Windows 7 yüklü bilgisayarım.windowstan yada kasadan kapat dediğimde bilgisayarı normal olarak kapatıp sonra tekrar açıyor.Bir çözüm bilen varsa teşekkür ederim.
görev yöneticisinden de yapınca aynı şey mi oluyor? değilse stand-by tuşunu restart yapması için yapılandırmış olabilirsiniz. başlat-özelliklerden ya da denetim masasından kontrol edin.
Güç seçenekleri özelliklerinden tuşların işlevleri değiştirilebiliyor tabi dizüstü pc ise kapat düğmesine bastığınızda reset atması gibi...
Görev yöneticisine bakmadım şuan o pc yanımda değil ancak denetim masasında güç düğmesine bastığımda pc yi kapat seçeneği etkin.
BIOS ayarlarınızda POWER MANAGEMENT bölümüne bakın WAKE Up event leri disable edin.
Burda Muhtemelen Söyle bir sorun oluyor. Siz Kapat Butonuna bastığınzda Mavi Ekran veriyor ve Sistemi Yeniden başlatıyor.
Mavi Ekran oluşup oluşmadığını görebilmek için Bilgisyarım>özellikler>Gelişmiş Sistem Ayarları>Başlangıç Kurtarma>Sistem Hatası Kısmında Otomaitlk Olarak Yeniden Başlat Kutucuğunu kaldırıp Uygulayınız
Daha sonra Bilgisayıarınızı kapatmayı deneyin. Mavi Ekran Oluşuyorsa resmini paylaşırsan yardımcı olmaya çalışabiliriz. genel de Ati veya Nvidia Ekran kartlarından kaynaklanıyor.
Bu arada Sistemi F8 Tuşuna basmak suretiyle güvenli modda açarak da test ediniz.
sistemde herhangi bir hata verme olayı olsa mutlaka window açılırken olağan şekilde başlasınmı ekranı gelirdi o yüzden bence yok.Biosda bütün wake seçenekleri disabled.
Power Led kabloları kısa devre oluşturduğu zaman bu sorunla karşılaşılır, yukarıda kasa demişssiniz. Kasanızın içindeki Reset kablosonu sökün diğerleri takılı kalsın. bilgisayarı bu şekilde çalıştırıp kapatmayı deneyin. Eğer olmazsa, power led'in yerine reseti takın düzelecektir. kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme