Şimdi Ara

Dişim kırıldı ne olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
20.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 hafta önce sağ üst arka taraftan bir dişimin bir bölümü kırıldı. Yarın doktora gideceğim. Daha önceden dişi kırılıp yaptıran oldu mu? Dolgu mu yapıyorlar yoksa başka bir yöntemi var mı?

• Dolgu değil, çünkü dolgu çürüyen dişin çürük kısmına yapılıyor diye biliyorum, kaplama mı yapıyorlar, böyle bir malzeme var işte onunla dişe eski şeklini veriyorlar diye biliyorum. Geçmiş olsun şimdiden.
  • Benimde kırıldı mikrop filan kapar mi orası boş
  • quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

Dolgu değil, çünkü dolgu çürüyen dişin çürük kısmına yapılıyor diye biliyorum, kaplama mı yapıyorlar, böyle bir malzeme var işte onunla dişe eski şeklini veriyorlar diye biliyorum. Geçmiş olsun şimdiden.
    Ön dişimin %75 ı kırıldı çok kötü düştüm ama parçayı almayı başardım kırılan parçayı geri takabiliyorlar hemde baya güçlü oluyor eger iyi bir doktora gidersen belki yapabilir birde taktıktan sonra lazer tedavisi yapıyorlar.

Eger kırılan parça yayındaysa hemen doktora git yaparlar.Dolguda yapıyorlar ama dişin %75 i kırılınca dolgu tutmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

Dolgu değil, çünkü dolgu çürüyen dişin çürük kısmına yapılıyor diye biliyorum, kaplama mı yapıyorlar, böyle bir malzeme var işte onunla dişe eski şeklini veriyorlar diye biliyorum. Geçmiş olsun şimdiden.
    Tam olarak hangi diş ?

Genelde eğer ki büyük bölüm ü kırılırsa dişin dolgu yapılmaz, Kaplama yapılır ki tekrar dolgu yapılan yer kırılmasın(Dolgu düşmesin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

Tam olarak hangi diş ?

Genelde eğer ki büyük bölüm ü kırılırsa dişin dolgu yapılmaz, Kaplama yapılır ki tekrar dolgu yapılan yer kırılmasın(Dolgu düşmesin)

Sağ üstte en arkadan 3. diş hocam. Kaplama yapılırken diş oyuluyor mu dolgu yapmafan önce dişin oyulduğu gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CitiOfZen

Ön dişimin %75 ı kırıldı çok kötü düştüm ama parçayı almayı başardım kırılan parçayı geri takabiliyorlar hemde baya güçlü oluyor eger iyi bir doktora gidersen belki yapabilir birde taktıktan sonra lazer tedavisi yapıyorlar.

Eger kırılan parça yayındaysa hemen doktora git yaparlar.Dolguda yapıyorlar ama dişin %75 i kırılınca dolgu tutmadı.

Malesef kırılan parçayı yuttum :( şanslıymışsınız hocam ön dişte dolgu olmuyor sanırım parçayı kaybetmemeniz iyi olmuş. Benim de ön dişimin ufak bir kısmı 10 yıl önce kırıldı ama parçası kayboldu. Geçen sene doktora gittim kaplama yapabiliriz ama pek sağlıklı olmaz dedi narin olur kullanışlı olmaz dedi ben de yaptırmadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatici

Benimde kırıldı mikrop filan kapar mi orası boş

Dişçiye gitmenizi öneririm bir an önce. Gidene kadar da fırçalamayı ihmal etmeyin çürük oluşumu daha kolay olabilir kırılan yerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert969

quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatici

Benimde kırıldı mikrop filan kapar mi orası boş

Dişçiye gitmenizi öneririm bir an önce. Gidene kadar da fırçalamayı ihmal etmeyin çürük oluşumu daha kolay olabilir kırılan yerde

