Şimdi Ara

benzincilerdeki otomatik makinelerde yıkamak arabaya zarar veriyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
27.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar arabayı yıkamaya çok üşeniyorum birazda kirlendi shell de gördüm 3ytl ye otomatik yıkama makinesinde yıkatsam arabaya zarar verir mi acaba bide arabanın siyah olması daha tedirgin etti beni ne dersiniz bilginiz var mı bu konuda?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzinlikteki Otomatik Araba Yıkama Makineleri Arabalara Zarar Verir mi?

Otomatik araba yıkama makineleri, zaman kazandıran ve uygun fiyatlı bir yıkama seçeneği sunsa da, arabalarına zarar verebileceği konusunda endişeler mevcuttur. İşte otomatik araba yıkama makinelerinin arabalar üzerindeki potansiyel zararları:

• Çizikler: Makinelerin sert fırçaları veya bezleri, özellikle yumuşak boya yüzeylerinde çiziklere neden olabilir.
    • Dönüş Boyaları: Makineler, farklı arabaları temizlemek için aynı fırçaları kullanır, bu da bir arabadan diğerine dönüş boyaları bulaşmasına neden olabilir.
    • Antenlere Hasar: Bazı makineler, antenleri kırabilir veya bükebilir.
    • Camlara Hasar: Güçlü deterjanlar, camları çizerek görüşü bozabilir.
    • Ayna Ayarlarına Hasar: Makinelerin aynaları hareket ettirmesi, ayna ayarlarınızı bozabilir.

Bununla birlikte, tüm otomatik araba yıkama makineleri zararlı değildir. İleri teknoloji makineler, yumuşak bezler ve hassas sensörler kullanarak arabalara minimum zarar vermeyi amaçlar.

Oto Yıkama Açmak Mantıklı mı?

Otomatik bir araba yıkama makinesi açmak karlı bir girişim olabilir, ancak şu faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Yatırım Maliyeti: Bir otomatik araba yıkama makinesi satın almak ve kurmak önemli bir yatırım gerektirir.
    • İşletme Maliyetleri: Elektrik, su, bakım ve işçilik maliyetleri de önemli giderlerdir.
    • Rekabet: Diğer araba yıkama işletmeleriyle rekabet etmek zorlu olabilir.
    • Lokasyon: Uygun bir lokasyon, işletmenin başarısı için çok önemlidir.

Otomatik bir araba yıkama makinesi açmayı düşünüyorsan, kapsamlı bir araştırma yapmalı ve maliyetleri ve faydaları dikkatlice değerlendirmelisin.

Sonuç

Otomatik araba yıkama makineleri, arabalara zarar verebilirken, tüm makineler zararlı değildir. Arabanın değerini korumak için, ileri teknoloji makineleri arayabilir veya elle yıkama hizmetini tercih edebilirsin. Oto yıkama açmak, karlı bir girişim olabilir, ancak önemli yatırımlar ve rekabet göz önünde bulundurulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yanına bile yaklaşma bu güne kadar o işe yaramaz aletler ne aynalar ne antenler kırdı

zaten silmek yerine çiziyor boyayı mahvediyor
  • kışın su buz tuttuğunda zarar verebilir birde radyo antenin çıkabiliyorsa çıkart kırma ihtimali var onun dışında aracı siyah olupta yıkatatnı çok gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahisar

kışın su buz tuttuğunda zarar verebilir birde radyo antenin çıkabiliyorsa çıkart kırma ihtimali var onun dışında aracı siyah olupta yıkatatnı çok gördüm
    yok anteni çıkarırım o problem değilde boyaya zarar veriyor mu onu merak ediyorum yani siz arabanızı yıkatır mısınız o makinalarda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: monodoks

yok anteni çıkarırım o problem değilde boyaya zarar veriyor mu onu merak ediyorum yani siz arabanızı yıkatır mısınız o makinalarda?

