Şimdi Ara

Kamu Çalışanları ve Yaşı Büyük Abilerim Yardımlarınızı bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Donanım Haber ailesi. Şu aralar kafama aşırı derece takılan bir durum var. Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Meslek lisesine gidiyorum ve bölümüm raylı sistemler. Bölümüm Türkiye'nin seçkin bölümlerinden birisi olduğu için girdim. Allah'a şükür dördüncü sınıfa kadar geldik. Şimdi ise olayın ciddileştiği mevkideyim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki katsayı olayı kalktığı için ve fen derslerine eğilimimin olmaması nedeniyle MF değil TM'den gireceğim. Ama daha öncesinde girmem gereken önemli bir sınav daha var, 23 Eylül'de yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavı. Bölümüm gereği devlette bana çalışma imkanı sağlayan TCDD'ye girmek için katıldığım sınavda başarılı olacağımı düşünüyorum. Bildiğiniz üzere YGS, LYS için çalışan insan için Ortaöğretim KPSS tırı vırı gelir. Asıl sorunuma gelecek olursak kafamda bazı soru işaretleri var. TCDD beni işe aldığı zaman sözleşmeli işçi düzeyinde alıyor. Ben ise üniversitede hukuku veya pdr "psikolojik danışmanlık ve rehberlik" düşünüyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra kurum içi yükselme sınavları ile kurum avukatı veya psikologu olabilir miyim? Yoksa KPSS Lisans sınavına girmem gerekir mi? Son olarak kurum içi yükselme sınavı sonrasında işçilikten memurluğa geçer miyim? Yanıtlarınızı bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

• memur bir abin olarak söylüyorum işçilikten memurluğa görevde yükselme ile geçemezsin ikisinin mevzuatı farklı. Kurum avukatlıgı işçi statüsünde olmaz diye biliyorum çünkü avukatların istihdam şekilleri ayrı bir sınıf olarak geçer Avukatlık mevzusunu TCDD personel Müdürlügüne sorabilirsin
  • Hocam şöyle ki TCDD'de öğretmen olarak çalışan bir yakınım Eskişehir Demiryolu Lisesi'nden mezun olup direk atanması yapılmıştı. 18 yaşında revizör olarak başladığı atölyede Gazi Makine Mühendisliğini kazanıyor ve üniversiteyi bitirdikten sonra kurum içi yükselme sınavı sonucu eğitim dairesine yükseliyor. Bu basit bir örnek ama bu duruma benzer şekilde TCDD içinde işletmede çalışan çok insan var. Benim konuda buna yakın olduğu için merak ediyorum da yazdıklarınıza bakacak olursak KPSS Lisans bizi bekliyor.
  • memur olarak atanırsan ünvan degişikligi sınavı ile avukat kadrosuna geçiş yaparsın. Dedigim gibi personel müdürlügü danış hangi kanuna göre istihdam edilecegin önemli devlette cok farklı istihdam sekli var işçi memur 399 , 4B li geçiçi işçi daimi işçi vs vs
  • İşçi olarak girip dediğin bölümlerde memur olamazsın diye düşünüyorum çünkü tamamen alakasız işler.
    Memur olmaktansa işçi olmak kamuda daha iyidir.En azından emekli maaşın yüksek olur
  • Hocam TCDD'nin lise mezunu alım sonucu çalıştırdığı işçiler 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev alıyor ve KPSS94 "Ortaöğretim KPSS" istiyor. Lakin internetten yaptığım araştırmaya göre daha üst mevkilerde örneğin müfettiş yardımcısı alacağı zaman üniversite diploması ve KPSSP117 "Lisans KPSS" türü puan istiyor. Öyle görünüyor ki feriştahını da okusan bir iki sınıf yükselme oluyor. Ayrıca emekli maaşı içinde istemediğim yerde mi çalışacağım hocam zaten emeklide olunmuyor Türkiye'de :)
  • kurum içi yükselme kurumlar arasında çok farklılıklar oluyo söyleki idari kadro olarak girersen ucu açıktır ama teknik kadro olarak girersen fazla beklintin olmasın.. bütün bunlar içinde 4 yıl şart artık..ayrıca devlet işçi kadrosuna alım yapıyormu halen..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kadircitak hocam kastettiğiniz idari kadro ve teknik kadro kategorisinden tahminen teknik kadroda bulacağız çünkü alım yapılan alanlar hareket memuru, revizör, makinist işçisi, yok bakım işçisi tipi daha çok atölye ortamında çalışan iş grubuna yönelik işçi alımı mevcut. Ayrıca çevremde revizörlükten eğitim dairesine, yht "yüksek hızlı tren" şefliklerinde çalışanlar var. Yani işçi, memur gibi statü değiştirmeden yükselme mevcut mudur kafama takılan bu. Şöyle düşünelim en basitinden ben hukuk okuyup dandik bir eğitim dairesine vb. atanacaksam en basit açıktan işletme bile okusam 4 senelik aynı kapıya çıkıyor. Malum devlet dairelerinde açık üniversiteymiş, örgün eğitimmiş ilgilenmiyorlar sırf dört senelik diplomaya bakıyorlar.
  • işcinin yükselme şansı yok kadrosu işci olan memurluğa zor geçer teknisyen tekniker bir kadronun mühendis olması çok bir durum ... en basit memurluk için bile 4 yıl şart istiyo çoğu kurum memur olarak başlarsan önce şef amir uzman gibi yükselmen lazı sonra müdür şube müdürü daire başkanı gibi gider yani tercih ettiğin kadro olarak en yükseğini hedeflemen lazım...genede tcdde çalışan bir memur ile konuşman şart kurumlar arası uygulumlar çok faklı olabiliyo şöyle kurumdaki genel müdür kadrosu idari ise idari kadroya yok teknik tabanlı ise teknik kadro avantajlı olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 19 Ağustos 2012; 19:44:39 >
  • Hocam zannımca teknik kadrolu sistem ön planda çünkü TCDD'de direkt olarak işletme vs. olarak alınan görmedim tanıdığım kesim genelde bu tarz üniversite mezunu işçiler. Yakın zamanda gördüğüm mühendis bile işçi kadrosu ile alınıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.