Şimdi Ara

KAMYONUN KASASINDA İKEN ZIPLARSAK??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslarla iddiaya girdik belirli bir hızda giden ve ivmesi sıfır olan kamyonun kasasında iken dik bir sekilde 1m yukarı zıplarsak ve vucudun dengeden dolayı sapmasını sıfır kabul edersek ayaklarımız kamyonun kasasına temas ettiginde ilk zıpladıgımız yeremi basarız yoksa birkac mm yada cm geriyemi zıplarız? bana göre kamyonun arkasına dogru bir sapma olur. neden derseniz hava sürtünmesinden dolayı. tamam kamyonada hava sürtünmesi var ama onda hem eylemsizlik hemde itme var biz havadayken ise sadece eylemsizlik olucak. dolayısıyla ilk zıpladıgımız noktanın gerisinde kalırız, siz ne diyorsunuz?

• Ben hayır diyorum
  • sürtünmeden dolayı çok az geri düşersin çok az ama
  • 1-2 cm geriye düşer diyorum. Sen haklısın.
  • bence bmc .
  • ne bikaç santimi kanka, sen kamyonun kasasında zıpla bikere de asfalta pekmezin aksın
  • Sen tam atladığında el frenini çekerse o kamyon görürüm ben seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 3 Ekim 2011; 23:49:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende dıyorumkı zıplarsın araba hareket eder pat arka kapaga carparsın
  • Hava surtunmesini ihmal ediyorum. Basladigin yere dusersin. Kasadayken o hizla hareket ediyosun sen de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık kopardı beni yalnız
  • eğik atış hareketi yaparsın. havada kalış süren uzarsa geriye uçarsın. mesela uçağın içinde zıplayınca 500km hız ıle geriye doğru uçmuyoruz çünkü uçak bizi kendisi ile aynı yöne fırtlatıyor gibi birşey oluyor
  • tamam cevap alındı arkadaslar düsündügüm gibimiş, dağılın.
  • ip var orada
  • ivmeli hareket yapmıyorsa olduğun yere düşersin araba çok hızlı değilse zaten hava sürtünmesi iplemez 40-50 km/h gibi ise cevap verildi konu kilit plz
  • kamyon misal 100 km/s sabit hızla Doğuya doğru ilerliyor. ve sen zıplıyorsun, Hava sürtünmesini ihmal edersek, Havada kaldığın süre boyunca hızın yatayda sabit yani 100 km/s olarak kalır ve, yere indiğinde tekrardan kamyonda zıpladığın noktada olurdun.

Ama hava sürtünmesi vs. olduğu için, Yukarıya doğru zıpladığında havada hızın azalmaya başalyacak.

Yere tekrar indiğin vakitte hızın 95 km/s e düşşen.( Yere hangi hızla düşeceğin kamyonetin kasasında rüzgara ne kadar maruz kaldığınla da alakalı, kimi kamyonet var insan boyunda, içersinde zıplasan dahi direk rüzgara maruz kalamazsın.)

Havada da toplam 1 saniye kalsan,

Bu süre zarfında ilk bulunduğun yerden 70 cmfalan geriye düşersin ve yuvarlanırsın belkide.
    Ama etrafı brandayla örtülü bir kamyonun kasasında zıplarsan bunların hiç birini düşünmeye gerek kalmaz.
  • hava sürtünmesi olayını anlayamadım ama bence kamyon belirli bir hızla gittiği için sen de belli bi süre içinde havada kaldığın için kasanın biraz gerisine gidersin çünkü kamyon ileri gidiyor peki arkadaşın ne dedi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray89

tamam cevap alındı arkadaslar düsündügüm gibimiş, dağılın.

tamam hadi görüşürüz
  • Bende birşey soracağım otobüste sinek vardı ve otobüs 60 km de falan giderken uçuyordu arka cama yapışması gerekmezmiydi yoksa sinekdemi o hızla gidiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayaklar yere sürtünmeden dolayı perçinlendiğinden zaten tamamen dik bir atlayış yapamazsın.
    Yani ne kadar çabalasan da tabanlarında sürtünme olduğu için hem dikey kuvvet olur hem de yatay kuvvet alırsın.
    Sarkmış bir iple yukarı çekilirsen tabandan sürtünme almadığın için dediğin durum olabilir ve geriye düşersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuşburnu -- 4 Ekim 2011; 0:39:23 >
  • durup dururken niye zıplıyosun olm otur oturdugun yerde
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.