Şimdi Ara

Taş Çarpması Sonucu Boya Kalkması Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki fotoğraflar şeklinde ön kaputta 3-5 yerde, ve arka tamponda, böyle taş izleri var. Yani, bir duvara taş atarsınız iz kalır ya onun gibi. göçük tarzı değil. Bunları en iyi şekilde nasıl giderebilirim ? satarkende sıkıntıya düşmemek asıl amacım. ayrıca bu tarz çizikler, boya kalkması, kaportada çürüme vs yapar mı. çünkü ben ancak 1 ay sonra felan halledebilirim en erken. yada hiç yaptırmasam ne olur. yardımcı olursanız sevinirim. İnternette Auto King Firmasını önermişler. sizin bir öneriniz var mıdır ? ilk foto ön kaput, ikinci foto arka tampondan.

Taş Çarpması Sonucu Boya Kalkması Yardım !!!
    l Taş Çarpması Sonucu Boya Kalkması Yardım !!!

Taş Çarpması Sonucu Boya Kalkması Yardım !!! Taş Çarpması Sonucu Boya Kalkması Yardım !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 3 Mayıs 2016; 0:52:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Taş Çarpması Sonucu Boya Kalkması: Kapsamlı Bir Kılavuz

Arabanızın boyasının taş çarpması sonucu kalkması, can sıkıcı bir durum olabilir. Neyse ki, bu sorunu kendin çözmek için uygulayabileceğin birkaç yöntem mevcuttur.

Küçük Boya Kalkmaları

Küçük boya kalkmaları için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Alanı Temizle: Hasarlı bölgeyi sabunlu su ve bir bezle temizle.
    • Zımpara Yap: Kalkık boyanın etrafındaki alanı 2000'lik ince zımpara kağıdıyla hafifçe zımparala.
    • Astarla: Astarı bir fırça veya sprey boya ile hasarlı bölgeye uygula.
    • Boyayı Uygula: Arabana uygun renkte boyayı bir fırça veya sprey boya ile uygula.
    • Parlat: Boya kuruduktan sonra, bir cila bileşiği ve yumuşak bir bez kullanarak alanı parlat.

Daha Büyük Boya Kalkmaları

Daha büyük boya kalkmaları için profesyonel bir tamirciye ihtiyacın olabilir. Ancak, kendin yapmayı tercih edersen, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Hasarı Değerlendir: Kalkığın boyutunu ve derinliğini belirle.
    • Gerekli Malzemeleri Topla: Boya, astar, zımpara kağıdı, spackle ve bir mala topla.
    • Alanı Hazırla: Hasarlı bölgeyi temizle ve zımparala.
    • Spackleyi Uygula: Eksik boyayı doldurmak için spackleyi kullan.
    • Zımparala: Spackleyi kuruduktan sonra zımparala.
    • Astarla: Astarı hasarlı bölgeye uygula.
    • Boyayı Uygula: Arabana uygun renkte boyayı bir fırça veya sprey boya ile uygula.
    • Parlat: Boya kuruduktan sonra, bir cila bileşiği ve yumuşak bir bez kullanarak alanı parlat.

Bu yöntemler, taş çarpması sonucu oluşan boya kalkmalarını gidermene yardımcı olabilir. Herhangi bir sorunuz veya endişen varsa, bir profesyonele danışmaktan çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Oje alıp sürün.

Ufacık şey için boyacıya verirseniz yapayım derken sıvayıp teslim ederler.
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    beyaz oje sürsem bir zararı olur mu ?
  • Aracınız ile beraber boyaciya gidin boya kodunuzla size oje kutusu gibi bir kutuda max 10 tlye boya verecek ufak ufak dokunun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boya kodunu alın, aynı boyadan satın alın.

2500 lük zımpara ile sulu zımpara yaparak oraya sürün.

Siz bile farketmezsiniz yama olduğunu.
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim de benim ilk araç, ve ilk defa bu işlere girişcem, biraz açma şansınız var mı olayı ? boya kodunu nereden alacam, zımparayı yaparken diğer sağlam boyaya zarar gelmez mi ? bide sulu zımpara nedir. ben komple yabancıyım üstad
  • Konunun aciliyetini anlayamadim , yolda mi kaldiniz ?..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Külyutmaz

teşekkür ederim de benim ilk araç, ve ilk defa bu işlere girişcem, biraz açma şansınız var mı olayı ? boya kodunu nereden alacam, zımparayı yaparken diğer sağlam boyaya zarar gelmez mi ? bide sulu zımpara nedir. ben komple yabancıyım üstad

Aracınızın boyasının adı vardır. Mesela beyaz renk için Volkswagen İnci beyazı der, Ford ise kar beyazı gibi...

Öncelikle onu öğrenin. Sonra google a aracınızın marka ve rengini yazarak boya bulabilirsiniz. Kodu da ilanda yazar büyük ihtimalle.

Su zımparaları oluyor nalburlardan alabilirsiniz.

2500 lük zımpara kaporta için uygundur. Önce aldığınız boyayı ince sulu boya fırçası gibi bir şeyle sürün hasarlı yere. Sonra kurumasını bekleyin. İyice kuruduktan sonra zımparaya ve boyalı kısma biraz su dökerek boyadığınız kısmı zımparalayın. Hiç belli olmasın diyorsanız bu işlemleri 2-3 kere tekrarlayın.

En son arabanın hasarlı olan kısmı komple cilalayın. (Sonax cilasını tavsiye ederim.) Komple cilalayın derken mesela çizik arka tampondaysa sadece çiziğin olduğu yeri değil komple arka tamponu cilalayın.

Hatta eliniz değmişken komple cilalarsanız araba da cilalanmış olur. Cilayı atarken de ne kadar parlak olmasını istiyorsanız o kadar kat cila atabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.