Şimdi Ara

Kararsızlığın başlığı; Akıllı Telefon Tavsiyesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, iyi geceler, iyi forumlar.

Yıllar önce bu forumdan aldığım tavsiyeler ve kendi seçimim doğrultusunda edindiğim Galaxy Ace'im artık benim için miadını doldurdu ve yerinin dolmasını bekliyor. Kafamda iPhone 5S ile başladığım araştırma sürecimin sonlarındayım ve yüzlerce Türkçe/İngilizce inceleme ve karşılaştırma videoları izledim, kullanıcı yorumları okudum ve forumdaki kullanıcı kulüpleri başlıklarını hatmettim. Sonuç olarak iPhone 5S'in herşeye rağmen F/P olarak oldukça yüksek olduğuna karar verdim. Son zamanlarda ise LG'ye yönelmiş hissediyorum kendimi.

LG Nexus 5 ve LG G2 arasında kalmış durumdayım, fiyatları da birbirine oldukça yakın olduğundan bu kararsızlığım daha da artıyor. Benim telefonumdan beklentim Galaxy Ace'in işlemci ve dahili bellek yetersizliği hatta YOKLUĞU nedeniyle bana artık sunamadığı depolama alanı ve tabii ki de performans. Batarya yeterlilik süresi de 2. sırada gelen kriter. Açıkçası kamera fonksiyonu çok da ön planda değil benim için sonuçta en kötü cihazda bile belli bir kalite seviyesi sunuluyor. Sizden özellikle yukarıda bahsettiğim iki model ve diğer telefonlar hakkında öneri ve yönlendirme istiyorum. Şunu söyleyeyim; uzun uzun araştırmalar yaptığım halde içinden çıkamadığım bi durumdayım çünkü malumunuz, cep telefonu alışveriş kararı kolay bir karar değil günümüz şartlarında.

Neyse kısa kesiyorum; sizce LG'nin bu iki modelinden hangisini neden almalıyım ya da neden LG dışında bir markayı tercih etmeliyim?

Teşekkürler, iyi geceler tekrardan.

• Android güncellemeleri "hele şükür!" dedirtecek yenilikler sağlıyor mu peki hocam? Az evvel LG G2 konusunda KitKat yorumlarını okudum da, Knock on fonksiyonu iyileştirilmiş sanırım ve bu bana göre telefonu mağazada incelerken dahi aklıma gelen mutlak bir yenilikti. Hani Nexus 5'te anında alabileceğim güncelleme G2'de birkaç zaman beklemeye değecek seviyede olur mu?

Bir de şu LG G2'nin bir sayfayı dolduran kendinden kurulu programlarından kurtulmanın bir yolu yok mudur?
  • Anlıyorum hocam. LG G2'yi test etme fırsatım oldu ama henüz Nexus 5 için aynı fırsatı yakalayamadım, onu da yarın görmeyi umuyorum. Bir de telefonuma yeni rom yükleme veya root gibi işlemleri uygulamak istemiyorum ben. Var olan özellikleri ve gecikmeli de olsa gelecek olan Android güncellemeleriyle, olduğu gibi kullanmak istiyorum. Bu nokta benim seçimimi etkilemeli mi?
  • Lg g2 ile lg g flex...
  • Kesinlikle bir daha nexus almam. Senelerce güncelleme vereceğiz dediler galaxy nexus aldık. 4.4ü vermediler. 18 ay destek süren soldu hadi şimdi yaylan dediler. Ben de g2 almayı düşünüyorum. Ama sd kart girişinin olmayışı beni tutuyo almamam için. Aynı fiyatlara xperia z ve galaxy s4 de var... Kafam iyice karışık.
    Neyse, benden size tavsiye nexus almayın. Sırf güncelleme alacak diye telefon alırsanız güncelleme desteği kesilince soğursunuz telefondan...
  • Nexus 5 bence g2 'nin gölgesinde kaldı. Sadece güncelleme onceliginden başka bir artisi yok g2 ye göre. O güncelleme de sonuçta ömür boyu değil. Bir yere kadar destekliyorlar. Tavsiyem g2 alın. Eminim pişman olmayacaksiniz.
  • Ace'a hakaret ermeyin.kaldıramıyorum . Şaka bir yana bence lg g2 almalısın.telefon acedan sonra devir atlamışın hissi verecektir. Her anlamıyla olmuş bir telefon.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: info2

