Şimdi Ara

Kalp krizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ailesinde önceden kalp krizi geçiren var mı arkadaşlar bu gece babam kalp krizi geçirdi ve anjiyo yapıldı önceki günde kalp krizi geçirmiş ufak çaplı ama bize söylememiş.
    Bu kalp krizini geçirince kronik mi oluyor bir daha oluyor mu bilen varsa cevap verirse çok sevinirim acayip moralim bozuk.

• Bilgim yok ama geçmiş olsun kardeş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun..

Babam 3,5 yıl kadar önce geçirdi ve 2 damarına stent takıldı,daha sonrasında kalp ritmindeki sorun nedeniyle kalp pili takıldı ama tabi her kalp krizi geçiren hastaya kalp pili takılmıyor istisna bir durum bu..Anjiyo ise tıkanan damarların balon yöntemiyle açılması,bundan sonra rutin kontrolleri olacak,yemek yeme alışkanlıklarını muhtemelen değiştirecek ve diyet yapmsı gerekecek,içiyorsa eğer mutlaka ama mutlaka sigarayı bırakacak,anjiyo sonrası süreçte kilo vermesi muhtemeldir (özellikle de fazla kilosu varsa) Artık belli bir riski taşıyor tabi dikkatli olması lazım fakat yediğine içtiğine dikkat ederse,ilaçlarını düzenli alırsa,stresten uzak durursa normal yaşantısına devam edebilir..
  • kardeş merakımdan soruyorum yanlış anlama bende de ritim bozukluğu var bazen kalbim çok düzensiz atıyor farkediyorum krizden önce ne gibi bir belirti veriyor ? krizin geleceği nasıl anlaşılıyor ?
  • 12 yaşındayken benim dedem geçirmişti. Şimdi 18 yaşındayım bana öyle bakışını hatırladım. Rahmetli oldu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wroclaw. -- 19 Nisan 2013; 8:11:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkish_republic

kardeş merakımdan soruyorum yanlış anlama bende de ritim bozukluğu var bazen kalbim çok düzensiz atıyor farkediyorum krizden önce ne gibi bir belirti veriyor ? krizin geleceği nasıl anlaşılıyor ?

Böyle birşey hissediyorsan doktora git mutlaka,hissetmeyle olacak birşey değil bu..Aniden geliverir allah korusun kimsenin yapacak birşeyi olmayabilir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    beyin tümörü korkusu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler beyler sağolun.
    Phaldor
    Teşekkürler günde 1.5 paket sigara içiyor sigarayı bırakırsa ki bırakması lazım artık bu olaydan sonra rahatlayacağını düşünüyorum biraz daha.

turkish_republic
    Doktora gitsen daha iyi olur bir şey söyleyemeyeceğim o an ben yanında değildim babamın annem hastaneye götürdü sonradan haberim oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

kardeş merakımdan soruyorum yanlış anlama bende de ritim bozukluğu var bazen kalbim çok düzensiz atıyor farkediyorum krizden önce ne gibi bir belirti veriyor ? krizin geleceği nasıl anlaşılıyor ?

Böyle birşey hissediyorsan doktora git mutlaka,hissetmeyle olacak birşey değil bu..Aniden geliverir allah korusun kimsenin yapacak birşeyi olmayabilir..

doktora defalarca gittim baktılar düzensiz atıyor şu anda yapacak bişey yok spor yap yağlı yeme fazla kilo alma dediler bende dikkat ediyorum. eğer günde 1 saat düzenli yürüyüş yaparsan ritmi düzene girer dediler

merak ettiğim krizden önce anlaşılıyormu ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

doktora defalarca gittim baktılar düzensiz atıyor şu anda yapacak bişey yok spor yap yağlı yeme fazla kilo alma dediler bende dikkat ediyorum. eğer günde 1 saat düzenli yürüyüş yaparsan ritmi düzene girer dediler

merak ettiğim krizden önce anlaşılıyormu ?

Ben yaşamadım tabi ama göğüste şiddetli ağrı ve sıkışma,sol kolda uyuşma gibi belirtiler en bilinenleri sanırım..Başkası yediği yemekten ağrı çekse oralı olmaz ama senin her ağrıyı dikkatle takip edip ciddiye alman şart..Zaten normal kas-eklem ağrılarından farklı bir durumdur herhalde anlarsın mutlaka ama önemli olan zamanında anlayabilmen..Geçmiş olsun..

