Şimdi Ara

Kar Makinesi Tuzu Boyaya Zarar Verir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sabah Ankarada kar yağışı esnasında büyük küreme makinelerinden birisiyle dip dibe geçmek zorunda kaldım. Aracın arkasındaki silindir döner mekanizmalardan tuz fışkırttığıni bilmiyordum. Ne yazık ki aracımın sol tarafına çok basınçlı ve gürültülü tuz fışkırttı.
    Şu an tavanda hala tuz tanelecikleri bile duruyor. Aracım siyah. Sizce bu basıncın boyaya zarar verme ihtimali var mı?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• basincin zarar verecegini sanmiyorum,olsa olsa tuza kattiklari solusyon zarar verir,ki bunada ihtimal vermiyorum. . . aracin boyasina baktinizmi bisey gorunuyormu acikta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakit kaybetmeden yıkatın
  • Hocam bisey olmaz.Sadece tuz hizli bir sekilde fiskirtildigi icin cizik birakabilir.
  • Tuzun zarar vermesi olasi. Basinc ancak tuz tanelerinin carptigi noktada minimal fiziksel hasara sebep olur. Fakat tuz boyayi yakabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tuzlama makinalari nasil hizli tuz atiyor bir bilseniz. Kaza yaptigimda bolgeye polisler geldikten sonra tuzlama araclarida geldi. Yol kenarinda raporlar hazirlanirken bi anda tuzlama araci yanimizdan gecti. Arada en azindan 2 metre mesafe olmasina ragmen kafami cevirdim ve icimde kat kat olmasina ragmen tuz taneleri canımı acitti. Bi polisin malum yerine tuz gelmesiyle acilar icinde kivrandigini gordum sorasinda.

Buyuk ihtimalle tuz tanelerinin geldigi yerlerde cizikler olusmustur. Tuzlari ise bir an once temizlettirin derim kalmasi boyaya zarar verebilir. Bence kar kis oldugunda en guzeli araci kapali otoparka çekmek. Benim arac 2 haftadir serviste oldugundan bu sene kar yuzu goremedi.
  • Cevaplarıniz için teşekkür ederim.

Arabaya su doktum biraz önce. Yarın yıkatacağım umarım boya zarar görmemiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    üstündek kar araca zarar verirmi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uçanBalık kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler. Birşey göremedim sadece tuzlar vardı kaportaya yapışmış halde. Umarım sıkıntı çıkmaz başıma.
  • Gidin bi benzinlikte basınçlı suyla 5 dakkada yıkatın ne olur ne olmaz siyah araç çok naziktir.
  • kendi imkanınız ile o bölgeleri yıkamanız yeterli olabilir
  • hocam ne yazikki o tuzlar sert firliyor aractan ufak nokta seklinde boyaya zarar vermis olabilir. Ayni hizla tas carpmalarinda oldugu gibi. Ama artik olmus yapacak bir sey yok.

Arabayi yine de bir yikatin, tuz paslanmayi hizlandirir, betonda bile uzun sure kaldiginda zarr vere bir madde. Yikatmak iyi olacaktir.
  • Mevcut kar eridikten sonra yine de arabasini sevenlerin arabanin altini yikattirmasi cok faydali olur, arabalarin alti resmen tuzlu suyla yikandi kac gündür. Bazi oto yikamalarda alt yikama için liftler mevcut.
  • 24 saat geçmeden yıkatın sıkıntı olmaz. Benimde aracın kapılarına geldi sıkıntı olmamıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuz aracın boyasına zarar verebiliyor. Bir an önce yıkatın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basınçlı su vurmayın bence .
  • power fm de hava durumunu anlatan adamda eğer tuzlama aracının saçtığı tuz arabanıza gelirse direk yıkatın demişti.ne kadar doğru bilemem ama yıkatmanız faydalı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.