Ace'a hakaret ermeyin.kaldıramıyorum . Şaka bir yana bence lg g2 almalısın.telefon acedan sonra devir atlamışın hissi verecektir. Her anlamıyla olmuş bir telefon.
    güncelleme olayı forumda İNANILMAZ abartılıyor.

güncelleme nedir? neden güncelleme yayınlanır? bu sorunun cevabını iki maddede gösterebiliriz:

1- eski sürümde bir bug varsa, bir sıkıntı varsa, yavaşlığa neden olan yapısal bozukluklar (kötü yazılmış yazılım) varsa bunlar güncelleme ile düzeltilebilir.
    2- eski sürümlerin desteklemediği yeni özellikler yeni işletim sistemi versiyonunda desteklenebilir (ne bileyim mesela düşük güç tüketimli blutooth gibi)

şimdi ben kendi adıma söyliyim, elimde android 2.3'lü cihaz da var 4.2'li cihaz da var. bi fark görmüyorum, bana dokunan bi fark hissetmedim. dolayısıyla güncelleme benim için olmazsa olmaz birşey olmayı geçin, hatta önemsiz bişey.

şunu kabul ederim yani 4.4 ile sanal makina kavramı değişti, bu güzel, önemli denilebilir. ama yine vazgeçilmez değil. ben beğendiğim cihazı sırf 4.4 yok diye almamazlık yapmam asla.

şunu ise asla kabul etmiyorum, forumda inanılmaz bir ANDROİDİN EN SON SÜRÜMÜZÜ KULLANMALIYIMMMMM boş beleş yargısı var. adam diyo ki: telefonu çok beğenmiştim, tam alacağım sırada 4.3 çıktı bizim telefonun sürümü eski kaldı (eski kaldı dediği 4.2 ) buyüzden almaktan vazgeçtim.

e be kardeşim, sen ne saçmalıyosun? dün 4.2 li cihazı alacakken bugün 4.3 çıktı diye almam diyosun. iyi misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

güncelleme nedir? neden güncelleme yayınlanır? bu sorunun cevabını iki maddede gösterebiliriz:

1- eski sürümde bir bug varsa, bir sıkıntı varsa, yavaşlığa neden olan yapısal bozukluklar (kötü yazılmış yazılım) varsa bunlar güncelleme ile düzeltilebilir.
    2- eski sürümlerin desteklemediği yeni özellikler yeni işletim sistemi versiyonunda desteklenebilir (ne bileyim mesela düşük güç tüketimli blutooth gibi)

şimdi ben kendi adıma söyliyim, elimde android 2.3'lü cihaz da var 4.2'li cihaz da var. bi fark görmüyorum, bana dokunan bi fark hissetmedim. dolayısıyla güncelleme benim için olmazsa olmaz birşey olmayı geçin, hatta önemsiz bişey.

şunu kabul ederim yani 4.4 ile sanal makina kavramı değişti, bu güzel, önemli denilebilir. ama yine vazgeçilmez değil. ben beğendiğim cihazı sırf 4.4 yok diye almamazlık yapmam asla.

şunu ise asla kabul etmiyorum, forumda inanılmaz bir ANDROİDİN EN SON SÜRÜMÜZÜ KULLANMALIYIMMMMM boş beleş yargısı var. adam diyo ki: telefonu çok beğenmiştim, tam alacağım sırada 4.3 çıktı bizim telefonun sürümü eski kaldı (eski kaldı dediği 4.2 ) buyüzden almaktan vazgeçtim.

e be kardeşim, sen ne saçmalıyosun? dün 4.2 li cihazı alacakken bugün 4.3 çıktı diye almam diyosun. iyi misin?

