Şimdi Ara

Kapanma Sorunu (İbreti Alem İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bana bilgisayarım kapanıyor diyip bi dünya bağıran bi müşterimin gönderidği kasanın resimleri ben çıldırdım resmen yazık bu pc ye

• Yol inşaatında falan çalışmış heralde pc...İnsan bi bakar bunun içinde ne var ne yok diye ya...
  • ya bu adam şantiyede ne yapmış ki bu sistemle?!?

oha yani...
  • hocam aynı yerde çalışıyoruz resimleri ben çektim harbi adam yanımda olsa dalacaktım bi de bilgisayara buluyo suçu ve garanti kapsamında olduğunu iddia ediyo çıldırdım valla
  • iyi bari adam ettiniz mi bilgisayari... ben severim boyle isleri.. bunlar normal...

su anki isimden once, bilgisayarcilik yapiyordum.. bakim, teknik servis, pazarlama ve muhasebe yapiyordum..
    bana bir bilgisayarlar gelirdi; hatta bitanesini hic unutmuyorum.. klavye ve mouse yuvalari yanlis takilmaya calismaktan asinmisti.. kasanin ustune kafve dokulmus sansa elektronik hic bir yuzey zarar gormemisti ama fanlar iptal... 6 kasa vidasi vardi ve bunlardan 4'u yalama olmustu... harddiskin uzerinde vuruk olmasina ramen calisiyordu ama spyware ve viruslerden gecilmiyordu ki, baska bir bilgisayara dahi takamadik... bios'unda format atma ozelligi bulunan bir anakartla format atabildik... 2 gun sonra da taktigimiz bilgisayarin bios'u uctu... (hos onu bir sekilde geri getirdik)

anakart uzeri o kadar kirli idi ki; anakarti temizlemek icin hava ufleme makinasi bile yeterli olmadi... anakatin bazi bolgelerini sert ve naylon barindirmayan bir dis fircasi ile fircaladik..

islemcinin ustunde macunun yanik izleri vardi... 4 slotta toplamda 2gb ram vardi ve alet bazen 750mb; bazen 1,2gb; bazen de 1,8gb goruyordu...
    kondansatorlarin bir kismi asiri derecede sismis; 3-4 tanesi patlamisti...

ve bilgisayari tamir ettik... ne kadar servis ucreti aldik diye sormayin.. bilgisayarin kendisinden pahali tuttu..

• herhalde biraz daha çalışsaymış yaz ayında sıcaktan herhalde giderdi!!!
  • bilgisayar bu durumda kalpden gidebilirdi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam fırça kompressör diş fırçası flaan derken biraz adam ettik şimdi CPU 35 derece oldu orthosta 3 dakika dayanmayan makine 16. dakikada hala kastırıyo hala macun sürmedim onuda yapınca iyi olur ama abi adamda iyice becermiş makineyi yani ve ben arayıp durumu anlattım ne dedi biliyomusunuz bu makine 9 aylık bulunduğu oda çocuk odası kesinlikle toz falan yok odada ben bu söylediğinizi gerçekçi bulmuyorum dedi bende resimleri gösterebileceğim söyledim sonra olabilir cinsinden kıvırmaya başladı hocam bi bilgisayara ancak bu kadar kötü davranılır galiba biri bu bilgisayarı ya buna bedava verdi yada bu adam parayı çok kolay kazanıyor ben eminim burdaki arkadaşlarımızdan %99 u bunun yüzde biri gibi bi toza bile dayanamaz kalkar komple dağıtır kasayı ve temizler

evimizden bile temiz tutyoruz pc leri doğru değilmi
  • benim pc yi önce fönle kabasını alıyorum sonra hakiki kıl uçlu yağlı bıya fırçası aldım onunlada tekrar üstünden geçiyorum herhafta kapaklarını siliyorum
  • teknik işten anlamayan müşterinin problemini çözmek zor iş. hele ki kendisini her şeyi bilen egosu kaf dağında aslen dingilin teki bir adamsa. kolay gelsin...
  • ben fare ölüsü bile çıkardım kasadan bilgisayarcılık yaparken, bu temiz sayılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: _TuRkBoY_

