur... -
estağfurullah sadece elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıorum. istenirse rakamlarla örneklendirebilirim ama ödev için ağır kaçar sanırsam. -
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. -
İlk önce kalp atar o basınçla kan nabza gelene kadar zaman geçer kapiş -
quote:
Orijinalden alıntı: AAT.BH
İlk önce kalp atar o basınçla kan nabza gelene kadar zaman geçer kapiş
kanın nabza gelmesi
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X