Şimdi Ara

Kaportada taş yaraları tam bir baş belası !...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
11.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne yaparsam yapayım şu taş yaraları hep bela oluyor. Aracım 2006 C4 sxpk cam tavanlı siyah ve 3. aracım önüne folyo koruma yaptırdım ama ne fayda. Önceki araçlarda olduğu gibi bunda da taş yaraları oluştu.Ne kadar dikkatli kullanıyorsam da şu yollarımızın kenarlarına biriken çakıllar hep sorun oluyor. Memlekette yol yok ki. Son aracımın önündeki logonun tam üstüne sert bir taş çarptı ve içe doğru kaporta da bombe oluştu. C4'ün can alıcı en güzel bölgesi.Servise rötuş yaptırdım fakat bombeye birşey yapamayız dediler. Şimdi küçük olmasına rağmen sürekli gözüme takılıyor ve rahatsız oluyorum Vakumlama falan olabilir mi bilmiyorum. Bir fikri olan varsa yardımlarını bekliyorum.Lütfen sen de taşlı çakıllı yollarda kullanma demeyin. Zaten titizlikle o tür yollara girmiyorum ama taş gelip buluyor kardeşim. Bu taş yaralarını tamir için çözüm öneriniz var ise yardımlarınızı bekliyorum Artık arabanın önüne kılıf geçirip öyle dolaşacağım. Başka çare yok.

• FAZLA SAKINAN GÖZE ÇÖP BATAR.

arkadas bende de 2006 - 206 var (siyah) yapilabilecek bisi yok. cok fazla irdelersen boyle sonuclarin olmasi dogal. akişina birakacaksin. film kaplama mamlama olmaz.

takip mesafesi kullan daha iyi sonuc alirsin.
  • siyah çok gösteriyor heralde benim araç beyaz hiç taş izi yok yada belli olmuyor. yani sırtaran bir iz yok
    geçmiş olsun
  • autoking senin sorununu çözer
  • Geçmiş olsun arkadaşım.
  • Bu taş vurukları ile ilgili pratik bir şeyler olmalı.Hadi boya zedelenmeleri ince fırçalarla hallediliyor ama ya kaporta göçükleri, ezikleri ne oluyor. Küçücük bir ezik ışıkta yansıma yapınca yamuk yumuk gözüküyor. Halbuki kaportanın altına elim girse parmakla bastırsam düzelecek birşey. Ama sorduğum herkes ya çektirteceksin yada çekiçleteceksin diyor. Bu işlemlerde boya da atabilir diyorlar bu durumda o bölgede geniş bir yüzeyi boyatman gerekebilir diyorlar. Yani astarı yüzünden pahalı. Şimdiki araba boyaları sedefli pahalı boyalar.Zaten orjinali gibi de boyayamıyorlar. Abi bu devirde şöyle pratik vakum makum bi şeyler yokmu yahu. Her arabada taş ezikleri mevcut. Millet taş altında inlerken daha bir şey keşfedememiş mi bu oto sektörü.
  • ÖNE KORUYUCU BANT YAPIŞTIRMAKTA BİR ÇÖZÜM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

autoking senin sorununu çözer

Evet , anadolu sigortaya kaskomuzu yaptırdık ve autoking servisi kitapcığı veridler belli bir orandaki hasarlara bedava bakıyorlar. Tabi anadolu sigortamı ne yapıyor bunu, istersen paralıda yaptırabilirsin. Ayırca Autostop 'da da vakumlu düzeltme diye bişey duydum.

Ayrıca benim arabaya vurdular geçen pazar günü sol taraf gçötü (çamurluk kısmı) işte onu yaptırdık arabayı alacam pasta cila çekerken adama sordum motor kapağının üstündeki bu oyular ne oalcak dedim , bide biz mecburen ağaç altına koyduk bazen arabayı üstüne hep kozalak düşmüştü, dedik bunlarda küçük bi bakılır bi ara dedik ,

Adam hiç uğraşmayın boşverin dedi neden dedik , arabanın değeri düşüer dedi. Çünkü düzeltmek için onu çektirecekler sonra çakiçle düzeltip, zımpara yapıp tekrar boyanacak. EE boya yeni olacak doğal olarak. Böylece motor kapağı yeps yeni görününce ikinci el satarken değeri düşer, çünkü adam nerden inansın senin küçük düzeltme yaptırdığı, motoru dağıtmışsınıdr der.

ende boş verdim sadece taşlar yüzünden boyanın kalktığı yerlere rütüşlama yaptıracam. O küçük göçklerde nazarılığı olsun arababın

• benim arkadaşta 300 küsür beygirlik camaro var
    ufak sinekler bile taş etkisi yapıyordu koruyucu film çektirdi kaputa
    işlem tamam
  • Vay be ne sinekmiş onlar !....
  • quote:

