Şimdi Ara

Kant'ın Deontolojsi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Berbat bir şey. Nazi subayı evimize gelip Yahudi arkadaşımızın burada olup olmadığını sorduğunda yalan söylersek ahlaken yanlış bir şey yapmış oluyormuşuz. Kant nasıl bi adamsın olum sen.

• Kant haklı.Ontoloji öğrenin pls
  • quote:

guest4 @ 31 Ağustos 2019 13:01:23

Berbat bir şey. Nazi subayı evimize gelip Yahudi arkadaşımızın burada olup olmadığını sorduğunda yalan söylersek ahlaken yanlış bir şey yapmış oluyormuşuz. Kant nasıl bi adamsın olum sen.

1- Doğum tarihi: 22 Nisan 1724, Königsberg
    Ölüm tarihi ve yeri: 12 Şubat 1804, Königsberg
    Tam adı: Immanuel Kant
    İlgi alanları: Bilgi, Akıl, Metafizik, Etik, Estetik

2- Nazizim: sosyalizm 2. dünya savaşı öncesi hitler almanyası

Azıcık tarih öğrenin
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Kant ahlaki felaketlere bir çözüm üretemiyor ama. Faydacılık çoğu yerde iş görüyor burada da faydacılık devreye girmeli. Burada ahlaken doğru olan şey yalan söylemek gibi duruyor. Tren makinisti 5 kişinin olduğu raydan mı gitmeli yoksa kolu çevirip tek kişinin olduğu raydan mı gitmeli sorusu var. Sezgisel olarak kolu çevirmemiz doğru gözüküyor. Fakat biz burada adam öldürmeme kuralını ihlal ediyoruz. Sezgilerimiz apaçık bir şekilde Kant'ın saçmaladığını gösteriyor.
  • Reavero kullanıcısına yanıt
    Yahu o bir örnek sadece ne adamsın sen. Trol halim senden daha akıllı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A8E5C90D -- 31 Ağustos 2019; 13:21:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8A8E5C90D

Yahu o bir örnek sadece ne adamsın sen. Trol halim senden daha akıllı.
    Hadi lan git işine. Senin aklını severim.
  • quote:

Kant ahlaki felaketlere bir çözüm üretemiyor ama. Faydacılık çoğu yerde iş görüyor burada da faydacılık devreye girmeli. Burada ahlaken doğru olan şey yalan söylemek gibi duruyor. Tren makinisti 5 kişinin olduğu raydan mı gitmeli yoksa kolu çevirip tek kişinin olduğu raydan mı gitmeli sorusu var. Sezgisel olarak kolu çevirmemiz doğru gözüküyor. Fakat biz burada adam öldürmeme kuralını ihlal ediyoruz. Sezgilerimiz apaçık bir şekilde Kant'ın saçmaladığını gösteriyor.
    Böyle ikilemler kantı aşamayanların işidir.Kant revize edileli çok oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 31 Ağustos 2019; 13:53:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok takma bunu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Ilımlı deontolojik kuram ayrı Kant'ın deontolojisi ayrı ben ikisini birbirine indirgemiyorum. Revize edilmiş halini savunuyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A8E5C90D -- 31 Ağustos 2019; 14:38:11 >
  • 300 sene önce geberip gitmiş herifin fikirlerini revive ediliyormuş ..

Adam kendisi revize yaparsa yapar. Siz anca çarpıtma yaparsınız.

Bu herifler felsefe yapıyorum ayağına iyice zırvaladılar.

• Reavero kullanıcısına yanıt
    hoşlarına gitmeyince de..

gerçek felsefe bu değil...
  • Cahilsin gerçekten cahilsin. Her felsefecinin fikirlerini katılmak zorunda mıyız? Kant'ın deontolojisinde böyle bir sorun olduğunu tüm felsefeciler belirtir tabi daha felsefe hakkında giriş seviyesinde bilgin olmadığı için boş yapman normal. Deontoloji savunucuları bile Kant'ı eleştirirken erdem etiği ve sonuççular neden eleştirmesin? Ben erdem etiği ağırlıklı hibrit bir teoriyi savunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A8E5C90D -- 1 Eylül 2019; 17:27:24 >
  • quote:

Cahilsin gerçekten cahilsin. Her felsefecinin fikirlerini katılmak zorunda mıyız? Kant'ın deontolojisinde böyle bir sorun olduğunu tüm felsefeciler belirtir tabi daha felsefe hakkında giriş seviyesinde bilgin olmadığı için boş yapman normal. Deontoloji savunucuları bile Kant'ı eleştirirken erdem etiği ve sonuççular neden eleştirmesin? Ben erdem etiği ağırlıklı hibrit bir teoriyi savunuyorum.
    karşımda olmayan birine klavyenin gücü adına cahilsin diyecek cahil ve yobaz değilim..

üstelik alıntılayarak muhatap aldığım kişiyi de belirttim.
    ama fırlar gibi damlayıp yorum yapmışsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 1 Eylül 2019; 19:31:42 >

• Bir insan bu kadar tutarsız olur
    Foruma üye olduğunda yazdıklarına bak .

quote:

guest4 @ 18 Ağustos 2019 02:57:05

Felsefe diye bir şey uydurmuşlar yok akılmış zekaymış akılı kim icat etmiş? Tek gerçek vardır oda deneydir, bilimdir Atatürk bile demiş en hakiki mürşit ilimdir, fendir. Fen bilimleri bize tek gerçeği söylerler akıla kalsa superman de gerçekte vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: miyudew

Bir insan bu kadar tutarsız olur
    Foruma üye olduğunda yazdıklarına bak .

quote:

guest4 @ 18 Ağustos 2019 02:57:05

Felsefe diye bir şey uydurmuşlar yok akılmış zekaymış akılı kim icat etmiş? Tek gerçek vardır oda deneydir, bilimdir Atatürk bile demiş en hakiki mürşit ilimdir, fendir. Fen bilimleri bize tek gerçeği söylerler akıla kalsa superman de gerçekte vardır.

Bos ver.
    Muhatap almaya degmez..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zebil gibi kendini feylozof zanneden uluma var.

adamların tutarsızlığı had safhada

edit : ulema yazacaktım acemilik. hoşta olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyudew -- 1 Eylül 2019; 18:14:13 >
  • miyudew kullanıcısına yanıt
    kaç kere trol yazıcaz
  • Kimlerin trolüsün diye sormıcam. Senin gibi adamları kimse kullanmaz yada . zeka özürlü bir gurup .
  • Aslında herkes Kant'ın fikrini uygulansa sorun yok. Ahlaki olan da budur.

Bahsettiğin Nazi örneğinde yanlış bir olay gerçekleşiyor.Ortada yanlış bir durum var.

Yanlış soruya doğru cevap vermek gibi bir şey bu. Doğru cevap versene soru yanlış. Ee bizim yapmamız gereken de soruyu doğru anlamak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

hoşlarına gitmeyince de..

gerçek felsefe bu değil...
    Kant'ın Deontolojsi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.