hocam fırça kompressör diş fırçası flaan derken biraz adam ettik şimdi CPU 35 derece oldu orthosta 3 dakika dayanmayan makine 16. dakikada hala kastırıyo hala macun sürmedim onuda yapınca iyi olur ama abi adamda iyice becermiş makineyi yani ve ben arayıp durumu anlattım ne dedi biliyomusunuz bu makine 9 aylık bulunduğu oda çocuk odası kesinlikle toz falan yok odada ben bu söylediğinizi gerçekçi bulmuyorum dedi bende resimleri gösterebileceğim söyledim sonra olabilir cinsinden kıvırmaya başladı hocam bi bilgisayara ancak bu kadar kötü davranılır galiba biri bu bilgisayarı ya buna bedava verdi yada bu adam parayı çok kolay kazanıyor ben eminim burdaki arkadaşlarımızdan %99 u bunun yüzde biri gibi bi toza bile dayanamaz kalkar komple dağıtır kasayı ve temizler

evimizden bile temiz tutyoruz pc leri doğru değilmi

odanin tertemiz olmasi gayet normal abi... cocuklar bilgisayari elektrik supurgesi niyetine kullanmislar...

isyerinde birkac ozel noktada olan bilgisayarlarimizin fanlarinin onunde toz filitresi var...office icinde kullandigimiz bilgisayarlar daha cok pasif sogutucu kullaniyorlar.. butun bunlara ragmen 3 ayda bir temizlik bakim falan yapiyorum.. isyerinde sigara icmek zaten yasak...

evdeki bilgisayarimin uzerinde 25cm'lik buyuk fan var, odayi evden cikmadan once kitliyorum... kapinin altinda firca var.. toz falan yalan.. hafta sonlari su tanki olan elektrik supurgesi ile odanin havasini temizliyorum.. dusuk devirde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 22 Mayıs 2008; 13:47:31 >

• Ne kadar çok fan o kadar çok toz demek...Gereğinden fazla fan kullanmakta yanlış...Bide kasa yere konmamalı, bilgisayar masalarında olduğu gibi en az 5cm lik bir yükseltide durmalı...O zaman fazla toz toplamıyor ama yine 6 ayda bir temizlenmeli...
  • Karbon filtrelerle kapatacak kasanın her yerini, böyle bir ortamda çalışıyorsa başka şansı yok. Onları da sürekli yıkayıp temizleyip kurulayıp geri takması lazım periyodik olarak. Optik sürücü ne alemde acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

Ne kadar çok fan o kadar çok toz demek...Gereğinden fazla fan kullanmakta yanlış...Bide kasa yere konmamalı, bilgisayar masalarında olduğu gibi en az 5cm lik bir yükseltide durmalı...O zaman fazla toz toplamıyor ama yine 6 ayda bir temizlenmeli...

kasa arkasinda 1 fan varsa; fan'in capi kadar mesafe olmak zorunda duvar ile.. aksi taktirde fan daha cabuk bozuluyor ve daha kolay toz topluyor..

kasa arkasinda 2 fan varsa buyuk olaninin capi kadar mesafe olmasi gerek.., eger iki fan da ayni boyutta ise caplarindan biraz daha uzak olabilirler, duvara...

ayrica manyetik olarak dusunuldugunde toz da manyetikdir... bu sebeple kasa vidalarinin tam olmasi, anakartin tam olarak oturtulmus olmasi onemlidir.. anakarti oturtmak icin kullanilan plastik vidamsi seyler direkt coptur...

duzgun sekilde vidalanmis kasalarin dis yuzeyi fazla kirlenmez, tam aksine fanlara yaklasan toz, topraklama yuzunden fanin onunde kalir.. bu yuzden plastik on kapaga sahip kasalarin, plastik kapaklari altinda; kasanin on hava girisi arasinda cok toz birikir...

• quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

Ne kadar çok fan o kadar çok toz demek...Gereğinden fazla fan kullanmakta yanlış...Bide kasa yere konmamalı, bilgisayar masalarında olduğu gibi en az 5cm lik bir yükseltide durmalı...O zaman fazla toz toplamıyor ama yine 6 ayda bir temizlenmeli...

hocam kasada toplam 3 fan var biri CPU biri eksoz fan biri PSU fanı çok fan değilki
  • oda bisimi canim.....

• quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

oda bisimi canim.....

bu yeni ölmüş daha, benim bahsettiğim 6 ay falan önce ölmüştü, kazıdık resmen

• o toz yumağını görünce midem bile bulandı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

oda bisimi canim.....

bu yeni ölmüş daha, benim bahsettiğim 6 ay falan önce ölmüştü, kazıdık resmen

HAYIRR.HAAYIIIRRR!!!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.