Şimdi Ara

Kan aldırmaktan korkuyorum...!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ehliyet almak istiyorum motor kullanabilmek için, Kan grubunu öğrenmek için ve sağlık raporu için kan vermenin gerekli olduğunu biliyorum. Fakat çok korkuyorum. En son 8 sene önce aldırdım. Aslında pek acımadığını hatırlıyorum, hatta sadece iğneyi sokarken bir şey hissettiğimi hatırlıyorum. Ama gel gör ki korkuyorum arkadaş. Bir de zaten güç bela gidicem kan almaya kötü bir hemşire gelirse ne yaparım? Ya ilk seferde damarı bulamazsa zaten ödüm patlıyor o iğneyi alır kafasına sokarım herhalde. Acaba hemşireye desem "Ben korkuyorum eliniz hafifse, tek seferde alabilecekseniz alın lütfen" beni takar mı ki? Büyük ihtimalle "He he alırım" diyecek acemi bile olsa. Bir de damarın patlama olayı varmış offf. Bana yardımcı olur musunuz? Acıyor mu o kadar çok? Damar patlatma olayı nasıl gerçekleşiyor? Ehliyet için kaç tüp kan almak gerekiyor? Bunları öğrenirsem biraz daha rahatlarım gibi.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kan Aldırmaktan Korkuyorsanız:

Kan aldırmaktan korkmak yaygın bir endişe kaynağıdır. Ancak, kan aldırma işlemi genellikle hızlı ve ağrısızdır. Korkunuzu yönetmek ve kan aldırma sürecini daha rahat hale getirmek için bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz:

• Kan aldırma işlemini anlayın: Ne bekleyeceğinizi bilmek, kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Kan alımı sırasında, sağlık görevlisi kolundaki bir damara küçük bir iğne yerleştirecek ve kan örneğini toplayacaktır.
    • Rahatlayın ve sakin olun: Gergin olmak damarların daralmasına neden olabilir ve iğnenin yerleştirilmesini zorlaştırabilir. Derin nefes alarak ve kaslarınızı gevşeterek rahatlayın.
    • Başka yöne bakın: İğnenin yerleştirilmesini izlemek kaygıya neden olabilir. Bunun yerine, başka yöne bakın veya bir şeyle meşgul olun.
    • İğnenin yerleştirilmesini hissedeceksiniz: Hafif bir batma hissi hissetmeniz normaldir. Ancak, ağrı dayanılmaz olmamalıdır. Ağrı hissederseniz, sağlık görevlinizi bilgilendirin.
    • Kan damarının patlaması: Nadir durumlarda, kan alımı sırasında damar patlayabilir. Bu genellikle küçük bir morluğa neden olur ve ciddi bir sorun değildir. Ancak, morluk devam ederse veya ağrı yaşarsanız sağlık uzmanınıza başvurun.
    • Kan alımından sonra: Kan alımı sonrası kolunuza baskı uygulayın ve dinlenin. Ayrıca, bol sıvı tüketerek vücudunuzun kaybettiği sıvıyı yerine koyun.

Kan aldırmaktan korkmak normaldir, ancak bu korkunun üstesinden gelmek ve kan aldırma sürecini daha rahat hale getirmek mümkündür. Bu ipuçlarını izleyerek korkunuzu yönetebilir ve ihtiyaç duyduğunuz tıbbi bakımı alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rahat ol... En fazla 1-2 tup kan alırlar. Kan grubu tayini icin genelde parmaktan kan aliyorlar, parmak derisi ince oldugu icin kola gore daha cok yanabiliyor sadece. Koldan kan vermek kolay. Isini bilen hemsire canini yakmaz. Kan alınırken o tarafa bakma, baska şeyler dusun. Kendini kasarsan damardan kan gelmeyebiliyor. Gecmis olsun simdiden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan grubu için lansetle parmak ucundan alıyorlar.Ağrı da çok az oluyor korkmayın.
  • Saçmalama ya erkek adamsın git halletsinler 2 dakkada.

Çok da sıkıntı olacaksa başka yöntemler de var parmağının ucuna bi çektik atıyor. Ordan damlayan 2 damla kan ile işi hallediyor. Bunu sorabilirsin örneğin.
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    Kan grubunu öğrenmek için bir de sağlık raporu gerekiyormuş sanırım yani hem parmaktan hem de koldan alıcaklar herhalde. Acemi bir hemşireye denk gelirim diye korkuyorum aslında zar zor uzatacam kolumu zaten bir de "Yok ben giremedim bir daha gireyim" derse ben ona girerim. Söylesem de takacağını düşünmüyorum zaten
  • alperen.md kullanıcısına yanıt
    Parmak ucundan alınan kandan pek korkmuyorum zaten izledim videoda iğne gibi bir şey batırıyorlar zaten 1 sn bir şey korkana kadar bitmiş gitmiş olacaktır. Ama acaba ehliyet alırken koldan da alması gerekiyor mu ? onu bilmiyorum..
  • Eleştiren Adam kullanıcısına yanıt
    Gerekmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    insanlardan korkuyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.