Arkadaşlar merhabalar.Aranızda kanal tedavisini yeniletmiş kimse var mı acaba ? Çektirdiğim röntgende diş hastanesinde (devlet) yaptırdığım kanal tedavisi pek başarılı olamamışki diş kökümde kist çıkmış.Ancak araştırdığım kadarıyla o bölgedeki kistin giderilmesi için bu başarısız olan tedavinin başarılı şekildr yapılması yani yenidrn kanal tedavisi yapılması gerekiyormuş.Bu arada özelde yaptıracağım tedaviyi.DAHA ÖNCE OLAN VARMI |
KANALLI DİŞİM İLTİHAP OLDU YARDIM LÜTFEN
-
-
Aynı problemi ben de yaşadım. O dönem özel hastaneye gittiğimde nadir de görülse olabilir demişlerdi. Dişi çekmenin daha garanti bir yöntem olacağını söylemişlerdi. Ben de çektirmiştim. Çok ciddi bir sorun yaşamadım. Sağ üst arka dişlerden birisiydi.
-
Endodonti. Geçmiş olsun, önce doktora ardından da vücudunun bağışıklığına dua et. Benim de aynısı oldu, üniversitede öğrenci düzeltti. Halbuki özeller tek yolu çekim diyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam tekrar kanal tedavisimi yapıldı herkes çektir diyip duruyor
-
dişi çektiremem hocam önemli bir diş
-
evet ama üniversitede de garanti değil demişlerdi. işlemi yapan öğrenci çok özveriliydi bence beni o kurtardı. illa çıkar sağlam hekim karsına çektirme bence
-
zormu hocam
-
Ya benim başıma geldi bu durum iltihap kapmıştı doktor temizleyemedi direk çektirdi aklım olsa kanal kaplama yaptırır dişi çektirmezdim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle çektirme bendede aynı durum vardı doktor köklerini kesti hatta yine tekrarladı sonra endodonti uzmanı iyi bir doktora gittim tekrar kanal tedavisi yaptı dişi kurtardı.Ne olursa olsun dişi kurtarmanın tüm yollarını deneyin iyi bir endotonti uzmanına gidin çünkü çekildiğinde implant dahi yaptırsanız insanın kendi dişi gibi olmuyor.
-
Hocam endonti uzmanı garanti veremiyorki dişi açıcam ve karşıma sadece bi tane kök çıkacak ben buna napabilirim diyo yüzde 40 kurtulur diyo yani çok zor bi işlem direk çekelim diyolar zor bi işlemmi hocam ağrısı geçtimi tekrar yapılınca ?
Hocam daha önceden kanal tedavisi yapılmış bir dişte ağrı olmaz ki? kanal tedavisinde zaten sinir hücreleri alınıyor ben bir kez kanal yaptırdım sonrasında diş etimde sivilce benzeri iltihaplanma oluyordu fakat ağrı hiç yoktu doktor köklerini keselim dedi dişin köklerini aldı 1 sene daha öyle takıldım yine iltihaplanma oldu aynı klinikteki endodonti uzmanı kurtarmayı deneyelim dedi kendisi de gerçekten iyi bir doktor tekrar kanal yapıldı yaklaşık 2 hafta gittim sürekli ilaç koyup geçici dolgu yapıyordu baya uğraştı sağolsun daha sonra işlemler bitti 3 senedir hiç bir sıkıntı yaşamadım dişimi kurtardı sağolsun.
Not: Size neden çekelim,çekelim demişler anlamadım benim doktorlarım her zaman dişi kurtarmak önceliğimiz dediler %40 bile olsa denemeye değer bence siz doktor değişin Antalya'da olsanız benim doktoru önerirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 22 Aralık 2021; 16:4:21 > -
Hocam doktor diyorki dişi açıcam elimde sadece kök kalacak başarı ihtimali yüzde 30-40 diyor yani tekrar yapılacak kanalın tutma ihtimali belirsiz diyor çekip implant yapalım direk dedi dişin ağrıma sebebi şu kökünde kist oluşuyor kistin etrafıda iltihap topluyor ve bu kemiğe baskı yapıyor ondan zonkluyor diş antibiyotik içince 3-4 ay ağrımıyor ama tekrarlıyor bi süre sonra tekrar kanal zormu hocam acılımı ?
hocam aynısı işte bende oldu bana apikal rezeksiyon yaptılar internetten araştırabilirsiniz bu şekilde 1 sene daha idare ettim sonra tekrarladı devamını bir önceki mesajda okuyabilirsiniz.
-
APİKAL REZEKSİYON ÇARE DEĞİL HOCAM
-
Tamam dostum çektir o zaman ne deyim diş senin ben kendi başımdan geçenleri yazdım iyilik olsun diye ne yapıyorsan yap.
-
kardeşim ben sana bişey demiyorum niye atar gider yapıyosun
-
Kolay kolay uğraşmak istemezler kanal yenilemeyle çünkü çekip implant takmak onlar için çok daha karli.
Eğer dış üst cenedeyse işlem sırasında enfeksiyonun maxillar sinuse girme riski de var. Sonra uğraş dur. Yani kanal hatalı yapilmadiysa belki yenilenir.
Hocam niye korkutuyorsunuz beni ?
Ben çektirmek durumunda kalmıştım. Kanalı yapan davar dişe takılan çubukların birini fazla içeri sokmuş. Doktor buradan kurtarayiz diyip cekmisti.
bir dişin kökü hastalandıysa, yani bir diş bir kere sorun yarattıysa, muhakkak devamı gelir. en güzeli o dişi çektirip yerine implant yaptırmak.
Benzer içerikler
- kepçe kulak ameliyatı oldum pişmanım
- evlilik yoluyla vatandaşlık mülakat soruları
- kıbrıs"ta türk hattı çeker mi
- turuncu sümük
- bozuk ceviz zehirler mi
- google çizim yap
- telegram indirim kanalları
- exxen de neler var
- 5g nedir zararları
- prompt mühendisliği nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X