@Shiftlenbik

Epey içiyormuş derhal bırakması lazım ondan sonra bence de rahatlayacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Günaydın.
    Ailesinde önceden kalp krizi geçiren var mı arkadaşlar bu gece babam kalp krizi geçirdi ve anjiyo yapıldı önceki günde kalp krizi geçirmiş ufak çaplı ama bize söylememiş.
    Bu kalp krizini geçirince kronik mi oluyor bir daha oluyor mu bilen varsa cevap verirse çok sevinirim acayip moralim bozuk.

Kardeş benim babaannem de geçirmişti . Sonra bypass ameliyatı oldu. Durumu şuan gayet iyi ameliyat olalı 2 sene oldu. Bir şey olmadı. Bu arada ALLAH şifa versin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @GentlemanJack
    Teşekkür ederim umarım tekrar bir şey olmaz.
    @Phaldor.
    Aynen çok içiyor umarım kötüde olsa bu vesileyle bırakır.
    Dünde kalp krizi geçirmiş doktor dün geldiydin keşke demiş dün yarım olan tıkanıklık bugün tamamen damarı tıkamış anjiyo yapılıp stent takmışlar.
    1.5 saat boyunca kalp krizini karnım ağrıyor falan sanmış evin içinde dolanmış geçer diye allahtan sonunda haber vermiş bize
  • geçmiş olsun öncelikle asıl diceme gelirsek hemen bi ilk yardım nasıl yapılır kalp krizi sırasında neler yapılmalı bunları kesinlikle ögrenmeni isterim babanı seviyorsan tabi ki seviyorsundur işine yarıyabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1n4n

geçmiş olsun öncelikle asıl diceme gelirsek hemen bi ilk yardım nasıl yapılır kalp krizi sırasında neler yapılmalı bunları kesinlikle ögrenmeni isterim babanı seviyorsan tabi ki seviyorsundur işine yarıyabilir.

Haklısın bu konuda aklımın bir yerinde var.
    Umarım lazım olmaz bir daha.
  • Geçmiş olsun, Allah şifa versin.
  • kalp krizinde bildiğiniz gibi dokular ölür. doku ölümünün ciddiyetine bağlı bir miktar sakatlık bırakma ihtimali var. ilerde tekrar etme riski daha yüksek denilebilir.
    ekg deki patolojik dalgalar etkisinin hep sürdüğünün kanıtı zaten...

önceki gün ufak çaplı kriz geçirmiş derken? kendi nereden anlamış? testlerde çıkar ne zaman kalp krizi geçirdiği
  • kalp krizi geçirirken ciddi bi ağrı hissedersiniz . göğüs ağrısı, mide ağrısı vb. bu ağrıda sol kola vurur.
    kalp krizi : kalbi besleyen damarların nekroza uğraması. tıkanmasıdır. ilk 10-15 dk cok önemlidir.

sigara, aşırı yağlı yeme gibi durumlar kalp krizini her zmn tetikler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

kalp krizinde bildiğiniz gibi dokular ölür. doku ölümünün ciddiyetine bağlı bir miktar sakatlık bırakma ihtimali var. ilerde tekrar etme riski daha yüksek denilebilir.
    ekg deki patolojik dalgalar etkisinin hep sürdüğünün kanıtı zaten...

önceki gün ufak çaplı kriz geçirmiş derken? kendi nereden anlamış? testlerde çıkar ne zaman kalp krizi geçirdiği

Ağrı olmuş babam anlayamamış kriz olduğunu o yüzden söylememiş doktor söyleyince yani sonradan anlayabildik bizde.
    Doktorun nasıl anladığını kast ediyorsan o an orada değildim doktor neye göre söyledi bunu bilmiyorum.
    Anlamadığım nokta babam kalp krizi geçiriyor çok yediği için falan karın ağrısı vs sanıyor geçer diye evin içinde 1 - 1.5 saat dolaşıyor çay falan içiyor geçsin diye kalp krizi bu kadar uzun sürmesi garip yada babam baya şanslı o kadar zaman bir şey olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 19 Nisan 2013; 17:25:39 >

• Kalp krizinde göğsün sol kısmı, sol kol, sırt, boyun ve çene altına şiddetli ağrı vurur. Sert bir şekilde oksurmek kalp ritmini biraz düzene sokup geçici önlem gibisinden bir şey olabilir. Tabi ardından acilen hastaneye gitmekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.