Şimdi Ara

Kapanan Kontörlü Telekom Hattını Geri Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurtdışında yaşıyorum. 18 yıllık numaram kapanmaması için içine ara sıra internetten kontör yüklüyordum. Bu kontör yükleme işini unutmuşum ve hattın sözleşmesi iptal olup kapanmış.

Bin bir güçlükle TÜrk Telekom çağrı merkezini aradım buradan. Çağrı merkezini bir şey bilmiyor. Bana tek verebildiği bilgi "Bir Türk Telekom şubesine başvurun" oldu.

Türkiye'den arkadaşıma Türk Telekom bayiine gidip konuşmasını rica ettim. Ona da "Yeaa o iptal olan numaraları 1-2 sene eski sahibi alırsa diye bekletiyorlar yeaa", "Gelsin buraya yeni sözleşme yapalım ehehehe" demişler.

İnternetten biraz araştırma yaptığımda da kimi sitelerde 1 sene, kimi yerlerde 2 sene numarayı tekrar benim almam için beklettiklerini gördüm.

Fakat üç sorunun net cevabına ihtiyacım var;

- Numarayı 1 sene mi 2 sene mi benim için bekletiyorlar? Numara kapanma tarihinden itibaren 1 sene içinde Türkiye'ye gidemem ama 2 sene içinde gidebilirim. Dolayısıyla bu bilgi öenmli.
    - Numara Turkcell (535) numara olup, Türk Telekom üzerinden çalışıyordu. Ben şimdi tekrar aktive etmek için Turkcell'e mi gitmem gerek, Telekom'a mı gitmem gerek?
    - İlla benim şahsen gitmem şart mı? Bu işi aynı soyadlı Türkiye'deki başka birisi yapamaz mı?

Bilen arkadaşlar yardım ederse, çok sevinirim.

• Faturasızsa 6 ay, faturalıysa 1 yıl diye güncellenmişti havuza düşme süresi, siz en erken zamanda yapmanız gerekeni yapın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 535 prefixli numaraysa, onu Turkcell açar ve yeni hat açma masrafı alır.
  • bireysel.turktelekom.com.tr
    Hat İptali ve Geçerlilik Süreleri > Destek > Web > Türk Telekom
    https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/destek/sayfalar/duyurular/hat-iptali-ve-gecerlilik-sureleri.aspx

Turk Telekom sitesinde şöyle bir duyuru ve açıklama var.
    24 ay içinde diyor ama 12 ay içinde diye biliyordum. Kendin kapattırdığın hattı 12 ay içinde,TL yüklemediğin için kapanan hattı 24 ay içinde açtırabilirsin gibi bir bilgi de var piyasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 15 Haziran 2020; 7:24:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• - Numara 1 sene bekliyor 1 sene dolunca yeniden satışa çıkıyor.
    - Numara Turkcell numarası olduğu için sadece Turkcell yeniden açabilir ve sıfır hat ücreti alır.
    - Sizin şahsen gitmeniz gerekiyor sizin adınıza hiç kimse işlem yapamaz.

- Sizin adınıza birisi işlem yapsın istiyorsanız konsolosluğa gidip o kişiye vekalet verebilirsiniz.
    - Almanya'da yaşıyorsanız Turkcell Europe vardı Lifecell Europe oldu eğer hala hizmet veriyorsa orada işlem yaptırabilirsiniz.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar verilen cevaplar için.
  • Turkcellin olduğunuz yerde bayii olabilir veya anlaşmalı bir yeri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkcell yeni hat, YEDEK HAT.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba. Benim bildiğim sizin için bekletmiyorlar. Prosedür olarak 6 ay satışa çıkarmıyorlar. Almak isterseniz bu 6 ay içinde alabiliyorsunuz. TİM e gitmelisiniz. 6 ay içinde Eski hat sahibinin gitmesi gerekir.
  • TT'ye Ben gittim misal, hat kapanmış artık alamazsın dediler. Tekrar açtırmak istiyorum, düşüncesi olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 1 Temmuz 2020; 10:17:15 >
  • ARKADAŞLAR kullanmadığım hattın numarasını değiştirdim eski numaraya dönme şansım var mı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.