Şimdi Ara

Kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bir sistem almayı düşünüyorum, beni 2 yıl götürecek bir sistem topladım. Ama ekran kartında kararsız kaldım.
    Aşağıdaki gibi bir şey topladım;

Intel Core i3 6100 Soket 1151 3.7GHz 3MB Önbellek 14nm İşlemci
    Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15
    MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2666MHz Anakart
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Monitör ve kasam var.
    Ekran kartında Asus GTX950 STRIX GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı karar kılmıştım. Ama GTX 960 da düşünmüyor değilim sorum şu, GTX 960 ile GTX 950 arasındaki performans farkı verilecek paraya değer mi yoksa yeni AMD kartlardan mı almalıyım?

Eski kasamın psu'su 500-550 watt arası bir şey.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwazy -- 6 Eylül 2016; 17:19:11 >

• Schwazy S kullanıcısına yanıt
    4GB olmadıktan sonra 960 almanın anlamı yok.2.el 970 yada RX470 alınabilir.Bütçe izin vermiyorsa GTX950 da götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

4GB olmadıktan sonra 960 almanın anlamı yok.2.el 970 yada RX470 alınabilir.Bütçe izin vermiyorsa GTX950 da götürür.

Birkaç yerde daha GTX 960 4GB olmadıktan sonra işe yaramayacağını yazmışlardı nedenini açıklayabilir misiniz acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    düşün ki ekran kartından ve işlemcinden 300fps alıyorsun ama doku kalitesini açınca oyun takılmaya başlıyor çünkü 2gb vram sınırını aşınca ekran kartı yeni dokular için silme ve tekrar doldurma işlemleri yapıyor 300fps alsanda bu teklemeler yüzünden 30fps hissi yaşıyorsun eğerki ben lowda oynarım kafam o konuda rahat dersen 2gb vramde yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 6 Eylül 2016; 18:13:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

düşün ki ekran kartından ve işlemcinden 300fps alıyorsun ama doku kalitesini açınca oyun takılmaya başlıyor çünkü 2gb vram sınırını aşınca ekran kartı yeni dokular için silme ve tekrar doldurma işlemleri yapıyor 300fps alsanda bu teklemeler yüzünden 30fps hissi yaşıyorsun eğerki ben lowda oynarım kafam o konuda rahat dersen 2gb vramde yeter :)

Yeterli verimliliği alamam yani anladım. Peki 4 GB almalı mıyım yoksa aynı paraya RX 470 almam daha mı iyi olur. Benchmarklardan baktığım üzere RX 470 birkaç tık daha önde duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    "Overclockmanyagi" nickli arkadaş gerekli açıklamayı yapmış.960 ile yüksek ayar açmak istediğinizde 2GB'dan daha fazla belleğe ihtiyaç duyacaksınız.Ancak 2GB bellekli 960 ile yüksek ayar açamayacaksınız.Ayar kısacaksınız.Bu nedenle 2GB olduktan sonra 960 yada 950 farketmez.2GB 380 570TL civarına düşmüştü.570'e alabiliyorsanız önceliği 2GB 380'e verin yoksa GTX950 işinizi görecektir.Ancak ikinci ele sıcak bakıyorsanız 4GB 960'ı ya da 380'i 500-550 arasına bulabilirsiniz.700-750 civarına yine 970 de alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 6 Eylül 2016; 18:24:51 >
  • İkinize de teşekkürler görüşleriniz için. Kafamda biraz daha net bir fikir oluştu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saat Konusunda Kararsız KAldım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu seviyede en mantıklı kart RX470 olur. GTX960'la aralarındaki fiyat farkı çok değil ve performans olarak RX470 daha iyidir.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-rx470-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html
  • ben 950 öneririm daha fiyat performans

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetertas11

Bu seviyede en mantıklı kart RX470 olur. GTX960'la aralarındaki fiyat farkı çok değil ve performans olarak RX470 daha iyidir.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-rx470-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

Aynen öyle fakat bütçeden dolayı GTX 960'ta karar kıldım yine de teşekkürler görüşünüz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

ben 950 öneririm daha fiyat performans

950 fiyatına 960 buldum onu almayı planlıyorum yine de teşekkürler.
  • Bu saatten sonra oyun için alınacak kart min. 4gb olmalı. Altını alan boşa yatırım yapmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibartan

Bu saatten sonra oyun için alınacak kart min. 4gb olmalı. Altını alan boşa yatırım yapmış olur.

Alacağım kartı birkaç yıl sonra istesem de kullanamayacağım için 2 gb almaya karar verdim. Ha yaşadığım şehirde okuyacak olsaydım tabii ki de gider yeni modellerden alırdım uzun vaadeli kullanmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwazy -- 8 Eylül 2016; 5:12:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.