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkürler :) Bir iki yerde LG G2'nin eski kuşak?! olduğu ve Xperia Z1 ya da çıkmasını bekleyip Xperia Z2 almam önerildi. Bunlar biraz gerçek dışı bakış açıları değil mi yoksa bana mı öyle geliyor? Xperia Z2'ye minimum 2200 lira fiyat biçiliyor şu an ve böyle bir imkanım olsa iPhone'a yönelirdim zaten. Ayrıca çok da beklemek istemiyorum ve şu aralar karar vermem lazım.

• LG G2 almani tavsiye ederim. Çünkü nexus 5 un arayuzu sade ve gerçekten su anki teknolojiden biraz daha geri çeşitli romlarla vs. Duzeltilebilir. (Saf android olmasından dolayi). Bence g2 almalisin çünkü güncellemeler her zaman iyi sonuçlar doguramiyor. Z1 düşünürsen şuanda 1900 liraya yakın. Ve arkadasimin dediğine gore de arka kapaginin cabuk çizildiğini belirtmişti. Yani Yaklaşık 300-400 lira fazladan verdiğinde çok büyük kazancin olmuyor yani sana tavsiyem g2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subserosa

Cevaplar için teşekkürler :) Bir iki yerde LG G2'nin eski kuşak?! olduğu ve Xperia Z1 ya da çıkmasını bekleyip Xperia Z2 almam önerildi. Bunlar biraz gerçek dışı bakış açıları değil mi yoksa bana mı öyle geliyor? Xperia Z2'ye minimum 2200 lira fiyat biçiliyor şu an ve böyle bir imkanım olsa iPhone'a yönelirdim zaten. Ayrıca çok da beklemek istemiyorum ve şu aralar karar vermem lazım.

Açıkçası LG G2 ve Samsung S4 şu an eski kuşak.
    Ancak fiyatlarının yeni kuşaklarla arasında (S5, HTC M8, Z2) 700-800 TL olduğunu düşünürsen bunlarla kıyaslama yapmak çok sağlıklı olmaz.

Ben de şu an S4 ve LG G2 arasında kaldım. Ama yeni nesil telefonlar fiyatlarıyla şu an ateş pahası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subserosa

Alıntıları Göster
    32 GB olmak şartıyla G2 derim. En olmadı kurarsınız CM vs. tonla mod var. Kafanızı güncellemeyle yoracaksanız hergün güncellenen versiyonları da var. Sonuçta nexusların bile güncelleme döngüsü yanlış hatırlamıyorsam 18 ay olarak belirlenmişti. Nexus alırsam 3-4 sene güncellleme gelir diye düşünmeyin. Ses, kamera, ekran kasa oranı ve özellikle pil için tabiki G2 açık ara derim.

@ariaven Tamam s4 eski kuşak da G2 nerden eski kuşak oldu. S4 s600 ayarındaydı ama G2 yeni telefonlarla çok yakın. Hepsi de snapdragon 800. Yeniler sadece ab ve ac versiyonu. Yani birinin sadece grafik işlemcisi 80-100mhz artmış, birinin de işlemci frekansıyla birlikte az bişey artmış. Ramleri de aynı işlemcileri de. HTC one m8'e cpu-z ile bakın o da 2,27 ghz, g2 de aynı. Aradaki fark GPU frekansı. G2nin kastığı ve açamadığı bir oyunu m8 açıyor gibi bir durum da yok. Ekran çözünürlükleri de aynı. G2 çok rahat yeni telefonlarla kapışır. Hele bu fiyatıyla dalga bile geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 22 Nisan 2014; 14:15:24 >

• ariaven A kullanıcısına yanıt
    Evet hocam onun zaten farkındayım da aradaki fark çok uçuk açıkçası gözüm kesmiyor.

