Şimdi Ara

Karakter Takılması - Takılarak Hareket Etmesi Sorunu (VİDEOLU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 6-7 aydır bu sorunu yaşıyorum. Aslında az çok sebebini biliyorum başlıkta belirttiğim sorunun.

Oyunda FPS'yi limitsiz tuttuğum zaman videonun başında da görebileceğiniz gibi karakterde takılmalar, harek animasyonunda sapıtmalar ortaya çıkıyor. Fakat FPS limitini 60'a çektiğim zaman karakter hareketlerinde sıkıntı yaşanmıyor. Olmasa gerektiği gibi sorunsuz tepki veriyor.

Oyunun başlarında çok belirgin, göze batıcı oluyor. Minyonlar çıkıp FPS 200-250 arası olunca nadirde olsa yapıyor.

Ben 60 FPS'de oynamaya çok alışkın değilim, yani videodan bile anlaşılacağı üzere 300-400 FPS'deki açıcılığı 60 FPS'ye düşürünce kaybediyorsunuz. Ama şu sorun yüzünden son zamanlarda 60'a sabitleyerek oynuyorum. Göze batmasa bişey değil ama kafaya takıyorum.

FPS'yi limitlemeden bu sorunu nasıl aşabilirim sizce, yada aşabilirmiyim?

Dipnot: Videoyu yeni yükledim, kalite seçenekleri gelir herhalde.

• ekran kartı driver değiştir öncesinde de dikey senk. aktif et bi bakalım
  • Norton_E kullanıcısına yanıt
    6-7 aylık bir süre zarfında baya bi driver değiştirdim. Şuan en güncel driver yüklü. Driver ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Benim kafamda iki ihtimal var. Ya ince ayarlarla alakalı atladığım bişey var ya da monitör ile ekran kartı tazeleme yani FPS değerleri arasında uçurum oluyor bu da görüntüye yansıyor.

Bilmiyorum ne kadar doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 14 Kasım 2014; 15:32:16 >
  • oyun içinden dikey senk. açık mı?
    Videoyu seyrettiğinden eminmisin? Kapalı bir şekilde giriyorum ve sorunu gösteriyorum ardından açıyorum dikey senk. sorun yok. Tekrar kapatıyorum devam ediyor.
  • sorun şu ki senin fps yi monitör desteklemiyor. dikey senk açık girmen lazım yada monitör değişicen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norton_E -- 13 Kasım 2014; 23:54:59 >
    senden önce bahsettim zaten aklıma geldi fakat kesin emin olamıyorum monitörden mi değil mi? nasıl emin olabilirim bilen var mı?

PHILIPS 244E1 monitör;http://www.usa.philips.com/c-p/244E1SB_00/lcd-monitor-with-hdmi-audio-smarttouch/specifications /
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 60hz destekli monitörün sana daha iyisi lazım yüksek fps istiyorsan. biraz daha araştır istersen.
    bilgin varsa söylermisin nasıl bi monitör keser bu sorunu? yarın farklı bir monitör ile daha doğru tv ile denicem bakalım..
  • Bende yakın bir zamanda kasamı yeniledim. Şu an rahat 300fps alıyor dikey senk kapalıyken fakat monitörüm eski kaldığı için bu takılmalar oluyor bendede. 75hz desteklediği için Dikey Senk açıyorum sabit 75fps de oynuyorum mecburen
  • Aynen öyle, parayı bulunca değiştiricem zaten renklerden falanda memnun değilim artık. Değiştirene kadar iş görebilecek bi çözüm yolu olsaydı iyidi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

bilgin varsa söylermisin nasıl bi monitör keser bu sorunu? yarın farklı bir monitör ile daha doğru tv ile denicem bakalım..

yüksek fps istiyorsan 120hz 144hz lazım sana ama o monitörlerin fiyatları bayağı yüksek
  • aynısı ben de vardı monitorle alakalı oldugunu sanmıorm çünkü laptop kullanıorm, kendi kendine geçti ya da ben farkına varmadan bir kaç ayar deiştirdim.
  • Aynısını yaşadım. Support ile 20 gün süren yazışmanın ardından adam/kadın bana riot games/config/game.cfg dosyasını silmemi söyledi. Sildim, ayarlarım sıfırlandı ama geçti 3 bilgisayarda denendi onaylandı.

Biraz garip bir çözüm gibi duruyor ama işe yaradı.
  • Merbaha hocam, cfg dosyasını silince oyun otomatik olarak yeni cfg dosyasını ''çok yüksek'' detay ayarlarıyla oluşturuyor. FPS düştüğü için bu sorun geçmesede azalıyor ama detayları tekrar aynı ayara çektiğim an (ki ben ortada tutuyorum) gene aynı şekilde devam ettiğini görüyorum.
  • RoyalSalute kullanıcısına yanıt
    Laptop'un ekranının Hertz değeri yok mu? Kurduğun cümle biraz yanlış olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norton_E

ekran kartı driver değiştir öncesinde de dikey senk. aktif et bi bakalım

Bilgisayarın özellikleri ne
    + Ekran kartı ve freamwork güncelmi ?
  • denizbaba1461 kullanıcısına yanıt
    MSI GTX 770
    INTEL 4670K
    GSKILL 4X4 8GB RAM (1866mhz)
    MSI GAMING 3 ANA KART

ayrıca bilgisayardaki herşey güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 14 Kasım 2014; 12:15:11 >
  • sorunun sorunu monitörün max hızı ile ekran kartının gönderdiği verinin hızı yani şöyle açıklayım 60hz hızın var monitörde gelen veri 120hz diyelim yani senin ekrana gönderilen verilerin birisi gelmeden diğeri gelmeye çalışıyor buda takılmalara sebeb oluyor bendede ekran kartı 750ti var Nvidia aynı sorunu yaşıyorum :D malesef o yüzden fps kendim düşürüyorum oyunun görüntü ayarlarından dikey senkrezasyonu bekle dedğinde ve 60 fps yaptığından düzeliceğini sanıyorum denermisin ?
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Bizim memlekette ciddi bir okuma sorunu var yada okuduğunu anlama, keşke bi ilk mesajımı okuyup videoya baksaydın.
    Bende biliyorum bunları dostum zaten... konuyu iyice okusaydın yardımdan çok kendi sorunuma kendimin cevap verdiğini anlardın.
    Neyse biraz sert çıkıştım kusura bakmada çok boş yorum geldi dayanamadım.
    Yardımcı olmaya çalışanlara teşekkür ederim. Konu benim için kapandı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.