Şimdi Ara

kapsamlı bir yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir orta halli oyun sistemi toparlamak istiyorum ve bir kaç şey danışacağım(bir kaç aydır kafamda fakat hastalık vs. sadece araştırma yapabiliyordum)...İnşallah anlatabilirim...Kafamdaki soruları maddelerle yazayım...İntel bütçe olarak çok kafama yatmadığı için AMD ağırlıklı soracağım...Ancak intel tavsiyelerinize de hayır demem...

1. Şu an kullandığım makinede en yeni olarak ekran kartım duruyor...Asus GTX 550 Tİ...Bu ekran kartını AMD sistem toparlayıp A7870k İle kullanabilirmiyim ve kullanırsam nasıl olur?.Ya da X4 860K ile nasıl olur?.

2.Eğer ekran kartı çöp diyorsanız hangisi mantıklı olur AMD sistemde?A7870 k mı yoksa X4 860 K ile ekran kartı mı?X4 860k ile sistem ise ekran kartı ne olabilir?

3.İlerde OC de yapılabilecek bir sistem önerebilir misiniz?

4.Yeni sistem toplarken kasa (xclio A380 siyah), güç kaynağı (thermaltake 750W) ve monitöre (samsung gh19WS) ihtiyacım yok gibi duruyorur, siz ne dersiniz?

5.Elimde 320 GB WD harddisk bulunuyor ve üstüne SSD alsam yeterli olur mu acaba?.Sadece oyun için kullanmaktayım fazla bir ihtiyacım olmuyor çünkü.

6.Aşağıda kaba taslak bir sistem topladım verimliliği nasıl olur(ekran kartına çöp diyeceğinizi varsayarak)?siz ne önerirsiniz (1300-1600 arası.ne kadar düşük olursa makbuldür)?İlerde OC yapılabileceğim ve CS go?

İşlemci : X4 860K
    Anakart:Gigabyte F2A88XM-D3H DDR 3 2133 MHZ
    RAM:Corsair Vengeance 2X4 GB 2133 MHZ
    Ekran kartı:MSI R7 370 Gaming 4GB 256 bit
    1.653,07 TL

7. Eski bir CS:source oyuncusu olarak CS:Go ya yavaş yavaş başlayacağım ve DSP 500 kulaklığımın mik. bozuldu.Kulaklık konusunda tavsiyeniz ne olur?

8.Elimde upgrade yaptıkça kalan ve sistem toplayınca açıkta kalacak olan parçalar var.Bunların 2. el fiyatlarını da belirtirseniz satışa koyacağım..Açıkta kalanalrı koymuştum forumda.Ancak nedense hiç bir talep olmadı ve halen beklemekteler boşta.

Açıkta bekeleyenler;
    İntel E6300 Core2 duo (fansız)
    İntel E6400 Core2 duo (fansız)
    Saprkle 8800 GTS 320 MB

Sistem topladığımda açıkta kalacaklar;
    Asus P5B anakart
    Gskill 2 Gb 800 MHZ ram
    Corsair 1X2 GB 800 MHZ ram
    İntel E8500 İşlemci (fansız)
    Asus GTX 550 TI ekran kartı (çöp der iseniz)
    Cooler Master Hyper 48 işlemci soğutucu

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perpi -- 7 Şubat 2016; 22:12:49 >

• perpi P kullanıcısına yanıt
    1.Kullanırsın tabi Günümüz için. 550ti düşük kalabilir.

3.K serisi apular K serisi inteller oc ye müsait (fx de müsait fakat sıfır alınmaz bu saatten sonra 2 ci el belki)

4 Kasanı bilmiyorum (baktım bir zamanın baya iyi kasalarından sorun olmaz) psu yeter monitör fhd değil sanırım o sana kalmış.

5. sağlıklı ise hdd yeterli gelir. Hd tune ile kontrol edebilirsin.

6. kabataslak sistemindeki r7 370 4gb diye boşuna fazla para yatırma o civarda gtx950 daha iyi bir seçim.

Toplam bir bütçe yazmak senin yararına olur.

550ti nin seni kesip kesmeyeceğine bakıp karar ver cs go videoları falan işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Şubat 2016; 22:22:05 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler öncelikle...Bütçe yazıştım 1300-1600 olarak...Ancak dediğim gibi daha düşük de olabilir...
    Diğer şıklar için de cevap verebilecek arakadaşlar olur ise çok sevinceğim kafamdaki sorular açısından..