Peki telefona yeni rom yükleme ya da root gibi işlemlere gerek duyar mıyım? Bunlara yönelerek garanti şansımı tehlikeye atmak istemiyorum çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

32 GB olmak şartıyla G2 derim. En olmadı kurarsınız CM vs. tonla mod var. Kafanızı güncellemeyle yoracaksanız hergün güncellenen versiyonları da var. Sonuçta nexusların bile güncelleme döngüsü yanlış hatırlamıyorsam 18 ay olarak belirlenmişti. Nexus alırsam 3-4 sene güncellleme gelir diye düşünmeyin. Ses, kamera, ekran kasa oranı ve özellikle pil için tabiki G2 açık ara derim.

@ariaven Tamam s4 eski kuşak da G2 nerden eski kuşak oldu. S4 s600 ayarındaydı ama G2 yeni telefonlarla çok yakın. Hepsi de snapdragon 800. Yeniler sadece ab ve ac versiyonu. Yani birinin sadece grafik işlemcisi 80-100mhz artmış, birinin de işlemci frekansıyla birlikte az bişey artmış. Ramleri de aynı işlemcileri de. HTC one m8'e cpu-z ile bakın o da 2,27 ghz, g2 de aynı. Aradaki fark GPU frekansı. G2nin kastığı ve açamadığı bir oyunu m8 açıyor gibi bir durum da yok. Ekran çözünürlükleri de aynı. G2 çok rahat yeni telefonlarla kapışır. Hele bu fiyatıyla dalga bile geçer.

Haklısınız, G2'ye eski kuşak demek biraz ayıp oldu. Ama kastettiğim 2013'te çıkan jenerasyonla 2014'te çıkan ve çıkacak olanı karşılaştırmak.

herneyse, peki LG G2'yi 16GB önerir misiniz? Arada 200-300 TL fark var.

• quote:

forumun kalitesi yerlerde geziyo mesut çevik de forum şöyle iyi böyle iyi daha da gelişecek diye seminerlerde ahkam kesiyor, sizin gibiler yüzünden forum bu hale geldi. bi araştırayım okuyayım yok, ver trolü geç

2000 küsür msjın var forumda ve 2.3le 4.2 arasında bi fark göremiyorum diyorsun, göremediğin için de boş beleş yargı, saçmalama gibi ibareler kullanmışsın. sanal makine değişmiş ondan haberin var ama sanal makine betadan çıkıp asıl sürümüne ulaştığında neler yaşanacak ya da neler olabilir hiç bi fikrin yok.

bilgi sahibi değilseniz ya sesizce okuyun birşeyler öğrenin ya da buraya post atıp insanları yermeyin.

bu tablo sizin için ne ifade ediyor? api nedir kernel güncellemesi nedir ne işe yarar biraz okuyun, sonra update'ler neden önemli neden değil konuşalım

sonraki major updatei alacağını da düşünerek g2'yi tavsiye ederim. rom fln kurmayı düşünmüyorsanız performansına rağmen yine de nexus 5 yavan gelecektir bir süre sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colaker -- 22 Nisan 2014; 15:16:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: colaker

quote:

forumun kalitesi yerlerde geziyo mesut çevik de forum şöyle iyi böyle iyi daha da gelişecek diye seminerlerde ahkam kesiyor, sizin gibiler yüzünden forum bu hale geldi. bi araştırayım okuyayım yok, ver trolü geç

2000 küsür msjın var forumda ve 2.3le 4.2 arasında bi fark göremiyorum diyorsun, göremediğin için de boş beleş yargı, saçmalama gibi ibareler kullanmışsın. sanal makine değişmiş ondan haberin var ama sanal makine betadan çıkıp asıl sürümüne ulaştığında neler yaşanacak ya da neler olabilir hiç bi fikrin yok.

bilgi sahibi değilseniz ya sesizce okuyun birşeyler öğrenin ya da buraya post atıp insanları yermeyin.

bu tablo sizin için ne ifade ediyor? api nedir kernel güncellemesi nedir ne işe yarar biraz okuyun, sonra update'ler neden önemli neden değil konuşalım

sonraki major updatei alacağını da düşünerek g2'yi tavsiye ederim. rom fln kurmayı düşünmüyorsanız performansına rağmen yine de nexus 5 yavan gelecektir bir süre sonra

senin bana bu kadar tepki gösterme nedenin nedir? 2.3 ile 4.2 arasında bana yansıyan kısımda pek fark görmemem mi? bu tepki gösterilecek bir şey değil ki. bu kişisel bir yorum.