Alıntıları Göster
    benim aracım gümüş gri 5-6 defa otomatik makinada yıkattım siyah olupta yıkatanı da gördüm ancak yine de en iyisi tazyikli suyla yıkatman çünkü otomatik makinadan çıkınca arabanın üzerinde su kalıyor kurulamazsan ve tozlu bir ortamsa toz hemen yapışıyor ben olsam 3 ytl verip özellikle yıkatmam 5ytl verir tazyikli suyla yıkatırım

• quote:

Orijinalden alıntı: karahisar

benim aracım gümüş gri 5-6 defa otomatik makinada yıkattım siyah olupta yıkatanı da gördüm ancak yine de en iyisi tazyikli suyla yıkatman çünkü otomatik makinadan çıkınca arabanın üzerinde su kalıyor kurulamazsan ve tozlu bir ortamsa toz hemen yapışıyor ben olsam 3 ytl verip özellikle yıkatmam 5ytl verir tazyikli suyla yıkatırım

Alıntıları Göster
    biz kullanıyoruz bi sorun yok
  • quote:

Alıntıları Göster
    Evet zarar veriyor, o yüzden yıkatmam. Fırça ile de yıkatmam. Kim süngerle yıkıyorsa ona götürürüm. +2 ytl daha verip 5 ytl'ye sünger ile yıkayan yer bulmaya çalışın derim.

quote:

Orjinalden alıntı: monodoks

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Evet zarar veriyor, o yüzden yıkatmam. Fırça ile de yıkatmam. Kim süngerle yıkıyorsa ona götürürüm. +2 ytl daha verip 5 ytl'ye sünger ile yıkayan yer bulmaya çalışın derim.

quote:

Alıntıları Göster
    5 ytl ye de süngerle yıkayan kalmadı galiba varsa şişli tarafında söylerseniz iyi olur...

otomatik yıkama ile adamın fırçayla yıkaması arasında da çok bir fark yok gibi sanki bilmiyorum ama...

• quote:

5 ytl ye de süngerle yıkayan kalmadı galiba varsa şişli tarafında söylerseniz iyi olur...

otomatik yıkama ile adamın fırçayla yıkaması arasında da çok bir fark yok gibi sanki bilmiyorum ama...

Alıntıları Göster
    Fırçayla yıkamada ve makinada yıkatmada zaman içersinde boyaya zarar veriyor.en iyisi son zamanlarda araç yıkama yerlerinde arabanın üzerine bir sıvı sıkıp duruluyorlar o sistemi kullanmak en mantıklısı

• quote:

Orijinalden alıntı: CGK

Fırçayla yıkamada ve makinada yıkatmada zaman içersinde boyaya zarar veriyor.en iyisi son zamanlarda araç yıkama yerlerinde arabanın üzerine bir sıvı sıkıp duruluyorlar o sistemi kullanmak en mantıklısı

Alıntıları Göster
    otomatik yıkama arabayı çizer, süngerler yıkatın işlerini iyi yapsınlar
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

İkisi de boyayı mahveden yıkama yöntemleri

Otomatik yıkamalarda fırçalar uzun bir süre değiştirilmiyor, sertleşiyor ve daha kötü çizmeye başlıyor.
    Fırça yeni olduğunda da fırçaların içine birikmiş olan çamurun boyayı çizme riski var.

Uzak durun derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

İkisi de boyayı mahveden yıkama yöntemleri

Otomatik yıkamalarda fırçalar uzun bir süre değiştirilmiyor, sertleşiyor ve daha kötü çizmeye başlıyor.
    Fırça yeni olduğunda da fırçaların içine birikmiş olan çamurun boyayı çizme riski var.

Uzak durun derim...

