Şimdi Ara

Karate hakkında sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
18.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)Karate kendimizi savunabilmemiz için yeterli bir spor mu ?
    2)Karate ile birlikte vücut geliştirme ile konularla ilgilenilenirsek daha etkili olurmu ?
    3)Karatecinin sokakta başarı oranı nedir?
    4)Karate mi daha iyi,Taekwondo mu ?
    5)Karate gerçekten boy uzatıyormu ? (öyleyse neden karateciler kısa :D)
    6)Karatenin sağlık açısından zararları varmı ? (el bileklerinde oluşan hastalıklardan bahsediyorum)
    7)En önemlisi,Karate bir gösteriş sporu mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 23 Mart 2009; 20:09:55 >

• Bence1)karate kendimizi savunabilmemiz icin yeterli bir spordur.karate gibi savunma sporlarini herese tavsiye ediyorum.insalara hem fiziksel hem zihinsel bakimdan faydalarinin oldugunu dusunuyorum.2)karate ile birlikte vucut gelistirme ile konularla ilgilenirsek daha etkili olur.cunku nekadar daha guclu bir yapiya sahipsek bu sporda daha etkili olma sansina sahibiz.3)karatecinin sokakta basari orani hem vardir hem yoktur.yada bu kisiye gore degisir.karateci boksorler gibi sokakta basarili degilsede onlar kadar iyidir.4)karate taekwondo'dan daha iyi bir savunma cesididir.5)karate boy uzatmaz.boy uzamasin kisilerin aile yapisindan gelir.ama bazi kisilerde beslenme problemi yuzunden de gelismeleri gecikabilir.6)karatenin kisilerde el bileklerinde olusan bazi rahatsizliklardan dolayi bir dezavantaj olabilir.ama eger bu savunma sporunu ogretmek istiyorsak bu tur aksilikleri bir kenara koymamiz gerekir.7)karatenin bir goosteris sporu oldugunu dusunmuyorum.sahsen ben karateye merak salmis biri olarak bu yaz karate hakinda egtimler almak istiyorum.bazi kisiler bunu gosteris sporu olarak'da algilayabilirler.ama herkes dusuncelerinde ozgurdur.Yani karate bir gosteris sporu degildir...

• quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

1)Karate kendimizi savunabilmemiz için yeterli bir spor mu ?
    2)Karate ile birlikte vücut geliştirme ile konularla ilgilenilenirsek daha etkili olurmu ?
    6)Karatenin sağlık açısından zararları varmı ? (el bileklerinde oluşan hastalıklardan bahsediyorum)

1. Karate ozellikle su anda ogretildigi haliyle ve hususan Shotokan ekolu nazari itibare alinirsa daha ziyade bir savunma sporudur, yani bildiginiz atletizm gibi bir spordur. musabakasi hakemi puantaji olan bir spor. dolayisiyla icinde bazi kotu yanlar bulundurma riski bulundurmaktadir. ornegin musabakada tek darne sonunda hakem olayi durdurur halbuki gercek kavgada mevzu gurese bile donusebilir. YINEDE sizi daha atletik ve kuvvetli yapacagindan bir nebze dahi olsa savunmanizi kuvvetlendirecektir. Dolayisiyla musabakanin yanisira savunma amaciniz icin de antrenman yapmalisiniz. hocaniz muhtemelen karateyi yere goge sigdiramyacaktir inanmayin. bir tanesi karatenin aikidoyu kapsadigini bana soylemisti ornegin. ha bu arada hocanizin akilli bir adam olmasina dikkat edin.
    2. vucut gelistirme derken eger agir body building antrenmanlarini kastediyorsaniz HIC tavsiye etmem. aptalca bir is ve islevsellik sifira yakin, fitness derseniz o ayri.
    3.bilmiyorum.
    4.karate ile taekwondo arasinda cok fazla bir fark aslinda bulunmaz, bakmayin musabakaya donustukten sonra tkdciler ayaga daha bir asildilar ama tkdnin kurucusu aslinda Gichin Funakoshi'nin talebesi olan bir korelidir. sanati alip millilestirmistir. ben su anki haliyle karateyi tavsiye ederim. tkd antrenmanlari da iyidir insani gelistirir
    5.bilmiyorum zannetmiyorum
    6. derin yere yakin duruslar yuzunden dizleri zorlar. sakatlik riski az da olsa hep vardir zaten

