Şimdi Ara

Kapıdan Elektrik Çarpıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • symbolün kapısına elim değdiğinde elime elektrik çarpıyor fabianın kapısına değince çarpmıyor bu neyle ilgili araçlamı benlemi hiç bir arabada olmuyor sadece symbolde oluyor ?

• kundura giyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ozellik sümbüllerde opsiyon olarak satiliyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

symbolün kapısına elim değdiğinde elime elektrik çarpıyor fabianın kapısına değince çarpmıyor bu neyle ilgili araçlamı benlemi hiç bir arabada olmuyor sadece symbolde oluyor ?

valla bende de symbol var arkadaş araç çalışır durumda çıplak elle dokunmuyorum kapıya çarpıyor direk.bu sorunu tek ben yaşıyorum sanmıştım.elektrikçiye gideceğim ama editlerim mesajı
  • Bende de symbol var yaz gelince özellikle arabadan inerken kapıya dokunur dokunmaz çarpıyor. Symbolün kronik sorunu mu diyorsunuz?

• Tamam bekliyorum kafam iyice karıştı neden böyle ne var acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba elektrik Çarpıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim arkadaş da symbol almıştı elektrik çarptı şimdi helvasını yedik

• Renault forumunda biri şöyle açıklamış. Birebir alıntıdır.

Statik elk çarpmaları, yünlü-sentetik kıyafetler ve plast-kauçuk ayakkabı kullananlarda daha çok olur...

Sorun kaynağı; Statik Elektriklenme, araçlarda kullanılan koltuk kumaşları genellikle NAYLON karışımlıdır, giydiğimiz kıyafetlerde yünlü olunca ve araç koltuğuna iniş-binişlerde-kullanımda sürtünmelerden dolayı statik elektirik oluşmakta-birikmekte ve böylelikle çarpılma olayları meydana gelmektedir...

çözümler:...kapıyı açın, bir eliniz kapıda olacak şekilde inin.. böylece etkili çarpma genelde olmaz...yada kapıyı parmak ucuyla değil elinizin içiyle kapatın... hafif temasli dokunuşta çarpma kuvvetli olur, temas alanı genişlerse etki azalır...araçtan inmeden araçta metale dokunmadığınız sürece elektrik üzerinizde kalır... yada koltukla aranıza iletken olmayan(kasır,kauçuk,pamuklu,vb laylon-yün olamayan) kılıf-malzeme koyun... statik yüklenme arttıkça, stress de artar...
    elektrik alan-veren olmak da ilginçtir...

En basit yöntem koltuk kılıfı gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuzDirty -- 15 Mayıs 2015; 21:05:05 >

• Valla ne giyersem giyiyim çarpıyor
  • karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Koltuk kılıfı deneyip test edicem yine çarparsa soluğu elektrikçide alıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: kingofthejuba

quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

symbolün kapısına elim değdiğinde elime elektrik çarpıyor fabianın kapısına değince çarpmıyor bu neyle ilgili araçlamı benlemi hiç bir arabada olmuyor sadece symbolde oluyor ?

valla bende de symbol var arkadaş araç çalışır durumda çıplak elle dokunmuyorum kapıya çarpıyor direk.bu sorunu tek ben yaşıyorum sanmıştım.elektrikçiye gideceğim ama editlerim mesajı

Hocam ciddi misiniz ya valla elektrikciye mi gidiceksiniz
    Statik diye bir sey var. O carpma koltuk kumasindan ustunuzdeki kiyafetten kaynakli oluyor. Arabadan cikarken once kapiyi tutun sonra yere basin

• Bana 3 kereden 2sinde çarpıyor alıştım artık. Korkma birşey olmaz sırf symbol'a ait birşey değil.
  • Artık camdan kapatıyorum

Şöyle bir şey de başıma geldi. Şirket araçlarına Araç takip vs bağlarken iyi bir ustalık! İle aracı çarpar hale getiriyorlar. Araç takip sokulunce düzelmisti.

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    Valla çok ciddiydim. Tek ben yaşıyorum sandım onun için. Çileden çıkarmak üzereydi beni koltuk kılıfı iyi fikir veya avuç içiyle kapı kapıtmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingofthejuba

Valla çok ciddiydim. Tek ben yaşıyorum sandım onun için. Çileden çıkarmak üzereydi beni koltuk kılıfı iyi fikir veya avuç içiyle kapı kapıtmak.

Soguk havalarda cok sık yasanir bu durum. Benimde basima cok geliyordu bende kapidan tutmuyordum mugen cam ruzgarligi vardi ordan tutuyordum carpmasin diye. Kiyafetlerden falan ustumuzde elektrik olusuyor sonra iletken olan kapiya falan degince cat
    once kapidan tutun sonra yere basin,bakalim olcak mi

• Vallaha kapi kolundan tutuyorum kapatiyorum kapiya dokunmak istiyorum dokunamiyorum cunki carpacak biliyom disardan gorenler napiyo bu derler :)

• O da birşey mi...Beni market arabası,yürüyen merdiven bile çarpıyor...
  • beni de araç farketmeksizin genelde çarpıyor. alışkanlık oldu artık kapıyı kapatırken metal kısma değil cama dokunuyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.