Alıntıları Göster
    çizdiği için ben bizzat kendim yıkıyorum arabamı

• quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

çizdiği için ben bizzat kendim yıkıyorum arabamı

Alıntıları Göster
    Yıkama yerine uzaktan bakarım son model BMW Mersedes JEEP varsa bu arabaların sahipleri araştırıp yıkatıyorlardır diye düşünüp benim külüstürü yıkatırım Gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: celen1

Yıkama yerine uzaktan bakarım son model BMW Mersedes JEEP varsa bu arabaların sahipleri araştırıp yıkatıyorlardır diye düşünüp benim külüstürü yıkatırım Gerçekten

Alıntıları Göster
    arabamı herzaman kendim yıkarım

çoğu zaman benzinliklerde bi tazikli su makinası çoğu zaman onla
  • quote:

Orijinalden alıntı: biddy_074

arabamı herzaman kendim yıkarım

çoğu zaman benzinliklerde bi tazikli su makinası çoğu zaman onla

Alıntıları Göster
    mecburiyetten yıkatıyorum , içerenköy carrefour civarında adam gibi yıkamacı petrol ofisinin içinde sonax var onlar da 12ytl alıyolar fırçalı yıkamaya , bahşiş vermezsen bi daha kimse yüzüne bakmıyor 15 lira bırakıyosun , süngerle istersen muhtemelen bu 20liraya dayanır.

bide arabasına göre muamele var yazın z4 ile gittim adamlar 10lira bahşişe burun kıvırdı altımızda z4 var ya adamlara 100lira bırakıcaz zannediyolar otobüs yıkıyo paşalar sanki z4 dediğin avuç kadar araba tepeside yok yarı zamanda yıkıyosun.

yani işin özü zaruri durumlarda kullanıyorum ben ama o fırçaların boyaya zarar vermediğini iddia etmek imkansız sonuçta çok hızlı devirde binlerce sert kıl dönerek kaportadan geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_

mecburiyetten yıkatıyorum , içerenköy carrefour civarında adam gibi yıkamacı petrol ofisinin içinde sonax var onlar da 12ytl alıyolar fırçalı yıkamaya , bahşiş vermezsen bi daha kimse yüzüne bakmıyor 15 lira bırakıyosun , süngerle istersen muhtemelen bu 20liraya dayanır.

bide arabasına göre muamele var yazın z4 ile gittim adamlar 10lira bahşişe burun kıvırdı altımızda z4 var ya adamlara 100lira bırakıcaz zannediyolar otobüs yıkıyo paşalar sanki z4 dediğin avuç kadar araba tepeside yok yarı zamanda yıkıyosun.

yani işin özü zaruri durumlarda kullanıyorum ben ama o fırçaların boyaya zarar vermediğini iddia etmek imkansız sonuçta çok hızlı devirde binlerce sert kıl dönerek kaportadan geçiyor.

Alıntıları Göster
    boyayi cizer

• quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

boyayi cizer

Alıntıları Göster
    öyle gelişmiş olanları var ki. cila bile atıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

öyle gelişmiş olanları var ki. cila bile atıyor.

Alıntıları Göster
    Kesınlıkle arabanızı o makınelere yıkatmayınız benım canım bravomu sag etek altından camda dahıl tavan dıregıne kadar cızdı adamla tam kavgaya hazırlanıyordum kı adam alısmıs boyle olaylara herhalde dırek arkamdakı tabelayı gosterdı(aracınıza gelecek hasarlardan müessesemız sorumlu değildir) tabı bu benı durdurmadı adamdan pasta cila parası aldım tabı bı ıse yaraamdı cunku cızık baya bır derınmıs.Sız sız olun arabanızı kendınız sungerle yıkayın.Kımse arabasını seven bır ınsan kadar ozenmez

• USTAAAA SAKIN AMAN DİYİM HA BENİM ARABANIN TAMPONU ÇOK KOTU ÇİZDİ OLDUKÇA DÜZGÜN YANAŞMAMA RAĞMEN BOYAYI KALDIRDI HEP
  • quote:

Orijinalden alıntı: i.unal

USTAAAA SAKIN AMAN DİYİM HA BENİM ARABANIN TAMPONU ÇOK KOTU ÇİZDİ OLDUKÇA DÜZGÜN YANAŞMAMA RAĞMEN BOYAYI KALDIRDI HEP
    ben 1 ytl ye yıkatıyorum otomatikte hiç bi sorunum yok....

otomatiğe devam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.