Şimdi Ara

Kapı zili tesisatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kapı zilimiz pilli olduğu için sürekli bitiyordu. Ben de elektrikli zil takmaya karar verdim. Sipariş verdim, bekliyorum. Yalnız anlamadığım nokta şu: transformatör anahtardan önce mi bağlanmalı, yoksa sonra mı? Sonra yaparsam transformatör her zaman çalışmaz fakat zile kısa süreli basımlarda ses duyulur mu, ya da başka bi sorun olur mu? Anahtardan önce yaparsam boşuna sürekli çalışır diye düşünüyorum. Nasıl yapılmalı?

• trafosu hep calışması lazım
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Peki o zaman elektrik harcar mı? Isınma problemi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: root

Peki o zaman elektrik harcar mı? Isınma problemi olur mu?

ısınma ve faturaya bir yansıması olmaz.
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam.teşekkürler.
  • root kullanıcısına yanıt
    220 yi direkt bağlarsan trafo boş yere çalışır voltaj sıkıntı olursa yanar..
  • Zil ve kapı otomatı devresinde transformatör sürekli çalışır, transformatör çıkışı zil /otomat butonu ile kontrol edilir
  • VRMS kullanıcısına yanıt
    kapı zili pilli olduğuna göre apartman sistemi değil..
  • Pili bittiği için elektrikli sisteme dönüştürülmek istenen bir kapı zili var . Sonuçta normal bir zil tesisatı gibi kullanılacak..
  • tranformatorun 220 v yazan kisma normal şebeke elektrik gir ecek faz ve nötr .12v çikan kisimdan çikan bir kablo butona butondan çikan zile .zilin diğer ucuda transformatör o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Trafoyu dediğiniz gibi önce bağlayacağım. Sipariş verdiğim zil ve düğme geldi. Üzerinde led lamba varmış, ben onu boncuk gibi bi şey sanmıştım. Onu bağlamak için istesem de trafoyu sonra bağlayamam zaten. Yalnız anlamadığım nokta ışığın zile basıldığı anda yanması için nasıl bağlamam gerektiği.

Gelen elektriğin tarafını normal bağlayıp diğer tarafına önce lambayı, sonra lambanın diğer ucuna zile gidecek kabloyu mu bağlamam gerekiyor? Transformatör daha gelmediği için deneyemedim.

Kapı zili tesisatı

Kapı zili tesisatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root -- 11 Haziran 2014; 16:57:22 >

• root kullanıcısına yanıt
    Nereye ledli zil yazsam hepsi aslan başı çıkıyor şanslısınız

http://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-yardimlasma/76528-ledli-kapi-zil-buton-baglanti-semasi.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.