kişisel yoruma cevap olarak: "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" gibi genel bir cevap verip. bu genel cevabı konu ile ilişkilendirme aşamasında api tablosunu vermen ise mantıksal olarak hatalı. çünkü ben burada teknik bir konu tartışmıyorum, olayın bana yansıyan yüzünü tartışıyorum. ve evet olayın bana yansıyan yüzünde atla deve bir fark yok. bunu itiraz etmek istiyorsanız bahsettiğim konuların yani 2.3 ile 4.2 arasındaki gözle görülen aynı özelliklerin ne olduğunu sormanızı beklerdim.
    siz ise tamamiyle alakasız bir çıkışta bulunmuş sunuz.

seviye yerlerde diyorsunuz, hakaret ediyorsunuz. karşınizdaki kişi bahsi geçen konunun geliştirildiği teknolojinin turkiyede çok kişide olmayan eğitimlerine sertifikalı olarak sahip.

eğer seviyenizi kabul edilir seviyeye çekecek seniz buyrun, hakaretlerle dolu boş laf salataları ise yanlış kişiyi seçtiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ariaven
    quote:

...

Haklısınız, G2'ye eski kuşak demek biraz ayıp oldu. Ama kastettiğim 2013'te çıkan jenerasyonla 2014'te çıkan ve çıkacak olanı karşılaştırmak.

Ben şahsım adına 16 asla önermem. Ben alırken 64lüğü olsa 64lük alırdım. Kart yuvası olsaydı belki 32ye razı olurdum. Ama kart yuvası olsa bile 16lık telefon artık almam. Bu benim görüşüm ve kullanımımla ilgili. Çünkü 16lık telefon genelde 11 küsür oluyor. Rahat çalışması, resim vidyo çekebilmek, uygulama güncelleemk veya bişey indirmek için en kötü 3 gb boş kalmalı. kaldı size 8 gb. Buraya müzik mi atacaksınız, belgelerinizi mi koyacaksınız, uygulama oyun mu kuracaksınız. Bir GPS yazılımı bile kurulunca haritası sesleri vs. ile 500-600mb olabliyor. Ben en az 2-3 alternatif tutarım. 3 tane baba oyun kurulsa 6gb gitti zaten. O da olmaz değil bir araba yarışı rr3 mesela, bir fps mc4 veya nova3 vs., bir de fifa veya başka bir oyun daha gitti hafıza. Rahat rahat resim çekmek, vidyo izlemek ve çekmek, sürekli kur kaldırla hafıza hesabı yapmamak adına bence 32 alınmalı. Kampanya, puan vs. bir denk getirmeye çalışın. 1350 gibi 32lik bulanlar olmuştu. Şuan 32lik kullanmama rağmen yanımda 32gb microusb bellek taşıyorum. Ama ben iphone gibi kullanacağım bir iki uygulama, 3-5 küçük oyun genel alo der ve nette takılırım pek müzik te gerek yok kulaklık taşımayı sevmem diyorsanız da orası size kalmış.

Şimdi baktımda 1350nin de altına bulunuyor. 2 örnek:
    http://www.****.com/LG-G2-D802-32GB-Cep-Telefonu_119731.html?ref=akakce&v=1.44.4#0
    http://www.bizdeuygun.com/LG-G2-D802-36GB_127248.html?ref=akakce&v=1.70.8

