Şimdi Ara

Kan tahlilinden anlayan yorumlayabilir mi (ssli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karaciğer yağlanması vardı onun için kontrole gitmistim
    Kan tahlilinden anlayan yorumlayabilir mi (ssli)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok mu koskoca forumda bubisten anlayan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anti hbs yüksek olması iyidir hepatit b bağışıklığını gösterir. Kalsiyum yüksekliği için çok fazla bişey diyemicem doktorla görüşmen daha iyi olur ama çok yüksek değil tabi yine de takip edilmeli bence. Karaciğer yağlanması için gittim demişsin hocam ast ondan yüksektir muhtemelen aşırı yüksek değil yine de ama geçmişte yaptırdıysan takip yapıyorsan ona göre yorumlamak gerekir. Yani geçmişte daha yüksek ve düşüyorsa iyi yoksa yüksek yağlanma olabilir. Hgb ise hemoglobin kandaki oksijeni taşıyan moleküldür. Biraz yüksek ki tahmin ediyorum ki genç ve gelişim çağındasım ve veya spor yapıyorsundur onla beraber biraz yükselmiştir abartılacak bir durum değil gibi şimdilik. Hgb ile hct arasında doğru orantı vardır hgb daha da yükselip hct de yükselirse yine ileriye dönük sorun olabilir. Yani yine takip edilmeli yaşın vs diğer şartların uygusa istersen kan bağışında da bulunabilirsin. Bunlar dışında diğer değerler istenen sınırlarda görünüyor. Tabii bu dediklerim dışında önemli olan doktorunun yorumudur bunu unutmaman gereklidir. Hadi geçmiş olsun.

• burak23358 kullanıcısına yanıt
    sağol hocam yorumun için. ast daha önce 53 54 çıkıyordu. Doktor biz genelde 2 3 katına çıkmadikca bir şey yapmıyoruz dedi ve 1 ay sonra tekrar çağırdı

hemoglabin genelde o civarda çıkıyor. kan verince düşüyor genelde. şimdi gitsem düşmüstür mesela.
    daha önce wbc düşüktü bende. 3.6 idi. ama o da yükselmis. (bir rahatsızlığım yok)
    kalsiyum başka hastanede üst sınır 10.6 idi. burada neden 10 bilmiyorum.

yaşım 22 gelişim çağını geçtim herhalde

• green_fire kullanıcısına yanıt
    Referans aralıkları çalışılan cihazdan cihaza, çalışma yönyeminden çalışma yöntemine, kullanılan kitten kite vs. değişir. O yüzden önemli olan o aralıklardır. Güzel yine yaptırır testleri doktorun ona göre yine yorumlar. Ast yi de yine aynı yerde yaptırdıysan düşmüş yani güzel. Hgb de düşer kan verdikçe ama bu testler için verdiğiniz kan 10 ml yi geçmez o da çok etkilemez o yüzden kızılayı demiştim. Doktorunuz yönergelerini takip edin tekrar gidin bakalım muhtemelen tekrar yaptırır takip için o zaman duruma bakılır daha iyi anlaşılır. Hadi geçmiş olsun.

• Civa gibisin yapıştır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bimden karaciğer al sat.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tebrik ederim hocam anti hbs'den 99 almissin ama diger notlarin rezilligi ne oyle?
  • burak23358 kullanıcısına yanıt
    yok hocam farklı lab'da tahlil oldum
    o yüzden mi düşük çıktı dersin

• green_fire kullanıcısına yanıt
    Referansları farklı olabilir ama farkından anlarsın zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.