Şimdi Ara

Kapanma sorunu ( casper )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • casper nirvana CME 2450 model notebook 5 ay önce aldım şimdi ise belli aralıklarla kapanıyor aralık derken 1.5-2 saat pilde yada pirizde fark etmiyor

servise yolladım fanını temizleyip yolladılar. ama sorun devam ediyor

piriform speccy programından cpu sıcaklıklarını takip ettim boşta 53-55 arasındayken birden 75-80 hatta 96 gördüm fanda hızlanıyor bu arada kapanma bundan dolayı olabilirmi ve sorun anakarttamı bir yardım ederseniz sevnirim açıkcası soğutucu kullanmak istemiyorum daha 5 aylık notebook

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ACİLLL LÜTFEN

İ5 İŞLEMCİ BU ARADA
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sıcaklıktan dolayı sistem kendini korumaya alıp kapatma yapar. Fan temizliği problemi çözmemiş gibi görünüyor.

Siz garantiye gönderin gerekirse ürün değişimi talep edin. Soğutucu kullanın gibi bir öneri ile size gelmesinler. Bir ürün tasarlanırken harici bir cihaz alma zorunluluğu olacak şekilde tasarlanmaz bunu unutmayın. Yalnız dikkat edin farklı bir arıza varmış gibi kayıt açmasınlar. Ürün alırken de almadan önce araştırma yapmanızı, kullananların görüşlerini forum sayfalarından araştırmanızı tavsiye ederim. Ürünü en iyi kullanan bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Sıcaklıktan dolayı sistem kendini korumaya alıp kapatma yapar. Fan temizliği problemi çözmemiş gibi görünüyor.

Siz garantiye gönderin gerekirse ürün değişimi talep edin. Soğutucu kullanın gibi bir öneri ile size gelmesinler. Bir ürün tasarlanırken harici bir cihaz alma zorunluluğu olacak şekilde tasarlanmaz bunu unutmayın. Yalnız dikkat edin farklı bir arıza varmış gibi kayıt açmasınlar. Ürün alırken de almadan önce araştırma yapmanızı, kullananların görüşlerini forum sayfalarından araştırmanızı tavsiye ederim. Ürünü en iyi kullanan bilir.

+1
    Hatta tekrar size aynı şekilde temizleyim iade ederlerse o gün içerisinde tekrar götürün ve ürürünün değişimi isteyin

• sorunun yazılımsal mi donanımsal mi oldugunu anlamak gerek. bütün driverler isletim sisteminize kurulu mu ? bir diğeri ise anakarta bios güncellemesi yaptınız mı ? driverler kurulu, bios güncelemesi yapmamış iseniz pcnize reset atın bios bölümüne girin bios ayarlarını default haline getirin. sorun hala devam ediyor ise anakartta sorun olma ihtimali çok yüksek
  • bilgisayarım ilk aldığımdaki gibi bios güncellemesi yapmadım sadece sistem kurtarma yaptım ilk haline geldi ama sorun devam etti birde belirmek isterim yaklaşık 4 saattir aralıksız açık ve kapanmadı yani çok değişik bi durum bi standartı yok hala anlam vermiş değilim
  • bilgisayarı servise yollamak istiyorum ama ne kadar güvenilir bilemiyorum ist genel merkezine yollayacağım ne dersiniz sıkıntıya değermi ??
  • Daha önceki yer yetkili servis değil miydi?
    Servis fişi var mı elinizde?
    Göndereceğiniz yer ile önce telefon ile konuşup daha önce verdiğiniz servisi ve yapılan işlemi de anlatıp gönderecek iseniz ona göre gönderin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fan temizliğini yapan yer samsunda yetkili servisti fişide önce verdiler pc yi teslim ederken aldılar ama ben ist genel merkeze yollamayı düşünüyorum. ama çok beklerim die yollamak isteiyorum açıkcası
  • hocam yazılan cevapları okumadım. Aynı sorunla arkadaşım karşılaştı yapmaya çalıştım bende yapamadım. Yetkili servisine gönder. Hatta yetkili servisi tehdit et BTK'ya şikayet ederim diye. Türkiye'nin en berbat yetkili servisi CASPER. Kesinlikle ilgilenmiyorlar.Ama dediğim şekilde tavrını koyarsan etkisi olacaktır.
  • cevabın teşekkür ederim ancak ist merkez servisine yollamak istiyorum laptopu ama şuanda en lazım olduğu zamn bekleem lazım alternatif olarak bios tan fan hızını arttırmak istedim ama bulamadım galiba ayrıca bi program indirmem gerekecek
  • Fan hızını bios tan da manuel olarak ayarlayabilirsiniz ancak bios hakkında bilginiz yoksa girip kurcalamanızı tavsiye etmem....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim61

casper nirvana CME 2450 model notebook 5 ay önce aldım şimdi ise belli aralıklarla kapanıyor aralık derken 1.5-2 saat pilde yada pirizde fark etmiyor

servise yolladım fanını temizleyip yolladılar. ama sorun devam ediyor

piriform speccy programından cpu sıcaklıklarını takip ettim boşta 53-55 arasındayken birden 75-80 hatta 96 gördüm fanda hızlanıyor bu arada kapanma bundan dolayı olabilirmi ve sorun anakarttamı bir yardım ederseniz sevnirim açıkcası soğutucu kullanmak istemiyorum daha 5 aylık notebook