Hatta n11de filan 1300ün de altına üstüne 111 lira puanla filan satılıyor. Tamam paralel ithalat ama inşallah ölü piksel vs. çıkmazsa ki çok düşük bir ihtimal garantiyle işiniz olmaz. Düşürürseniz filan da zaten garantiye hiçbiri sokmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 22 Nisan 2014; 16:07:47 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    "2.3 ile 4.2 arasında bana yansıyan kısımda pek fark görmemem mi?": size yansıyan kısmında birşey göremiyorsunuz diye başkaları da mı göremiyor? asıl kişisel yorumu genelleştirip insanlara hakaret eden sizsiniz!!! herkes yazılımcı programcı değil burada ben de değilim ama güncellemeyle gelen yeniliklerin dolaylı yoldan bana yararı olacağını biliyorum. siz bunu görmezden gelip millete güncelleme yüzünden telefon almaktan vazgeçiyorlar saçmalıyorlar diyorsunuz, open gl es olsun ART olsun daha birsürü şey var 4.4te. insanlar art ne demek opengles in 3.0 ı ne işe yarıyo bilmiyor belki ama dolaylı yoldan güncellemelerle bu yazılımsal gelişmelerden istifade edecekler en azından onun farkındalar.

ben de bu konuyla alakalı tek bi sertifika yok ama güncellemeler neden yayınlanır gibi bi soruyu basit 2 maddede toplayıp bug giderme, bluetooth güç tüketimi azaltma gibi komik nedenler yazmıyorum. bugün bug giderilcek, varolanın optimizasyonu yapılcak yarın sanal makine yenilenecek, şifreleme sistemleri değişecek, driverlar güncellenecek, arayüz yenilenip yeni telefon almış hissi verilecek yani birçok alanda müşteri memnun olacak

eğitimdir sertifikadır bunlardan önce sizin için önemli olmayacak birşeyin başkaları için önemli olabileceğini idrak edin sonra forumdaki insanlara daha uygun bi şekilde açıklama yapın.

• quote:

quote:

16 gblık modeli almak herhalde ferrari alıp benzin deposu 100 litrelik versiyonu yerine 50 litrelik versiyonunu almak gibi bir şey. yani yarım kullanacaksınız bir nevi. zaten microsd kart takılamıyor. ayrıca arkadaşımda s3 var kabloyla mabloyla usb bağlıyor ama arada donuyor telefonu garip hallere giriyor falan çekilecek dert değil. 32 gb alırsın doya doya kullanırsın 16 gblık alırsan (ki 10 gb kullanılabiliyor) sürekli yeni şeyler kurmak için eskileri silmek zorunda kalırsın. eskiden vardı böyle fotoğraf çekeceksin pat aa hafıza dolu. döner galeriye dandik fotoğrafları silerdik falan. yıl olmuş 2014 mobil işlemciler laptoplara kafa tutar olmuş ama hafıza 16 gb.

ayrıca bence g2 eski kuşak falan değil g2den güçlü telefonlar (s5,m8,z2) g2nin fiyatına düştüğünde işte o zaman g2 eski kuşak oldu diyebiliriz çünkü aynı fiyata daha iyi bir telefon alınabilir oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aquarius man

quote:

quote:

16 gblık modeli almak herhalde ferrari alıp benzin deposu 100 litrelik versiyonu yerine 50 litrelik versiyonunu almak gibi bir şey. yani yarım kullanacaksınız bir nevi. zaten microsd kart takılamıyor. ayrıca arkadaşımda s3 var kabloyla mabloyla usb bağlıyor ama arada donuyor telefonu garip hallere giriyor falan çekilecek dert değil. 32 gb alırsın doya doya kullanırsın 16 gblık alırsan (ki 10 gb kullanılabiliyor) sürekli yeni şeyler kurmak için eskileri silmek zorunda kalırsın. eskiden vardı böyle fotoğraf çekeceksin pat aa hafıza dolu. döner galeriye dandik fotoğrafları silerdik falan. yıl olmuş 2014 mobil işlemciler laptoplara kafa tutar olmuş ama hafıza 16 gb.

ayrıca bence g2 eski kuşak falan değil g2den güçlü telefonlar (s5,m8,z2) g2nin fiyatına düştüğünde işte o zaman g2 eski kuşak oldu diyebiliriz çünkü aynı fiyata daha iyi bir telefon alınabilir oluyor.

Alıntıları Göster
    İnternetten hangi mağazaları önerirsiniz? Şu anda 32 GB için 1700-1800 lira civarına ikna olmuş durumdayım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.