• Cevaplarınız için teşekür ederim.Diğer üyelerinde,cevaplarını bekliyorum.
  • 1. karate kendimizi savunabilecegimiz en iyi spor.
    2. evet daha etkili olur.sert bir vucudun olur ve sana gelen darbeler daha etkisiz olur.
    3. bende bilmiyorum.
    4. karateyi tavsiye ederim.
    5. bence kisaltmaz.cunku ne agirlik tasimiyorsun nede boy kisaltacak hareketler yapmiyorsun.belki uzayabilir.
    6. evet var.elin isabetsiz bosa gitmesi,ayagin fazla acilmasi gibi bircok sebep var.
    7. bence degildir.ama gosteris icin yapanlarda var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

1)Karate kendimizi savunabilmemiz için yeterli bir spor mu ?

1-Gerçekten bu işi iyi öğrenirsen evet.Hocam bana bir hareket yapmıstı 5 dk kendime gelemedim basım dönmüstü yerden kalkamadım.
    2-Ben vücüt gelistirmekle ilgilenmedim ama daha güclü olursun.Ama fazla abartmasan iyi olur cünkü yavaslarsın.
    3-Dedigim gibi bu sana bağlı.Kareteye ara vermemen lazım.Versen bile yine bazı seyler sende kalır.Hic gitmeyenden en az 1 adım önde olursun.Bol pratik ve SOĞUKKANLILIK
    4-Taekwondo hakkında bilgim yok ama karateyi öneririm.Sonucta 2 sporunda hakkını verirsen 2 side etkili olur.
    5-Böyle birsey duymadım belki zıplamakla alakalı olabilir ama fikrim yok.
    6-yani hafif sakatlıklar olabilir ama ben hic hastalıklarlardan duymadım.
    7--Karate ile gösterisin bence hicbir alakası yok.Vücüt yapmaya gidersin kaslarını falan gösterirsin bu gösteris olabılır ama karateyle alakası yok.

İmzandaki clubu unutma ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalbaz93 -- 21 Nisan 2009; 21:03:30 >

• Sevgili arkadasim karateye baslamayi mi dusunuyorsun yoksa?
    ya da bu threadden sonra basladin mi? bizleri haberdar et.

Benim ilk mesajimda tam acik yazmamisim ama Karate tabii ki senin kisisel savunmani arttiracaktir, bir insani daha kuvvetli, dengeli yapan her sey gibi, uzerine sen de tekniklerini iyi calisirsan karate sana istedigini verir.
    AMAN hocanin akilli bir adam olmasina bak, mumkunse uiversite mezunu falan akli basinda bir adam olsun. Paraya onem verilmeyen bir dojo olsun. bunlar onemli.

bir de son sorunu atlamisim, karateyi gosteris icin yapmayi anlamiyorum, bir kere karate o kadar da gosterisli degil ki, capoeira yapsin gosteris isteyen yada dans kursuna gitsin.

aman body-buildingten uzak dur, hafif agirlik bol tekrar siarin olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik hakkında sorularım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger

Sevgili arkadasim karateye baslamayi mi dusunuyorsun yoksa?
    ya da bu threadden sonra basladin mi? bizleri haberdar et.

Benim ilk mesajimda tam acik yazmamisim ama Karate tabii ki senin kisisel savunmani arttiracaktir, bir insani daha kuvvetli, dengeli yapan her sey gibi, uzerine sen de tekniklerini iyi calisirsan karate sana istedigini verir.
    AMAN hocanin akilli bir adam olmasina bak, mumkunse uiversite mezunu falan akli basinda bir adam olsun. Paraya onem verilmeyen bir dojo olsun. bunlar onemli.

bir de son sorunu atlamisim, karateyi gosteris icin yapmayi anlamiyorum, bir kere karate o kadar da gosterisli degil ki, capoeira yapsin gosteris isteyen yada dans kursuna gitsin.

aman body-buildingten uzak dur, hafif agirlik bol tekrar siarin olsun.