Orjinalden alıntı: pangasuspan

Vay be ne sinekmiş onlar !....

araba demekki 300 -350 km hızla gidiyor vallaha biz otobanda 180 ile gdiyoruz çarpan sinekler hiçde taş etkisi yartmıyor taş etkisini bıraka sinekler zaten arbanın bilmem ne dinamik yapısı yüzünden (yani rüzgar testleri varya ) işte sinek üstünden uçup gidiyor vuramadan vurusa da tapmpona falan vuruyor hele yazın tampon botanik bahçe gibi oluyor

• Arkadaşım Autoking'e gideceksin sorunun hallolur. Orası zaten bu göçük konuları üzerine profesyonel bir firma. En azından bir danış!!!
  • Geçmiş olsun pangasuspan, AutoKing'de bu sorunları günü birlik yapıyorlar. Üstelik sigorta şirketin anlaşmalıysa büyük ihtimalle zabıt istemeden ve hasarsızlığı bozmadan hallederler. Ancak sana naçizane tavsiyem bu tip yollarda bolca takip mesafesi bırakman, sollamak istiyorsan da uzun düzlükte karşı taraf epey müsati olduğu sırada çok önceden en sol şeride çıkıp mümkün olduğunda aracı uzaktan sollayarak geçmen, zaten araçlar sağa doğru fırlatıyor taşları, yolcu tarafına doğru. Eski aracım Mondeo'da ön cama küt diye kocaman bir taş gelip çatlatınca bu tip teknikler geliştirmeye başladım.
  • 180 ile gidersen arabana sinek bile konar
    arkadaş camarodan bahsediyor. en az 250 hız.
    ayrıca arkadaşa katılıyorun benim arkadaşın subarusunda tampon ve kaput
    inanılmaz şekilde sinek ölüleri doluyor.
    inanın yıkamayla çıkmıyor.
    hani kuş pisliği boyaya zarar verir ya o denli zarar veriyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

araba demekki 300 -350 km hızla gidiyor vallaha biz otobanda 180 ile gdiyoruz çarpan sinekler hiçde taş etkisi yartmıyor taş etkisini bıraka sinekler zaten arbanın bilmem ne dinamik yapısı yüzünden (yani rüzgar testleri varya ) işte sinek üstünden uçup gidiyor vuramadan vurusa da tapmpona falan vuruyor hele yazın tampon botanik bahçe gibi oluyor

• 180 mi??

doğan slx ie
    quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

180 mi??

doğan slx ie
    quote:

quote:

doğan 180'e geliyor mu yaw

bizde toyota corolla 99 var 110 beygir kadran en son 220 gösteriyor ama 220 ye gelmeye kolkuyorum. Hem zaten okadar hızlı gitesem ne olacak.

ben sadece karşılaştırma için demiştim yaw biraz espiri yaklaşayım dedim, ddalga geçmek gibi amacım yoktu yanlış anlaşılmasın

Ama 180 bile bile bizim yollarımızda sakıncalı yani. Ayrıca 180 km de az bi ız değil aslında gerçi bizim araba artık eskidi 5 sene oluyor

bu arada camaro falan bilmem ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 19 Şubat 2006 23:54:32 >

• bende de kaporta da beyaz taş izleri var, aracım siyah, maalesef bariz belli oluyor.. autoking.com.tr denedim ama sitesini bilen varsa bizle paylaşabilirmi istanbul tarabya dayım buralara yakın bir yer varsa bi göstermek isterim bu tür ufak şeyleri..
  • Abi bu sineklerin büyüklüğü nedir ?
  • yok kardeş sakin ol bizde taş atmak için söylemedik
    böyle konularda espiri neşe katar.
    kastettiğimi anlamışsındır işte.
    mecazi anlatımlarla biraz daha espiri katınca kelimeler kontrolden çıkıyor.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

180 mi??

doğan slx ie
    quote:

quote:

doğan 180'e geliyor mu yaw

bizde toyota corolla 99 var 110 beygir kadran en son 220 gösteriyor ama 220 ye gelmeye kolkuyorum. Hem zaten okadar hızlı gitesem ne olacak.

ben sadece karşılaştırma için demiştim yaw biraz espiri yaklaşayım dedim, ddalga geçmek gibi amacım yoktu yanlış anlaşılmasın

Ama 180 bile bile bizim yollarımızda sakıncalı yani. Ayrıca 180 km de az bi ız değil aslında gerçi bizim araba artık eskidi 5 sene oluyor

bu arada camaro falan bilmem ben

• aha bir tane daha

yazıları dikkatli oku kardeş çözersin (onlar ayı sineği )

quote:

Abi bu sineklerin büyüklüğü nedir ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.