Nerd ilgine çok teşekkürler...Sayende yavaş yavaş oturmaya başladı gibi kafamda...
    Demek istediğin sonuç olarak 7870K dan çok X+ 860K sistemine odaklanmam yanlış anlamadıysam?.
    Bir de şu yazdıklarım ne kadar eder ona cevap gelse + - bir şeyler daha düşünebilirim sanırım.
    Kulaklık konusu da çok önemli oyunda araya sıkıştırmış olsam da :)..
    Apu icindeki ekran karti ile crossfire dusunuyorsan iyi oluyor ama crossfire destegi olmayinca da zora dusuyorsun

Fm2 sokete bir tur daha islemci gelecek yakin zamanda sonra birakiyorlar soketi

Yani apuda alinmaz degil 7870k da iyi bir secenek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Crossfire ı GTX 550Ti yapsam nasıl olur peki hocam?.
    860K ile yapacağım sistemden daha mı iyi olur yani?.
    Yordum seni ama.İntel al dersen ona yönelirim belirttiğim bütçeden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaynak İçin yardım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Cf sadece amd kartlar arasinda olur dostum

bu crossfire tipinde apu Icindeki gpu ve harici belli radeon kartlari beraber kullaniliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Şubat 2016; 23:27:03 >
    860K dan devam edeceğim düşünmeye o zaman hocam.
    güzel bir darboğazsız ve ileride OC de yapabileceğim sistem yazabilir misin bana rica etsem.alternatifli de olabilir.hatta sen intel dersen ona da kabulüm bilgilendirmelerin yeter.
    860k da 7870k da oc oluyor zaten uygun anakart secip 860k yi 4.2 gibi ocli calistirmak lazim stok kullaninca sonuclar bekleneni vermeye biliyor

Intelde oc icin buyuk butceler lazim o yuzden hic girmeyelim

Oc hevesi varsa bu kadar
    2 ci elde 2500k ve uygun z chipset anakart 2 lisini bulablirsin cok guzel oc olur o islemci

Pek tavsiye etmesemde 2 ci elde kelepir bulursan fx 8300 tarzi islemci saglam 990 fx anakart kombosu ile oc hevesini alabilirsin

Son bir secenek dd4 skylake i3 alip h110 1551anakart takip kalani ekran kartina yatirmak bunuda guncelleme sansin var i5 takarsin anakarti biraz iyi tutup i7 takarsin

Aynisi haswell 1550 i3 ilede yapilablir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Şubat 2016; 23:46:52 >
    Yok be hocam OC hevesi değil benim ki...Yapsam bile sistem yeni oyunları kaldırmayınca deneme amaçlı oluyor...Zamanım kalmıyor ama merak oluyor bir yerden sonra nasıl olur diye sonrasında uğraşamıyorum zaman kısıtından geri dönüş oluyor...zorlama yapmadım hiç bir zaman fırsatım olmadı çünkü...
    Hocam dediğim gibi bi intel bi de amd darboğazsız stabil bi sistem yazabilir misin bana son isteiğim olarak?
    Yazdım zate

n i3 lü güncel sistem karşılar

4.2 ghz hızında yukardaki x4 860k sistemde yazdım
    Teşekkürler yardımlarınız için...

Parçalara fiyat belirleyebilecek arkadaş olabilir mi acaba?
  • 1 - a10 7870k ile x4 860k aynı işlemciyi kullanıyor tek fark 7870k da bulunan dahili ekran kartıdır. x4 860k almanız yeterlidir gtx 550 ti ile bir süre kullanılır ve kötüde olmaz.

2- kasa, güç kaynağı ve monitörünüz yeterlidir.

3-

İşlemci : X4 860K
    Anakart:Gigabyte F2A88XM-D3H DDR 3 2133 MHZ
    RAM:Corsair Vengeance 2X4 GB 2133 MHZ
    Ekran kartı:MSI R7 370 Gaming 4GB 256 bit
    1.653,07 TL

ramleri 1600 mhz cl9 yada cl10 bir modelle değiştirebilirsiniz bu şekilde kalmasıda sorun olmaz. ekran kartının 2gb lık modelini alsanız daha uygun olur yalnız son dönemde r7 ve r9 300 serisi amd ekran kartları için bir sürü sorun ve problem duyuyoruz hatta forumda epeyce konusu var. bütçeniz yeterse gtx 960 yada gtx 950 de alabilirsiniz 2gb lık modelleri almanızda mahsur yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinizdeki parçalara fiyat büçmek haddime değil ama yaklaşık olarak duyduğum ve uygun olabileceğini düşündüğüm fiyatları yanına yazayım.

Açıkta bekeleyenler;
    İntel E6300 Core2 duo (fansız) - 15-20 tl
    İntel E6400 Core2 duo (fansız) - 15-20 t
    Saprkle 8800 GTS 320 MB - 30 - 35 tl

Sistem topladığımda açıkta kalacaklar;
    Asus P5B anakart - 50 tl
    Gskill 2 Gb 800 MHZ ram - 30 tl
    Corsair 1X2 GB 800 MHZ ram - 15 * 2 = 30 tl
    İntel E8500 İşlemci (fansız) - 30 - 40 tl
    Asus GTX 550 TI ekran kartı (çöp der iseniz) - 130 tl gibi ama satmayın kullanın
    Cooler Master Hyper 48 işlemci soğutucu - 50 - 60 tl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.