Alıntıları Göster
    benimde aynı diş ama doldaki kırıldı ve orası boşluk hazirandan beri öyle duruyor. dişin yarısı içerde yarısı yok gitsem ne yapacaklar nasıl alacaklar bilmediğimden de gidemiyorum. yarıp alacaz derler felan diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt.us -- 1 Ocak 2014; 17:47:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

benimde aynı diş ama doldaki kırıldı ve orası boşluk hazirandan beri öyle duruyor. dişin yarısı içerde yarısı yok gitsem ne yapacaklar nasıl alacaklar bilmediğimden de gidemiyorum. yarıp alacaz derler felan diye

Yarın 11.30 da randevum var öğleden sonra ne yaptıklarını anlatırım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert969

quote:

Orijinalden alıntı: CitiOfZen

Malesef kırılan parçayı yuttum :( şanslıymışsınız hocam ön dişte dolgu olmuyor sanırım parçayı kaybetmemeniz iyi olmuş. Benim de ön dişimin ufak bir kısmı 10 yıl önce kırıldı ama parçası kayboldu. Geçen sene doktora gittim kaplama yapabiliriz ama pek sağlıklı olmaz dedi narin olur kullanışlı olmaz dedi ben de yaptırmadım

Geçmiş olsun gerçekten diş çok önemli ne yazıkki tekrar çıkmıyor.Çareler tükenmez belki bir çare çıkar.

• Bir de arkadaşlar diş taşı temizlemesi yaptırıcam da aynı gün mü yaptırayım yoksa 2 defa mı gideyim dişçiye. Basit operasyonlar mıdır bunlar
  • lan benim de aynı yer 1 ay önce kırıldı hala öyle geziyorum arada bişey kaçınca bi soğukluk veriyo ama geçiyo hemen
  • Sert bir şey yerken bir daha kırılır diye korkuyorum 2 haftadır doğru düzgün yemek yiyemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerfak

lan benim de aynı yer 1 ay önce kırıldı hala öyle geziyorum arada bişey kaçınca bi soğukluk veriyo ama geçiyo hemen
    benim küçükken kırıldı dolgu gibi birşey yapıldı daha önce 2 kere düştü şimdi uzun süredir düşmedi sapasağlam. yaptığı malzemeye göre değişiyor sanırım sağlamlığı. başka yerde yaptırdım bunu cidden sağlam oldu.
    @mert969
    ilk zamanlar bende korkuyordum elma falan çok rahat ısırıyorum artık sıkıntı etme düşmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 1 Ocak 2014; 22:12:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerfak

lan benim de aynı yer 1 ay önce kırıldı hala öyle geziyorum arada bişey kaçınca bi soğukluk veriyo ama geçiyo hemen
    Durduk yere yada yemek yerken vb. basit bir şeyde kırıldıysa büyük ihtimalle altı çürük , evet dolgu yapıcaklar ama öncesinde %90 kanal tedavisi olucak , kanal tedavisinden korkma 2 tane igne yapıyorlar bir şey hissetmiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre.unal

Durduk yere yada yemek yerken vb. basit bir şeyde kırıldıysa büyük ihtimalle altı çürük , evet dolgu yapıcaklar ama öncesinde %90 kanal tedavisi olucak , kanal tedavisinden korkma 2 tane igne yapıyorlar bir şey hissetmiyorsun

Alıntıları Göster
    Duruma göre kanal tedavi+dolgu yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konigsrasse

benim küçükken kırıldı dolgu gibi birşey yapıldı daha önce 2 kere düştü şimdi uzun süredir düşmedi sapasağlam. yaptığı malzemeye göre değişiyor sanırım sağlamlığı. başka yerde yaptırdım bunu cidden sağlam oldu.
    @mert969
    ilk zamanlar bende korkuyordum elma falan çok rahat ısırıyorum artık sıkıntı etme düşmez

Sizin ön diş miydi hocam yoksa yan dişler miydi?
  • Ah be kardesim kirildigi anda hemen kirik parcayi sut dolu kaba koyup iyi bir disciye giycektin.Neyse parca duruyosa gotur yaparlar belki.

Allah sifa versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoL'zz..

Durduk yere değil şu toblerone çikolatanın içinde sert bir madde var ya onu çiğnerken kırıldı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.