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ACİLLL LÜTFEN

İ5 İŞLEMCİ BU ARADA

Arkadaşım sorun varsa gönder servise ama servisle tartışmaya girme ,onlar yaptık diye geri gönderince sorun devam ediyorsa tekrar gönder taki aşağıdaki şartlar
    oluşana kadar ozaman değişim hakkın doğunca değişim talebinde bulun kabul etmez uzatırlarsa Tüketici Hakem Heyetleri'ne yada Tüketici Mahkemeleri'ne gitmekten çekinme ve tüketici haklarını iyi araştır.Şuan yasal olarak değişim talep edemezsin etsende vermezler.

Aşagıdaki linkte daha detaylı anlatım var

Tüketici Hakları hakkında

Değişim şartları:

a) Aldığınız tarihten itibaren, garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde en az dört defa veya imalatçı-üretici ve/veya ithalatçı tarafından belirlenen garanti süresi içerisinde altı defa arızalanmasının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,
    b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borcuhan77 -- 19 Mart 2013; 14:00:28 >

• Casper'dan bilgisayar almayın aldırmayın! Ne kadar casper gördüysem hepsi sorunlu.
  • Merhaba arkadaşlar ben gökhan. 4-5 yıldır Casper CNB serisi laptop kullanıyorum.
    Yıllar sonra kendi kendine fişi çekilmiş gibi kapanma sorunu ortaya çıktı.
    6 ay üzerinde çalıştım ve sorunu buldum.
    Bu yazımı casper müşteri hizmetlerine bildirdim. böylece hatayı düzeltip kullanıcıları mağdur etmezler.

Öncelikle İşlemci, ram, harddisk vs donanım adına herşeyi denedim lakin
    sorun donanımsal değil yazılımsal. Sorun Management Engine (ME) Driverdan kaynaklanıyor.
    Casper sitesinden indirilen güncel ME driver 2012-2013 yıllarında yapılmış ve laptobu kapatıyor.
    oysa 2006-2010 yıllarında kullanılan Management Engine (ME) driver sorunsuz çalışıyor ve laptop kapanmıyor.

Şimdi diyebilirsiniz bu kadar mı?! bu kadar basit mi?! diye.. evet bu kadar.. Management Engine (ME) driver sürümünü değiştirin. kapanma sorunu ortadan kalkacaktır. şu an casper laptoptan yazıyorum ve 2-3 aydırda kapanmadı.. böylece sağlamasınıda yapmış oldum. casper'e 1 ay önce bildirdim. driverlarını güncellemiş olabilirler. bu sorunu yaşayan onlarca belki yüzlerce kullanıcı var. aynı şekilde 4-5 yıldır casper kapanma sorununu çözen olmamıştı.. caspere bildirdim teşekkür maili atmışlar. başka ülkede olsa ödüllendirirlerdi :)) neyse umarım sorunu yaşayanların işini görür. bol şans

• exclusively. E kullanıcısına yanıt

Hocam umarım buralardasınızdır. ayni sorunu yaşıyorum şuan. Bu driver 'ın 2006-2010 sürümünü bulamadım yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamün aleyküm

CASPER NOTEBOOK Nirvana NB 15.6

İ5 3230M RAM 8 SDD 240

RAM VE SDD Sıfır 6 aylık

Bendeki sorun kapanma sorunu ısınma ile alakası yok bundan eminim alalı 5 gün oldu

Win 11 di orjinal sidisi ile 8 yaptım 10 yükselttim sonra iso dosyası ile Windows da bir hata yok şimdi oynadığım oyundan dolayı laptop 7/24 açık laptop 2014 de alınmış 2 sene kullanılmış daha sonra kullanılmamış temiz cihaz belli 10 12 defa laptop kapandı belirli aralıklarla 2 saat 4 saat 1 Saat Bende MX-4 Orijinal termal macun ve fan temizliğini yaptım yaptık dan sonra 24 saat kapanmadı sonra laptop kapattım 20 dakika sonra açtım 1 dakika içinde kapandı 24 saat de kapanmadı sürede 10 saat aktif oyun oynadım ve 17 saat çalıştı 5 saat oyun oynandı aynı şekilde bilgisayar soğukken açtım oyuna girdim 2 dakika sonra kapandı biraz araştırdım Intel magnet 2014 den sonra çıkan laptoplara da Intel de hata yaratıp kapanıyormus eski sürücüler 2006 2010 sürücülerini kurunca sorun kalkıyor dediler sürücüleri buldum ama hata veriyor kurulmadi DDU ile Intel komple sildim öyle denedim bir sonuç yok Birde İnternet Tarayıcı Google Youtube vs tarz yerlerde sayfalar kendini yeniliyor belirli aralıklarla sizce sorun nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.