Daha başlamadım ama başlamayı düşünüyorum.Karate gösteriş sporu mu derken şunu kastetmek istemiştim.
    Yani box,kick-box gibi sporlar çok şiddetli ve bunun karşısında bir karateci etkisiz kalabilir.Sokakta dövüşündede belli bir kural yoktur ve box sporunda olduğu gibi yumruk atılır veya güreş yapılır genelde.
    Karatecinin sokaktaki başarısızlık oranı artabilir böylece.Ki buda karateyi bir gösteriş sporu yapabilir.

• ufc diye bir dövüş organizasyonu var bi oraya bak derim karate gösteriş sporumuymuş(her türlü stile açık bir organizasyon ve tam mahalle kavgası havasında geçiyor)
  • Kendini savunmak için yeterlidir.Kesinlikle gösteri sprodu deildir.
    Karatemi İyi Taekwondo mu gibi sorular herkezin kendi düşüncesine göre cevapladığı sorudur.
    Sen hangisine kendini yakın hissediyorsan onu yap.
    Sen karate istiyorsun diyelim biz sana tekwando yap dedik sen isteksizsin ama
    biz yap dedik diye yapıyorsun işte böyle olursa verimli bi sonuc alamassın
    Kendini dinle sen.
  • ßy Spécops. ß kullanıcısına yanıt
    1- karate kendimizi savunmak için son derece yeterli bir spor

2- karate de güç önemlidir fakat fazla güç vücüdu kasar ve teknikler yavaşlar patlayıcı olmaz zaten karate zamanla sizi güçlendirecektir

3- karatenin sokaktaki başarısı kişiden kişeye değişir ama kolay kolay kimse hakkınızdan gelemez çünkü karate reflekslerinizi geliştiriyor buda darbe yemenizi en aza indirir

4- karate ve taekwondo birbirlerine yakın sporlar fakat karatede hem el hem ayak kullanabiliyorsunuz kollarınız ve bacaklarınız çeşitli antreman proğramlarıyla güçleniyor taekwondoda ise sadece ayak kullanılmakta tabiki taekwondonun da kendine göre güç antremanları var benim tercihim karate

5- karate boy uzatmaz

6- karatenin sağlık açısından bir zararı yok en fazla müsabaka sırasında sakatlanabilirsiniz ama karate zekayı geliştiren bir spor emin olabilirsiniz

7- karate gösteriş sporu değildir

• Bence;

