Şimdi Ara

Kapsüllü hapı açıp içindeki tozu suyla yutsam bişey olurmu ? cevap lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Beyler Ne Yapsam Fayda Etmiyor Hapı bir Türlü Yutamıyorum...

Kapsüllü hapı yutmam lazım kapsulu açıp ıcındekı tozu agzıma alıp suyla yutsam birşey olurmu ?

işe yararmı faydalı olurmu ? yada yan etkisi bi zararı olurmu ?

ne yapsam olmuyor yutamıyorum hapı 1 tablet hap boşa gitti cevap bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

[Biliniyor]

Kapsüllü İlaçları Açıp Yutmak: Zararları ve Alternatifler

Bazı durumlarda, kapsül ilaçları yutmakta güçlük çekilebilir. Bu gibi durumlarda, "kapsül ilacı açıp içindeki tozu suyla yutsam bir şey olur mu?" sorusu akıllara gelebilir.

Kapsüllü ilaçların açılıp içindeki tozun suyla yutulmasının potansiyel zararları şunlardır:

• İlacın bozulması: Bazı ilaçlar, kapsül içinde korunmaları gerekir ve havayla temas ettiğinde bozulabilir. Bu, ilacın etkinliğini azaltabilir.
    • Yanlış dozlama: Kapsülleri açmak, ilacın doğru dozda alınmasını zorlaştırabilir. İlacın tozu, kapsülün tasarımına göre özel olarak ölçülmüştür.
    • Gastrointestinal sorunlar: Bazı ilaçların tozları, mide veya bağırsak tahrişine neden olabilir.

Bu riskler nedeniyle, kapsülleri açıp içindeki tozu suyla yutmak önerilmez. Bunun yerine, şu alternatifler düşünülebilir:

• Kapsül boyutunu küçült: Eczacınıza, yutması daha kolay olacak daha küçük kapsüller sorabilirsiniz.
    • İlacın sıvı formu: Bazı ilaçların sıvı formları mevcuttur. Eczacınıza bu seçenek hakkında danışın.
    • İlacı ezin: Bazı kapsüller, ezip yiyecek veya içecekle karıştırılarak alınabilir. Ancak, bunu yapmadan önce eczacınıza veya doktorunuza danışmanız önemlidir.

İlacınızı nasıl alacağınız konusunda her zaman doktorunuza veya eczacınıza danışın. Onlar, ihtiyaçlarınıza en uygun yöntemi belirlemenize yardımcı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Olur. Boşuna koymuyorlar o kapsülü.
  • O kapsül içerisindeki tozun ağızdaki salgılarca değil, midedeki salgılarca erimesi için var. Direk yut kapsülü.. Suyla karıştırma.

Ben o kapsüllerden yuttuktan 15 sn sonra geyirmiştim. Bütün tozu çıkarmıştım Her yer bembeyaz olmuştu. Geyirmeye kalkma kısacası
  • nalları dikme ihtimalin var.
  • bütün boğazını ve yemek borunu telafi edilemeyecek şekilde yakma ihtimalin yüksek
  • Bende hap yutamazdım yutmayı kapsüllü haplarla başarabildim. Yutmak istiyorsan, hapı ağzına koyup direk suyla gönderme. Hapı ağzına koy sonra ağzına suyu al, hazır hissettiğin zaman suyla hapı aynı anda yut. Bende öyle yaparım.
  • arkadaşlar o kapsül midede eriyecek şekilde üretilmiştir eğer kapsülsüz içilirse kana tesir süresi kısalır ve telafi edilemeyecek sorunlarla karşılaşıla bilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o kapsül içindeki toz midende dağılsın diye var.ağızda onu sindirebilecek enzim olabilir.yani o kapsül boşuna değil.zararlı çıkarsın
  • kapsülün içnden çıkarsa havayla tepkimeye girip bozulma ihtimali var.O yüzden kapsülde zaten.Kapsülden çıktıktan sonra en fazla 3 sn süresi var diye biliyorum..
  • Kapsülün jelatini en fazla etkiyi gösterek kısımda (Mide veya barsak) çözünür ve ilâç orda çalışmaya başlar. Bu nedenle kapsülü çiğnemeden yutmalısın.

Kapsülü dilinin arkasına koy, suyu ağzına al, başını kaldır ve yutkun. Bu kadar basit.
  • o toz tükrükle temas ederse sorun olur. çok ciddi sonuçlara yol açabileceğini okumuştum.

boşuna koymuyorlar kapsülü
  • kapsulu ekmegın arasına koy yut.
  • Ben zamanında çok öyle içmiştim bişey olmamıştı.

Not:Olucaklardan sorumlu değilimBişey olucağıda yok gerçi
  • Benimde öyle bir sorunum vardı yaklaşık 3-4 sene o tozu azıma dökerek içtim hala yaşıyorum
  • Toz ağızda hemen kana karışacağından ani tepkiler verir ve felç ya da ölüme sebep olabilir.
  • arkadaş denedi ve öldü galiba ses seda yok
  • editlememişsiniz hocam nasıl yaptınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.