Merhaba arkadaşlar Kamp işini iyice içine girdikçe sanki daha çok bağlanıyorum, bağlandıkça daha lükse kaymaya başlıyorum ama bu süreçte bazı engeller çıkıyor karşıma. bana yardım edebilecek elektrikçiler varsa çok sevinirim :) Kamp alanında led aydınlatma telefon şarjı ve pc şarj etmek için güç kaynağı yapmak istiyorum. Ve bunu uzun süre kalıcağım için güneş enerjisi ile şarj etmek istiyorum. Arabam mevcut ancak arabayı sadece taşıma işi için kullanıcam hiç bir şekilde arabaya montaj yapmak istemiyorum. Aklımdaki şu bir yada 2 tane ups i dağıtıp içindeki aküyü atıp trafo ve devresini ayırıp kendi yapıcağım kutunun içine koymak istiyorum daha büyük bir akü ile, ve üzerine aşağıda attığım videodaki gibi usb çıkışı, fiş, led aydınlatma çıkışı gibi çıkışlar yapmak istiyorum. Bunuda 40x40 cm gibi büyüklükte güneş enerjisi panelleri ile şarj etmek istiyorum. ancak bunu teoride kafamda kurdum ancak uygulamaya geçirdiğimde nelere dikkat etmem gerekir. formülleri ne olur, pc mi taktığımda kaç saat dayanır güç kaynağı, güneş enerjisi kaç saatte şarj eder güç kaynağını ? bunun gibi soru işaretleri var kafamda. yardımcı olabilcek olursa çok ama çok sevinirim :) şimdiden teşekkürler.. |
Bildirim