Şimdi Ara

Kapı donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. 2014 model C4 aracım var. Son 1 haftadır arka 2 kapıda donma problemi yaşıyorum. Kapılar zor açılıyor ancak işin ilginç tarafı kapılar açıldıktan sonra bir süre kapanmıyor. Hani yarım kapanma bile olmuyor, mecburen araç içinin bir süre ısınmasını beklemek zorunda kalıyorum. Bu sorunun çözümü nedir bir tavsiyede bulunacak var mı ?

• kilit değil menteşe mi donuyor ben mi yanlış anlıyorum?
  • kapı içindeki kilit tutmuyor heralde
  • yok hocam menteşe değil, kapı kilit bölgesi.. kapıyı kapatmak için elimle ittiğimde kapı içindeki dil kilit demirini tutmuyor.. kapıyı ilk kez açacağım zamanda biraz güç kullanarak açıyorum
  • Vincent54 kullanıcısına yanıt
    aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: igunduz

yok hocam menteşe değil, kapı kilit bölgesi.. kapıyı kapatmak için elimle ittiğimde kapı içindeki dil kilit demirini tutmuyor.. kapıyı ilk kez açacağım zamanda biraz güç kullanarak açıyorum
    wd-40 ve silikon sprey gibi nemi uzaklaştırıp kaymayı kolaylaştıran ürünleri dene bence.
  • Bende de aynı problem vardı,kapıyı açınca fitili elinizle bi yoklayın özellikle birleşim yerine bakın içinde buz oluyor elinizle ezin kapanır kapılar.Wd40 sıktım kilide ayrıca gres sürdüm ertesi sabah yine kapanmadı.Fitildeki buzu elimle ezer ezmez kapandı

Aracın ısınmasıni bekliyorum demişsiniz..arac ısınacak kapı sacı ısınacak sonra kapı kilidi ısınıp normale dönecek falan bu zor bi ihtimal.O fitil içindeki buzlar erdiğinden kapı kolay kapanıyor bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 2 Ocak 2019; 16:18:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

wd-40 ve silikon sprey gibi nemi uzaklaştırıp kaymayı kolaylaştıran ürünleri dene bence.

Alıntıları Göster
    Wd 40 kullanılmaz yağlayıcı ve toz toplayan bir ürün ve pas olan yerde kullanılır.

Silikon sprey olur anca benimde basıma geldi silikon sprey ile çözmüştük

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plastik aksama yağ sıkılmaz/sürülmez, aynı şekilde wd40 bir yağlama malzemesi değildir evet önce yağlar daha sonra yağı çözer toz toplar. eğer kilit mekanizmanızda yağ varsa bir balata spreyi ile güzelce temizleyin, daha sonra bilindik bir markaya ait silikon spreyi kilide sıkın. aynı şekilde fitillere de uygulayın, sorununuz büyük olasılıkla çözülecektir.

aracımı aldığımda kapılar kapanırken ses yapıyordu, kapı kilitlerine gres yağı sürülmüş olduğunu farkettim hemen balata spreyi ile iyice yağı arındırıp silikon sprey sıktım ve uzun zamandır sorun yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 2 Ocak 2019; 16:51:18 >
  • Kapı fitilleri için spreyler var donmasın diye onlardan da temin edebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.