Karate ile kendini sokakta savunursun. Ama karete kickboks a göre daha düşük bir savunmaya sahip sokakta.
    Çünkü karate maçlarında tekme kafaya değmeden çekilir.
    ve bana kalırsa bir gösteriş sporudur.
    Lakin her spor ustasında güzeldir. Eğer ustalaşabilirsen çok işine yarar
  • Hortlatcam kusura bakmayin ama kardes ben karateye baslayali tam 6 ay kadar oldu ve reflekslerim inanilmaz gelisti biri bana vurmayi denerken hemen engelliyorum oncekine gore daha hizliyim daha dengeliyim daha gucluyum ayrica 1.90 boyunda birinin kafasina rahat tekme vurabilirim birde bilmiyorsun galiba karatede bazi kisiler gercekten vurup vurdugu kisinin dislerini cenesini vs kirabiliyorki turkiyede nasil ogretirler bilmem ama fransada yasiyorum tek 1 hamlede oldurme teknigi bile gosterdiler rahatlik la kol kirma hareketleri yapiyoruz ayrica 60 li yaslardaki en buyuk hocamiz kendisi 6. Dan siyah kusaktir bize sokak dovusunde olabilcekleri de gosterip sokak dovusu teknikleri de ogretiyorki biri seni arkandan sarilip skmissa ondan bile rahatlikla kurtulup 1 kere vurup bayiltabilmeyi ogrendim ayrica vucudun hassas, en cok aci hissettiren ve en zayif bolgelerini de ogrendim bana gore dunyadaki en tehlikeli dovus sanatlarindan dogru ogrenmissen cunku biz burda adami yere yapistirip adama vurup etkisiz hale getirmeyi kolunu kirmayi nefessiz birakmayi yada kusacak kadar etkili vurmayi ogreniyoruz dedigim gibi turkiyede farkli olabilir olaylar ama burda boyle ogretiyorlar
    Not : 6.dan hocamiz 5 kere fransa sampiyonu olmus 40 yildan fazladir karate yapiyor ve hala asiri guclu yavas eskisine gore ama bana 1 yumruk vursa bayiltir dislerimi kirabilir vs ayrica kardes videolara bak karate dovusleri ile ilgili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karate , evet bi gösteri sporu. Taekwondo ile kıyaslayınca el tekniklerine daha fazla sahiptir ancak ayak tekniklerinde yaninda bile duramaz. Taekwondonun el teknikleri ise sokakta kendini korumaya fazlasiyla yeter (wtf olsaydi taekwondonun yanima hicbir dovus sanati yanasamazdi, ancak itf) el pel kullanilmamasinin nedeni kafaya yumruk musabakalarda yasak ,ve teknikleri zor (zaten 2+2 nin 4 oldugunu teyzemde biliyor onemli olan zoru basarmak) , karate boy uzatmaz (yüzme ve basketbol uzatır), sağlık açısından ise tansiyon vb problemin yoksa zarari yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan sporun sürekliliği. Hocanın hocalığı . Herhangi bir savunma sporu doğru yapıldığı takdirde sadece kavgada sokakda falan değil, disiplini ile sizi hayatınızın birçok noktasında başarıya ulaştıracaktır. aslında Karate size sokakta iyi kavga etmeyi değil , sokakta kavga etmemeyi öğretir. Bu sebeple karate yemini geleneği vardır. Çok zorda kalırsan hayatına kastedecek bir durumda basit bir el tekniğinin sokakta ne kadar işe yaradığını görürsünüz. Hep aklımıza sokakdaki kavga geliyor... aslında herhangi bir savunma sanatında öğrendiğiniz birçok şeyi sokakta yapamazsınız. Kaslar soğuk olduğu için pek mümkün olmayabilir sakatlanabilir komik duruma düşebilirsiniz. Bunun yerine vücut bütünlüğü sıkışım ile boyun bölgesine elinizin keskin tarafı ile vuracağınız bir şuto uke vuruşu sizi gururlu bir sokak galibiyetine ulaştıracaktır. Karate en yaygın shotokan sitili vuruşsuz çalışıldığı için eleştirilir. Pek kulak asmamak gerek çünkü bunlar aslında tam temas çalışılacak teknikler değildir. Tam temas dallarda boşuna bedeninizi yıpratmaktansa geleneksel karate epeyce işinizi görecektir. Başta belirttiğim gibi karate sokakta iyi dövüşmeyi değil sizlere kavga etmemeyi öğretecek karateci kişiliğini aşılayacaktır. İyi bir hoca şartı ile tabiki.@

• GhostSuika G kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayin baya baya gec cevap verdim ama kardesim sen neyin kafasini yasiyorsun neresi gosteri sporu? Karate yapiyorum ve cogu sporu arastirdim Turkiyede nasil ogretiyorlar bilmiyorum ama burda Taekwondo yapan birini karate yapan biri rahat dover oncelikle karatede bir suru teknik vardir bunlarin icinde diz ve dirsek teknikleride var. Ayrica karatede el teknigi baya var cunku eller ayaklardan cok daha hizlidir sokakta 1 kisi sana vurmaya calissa uzun zamandir yapan ve iyi bir egitimi olan bir karateka rahatlikla kontra atak yapip dislerini kirabilir ve hicbir spor boy uzatmaz bunun uzerine yapilmis bir calisma yok uzasada en fazla 1 2 cm uzar daha fazla uzamaz yoksa herkes 2m olurdu birde wtf taekwondo ya rakip yok demissin kardesim kusura bakma ama yillardir MMA veya Kung fu yapan birisi taekwondo yapani orada yer bitirir. Son olarak karatede kol kirma vs. tarzi hareketler oldugu icin gosteri sporu degildir suda var eger kotu bir hocan varsa sende kotu bir egitim alirsin ve bir sey anlamazsin iyi bir hocan varsa yasadin. Umarim anlatibilmisimdir yabanci ulkede oldugumdan dolayi turkce biraz... anladiniz siz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.