Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
901 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu güzel olmuş, herkesin dertli olduğu bir konu.. Tüm kargo şirketleri baştan savma iş yapıyor, bölgeye şubeye göre hizmet farklı farklı. Çalışanlar düşük ücret aldıkları için belkide isteksiz hizmet veriyor bilmiyorum. Arayıp şikayet ediyorsun umurlarında olmuyor. En çok yaptıkları şey geldik bulamadık herkes yazmış zaten. Şaka gibiler ne bir kağıt ne bir not bıraktıkları yok geldik bulamadık evdeyiz nasıl bulamadın.. Geçenlerde iş yerimde yaşadım aynı durumu, sabahtan akşama kadar olan güvenlik kamera kaydına bile baktık ne gelen var ne giden aradım kargo şubesini telefonla tabi yarım saatte ulaşabildim açan yok telefonu. Dedim kamera var baktık gelen yok, yalan söylemeye israrcı olmayın diye hemen döndü tamam abi getiricez falan bi saat sonra geldi. Bu bi örnek daha neleri var. Çoğu şubeye gidin bakın gönderiler yerlerde geziyor. Şikayetler özenli çalışmaya yöneltmiyorsa kullanmamak lazım yada mümkün mertebe az kullanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4891BECAE -- 11 Aralık 2018; 13:28:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonuna kadar hakli bir konu, bir şeyler yapılması lazim bu konu hakkında.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda bahsedilen rezilliklerin hepsi, neredeyse her kargo firmasinda ( Turkiye'de ) karsiniza cikabilecek seyler. Hepsine katiliyorum.

Ama bence problemin cozumu, rezil performanslarindan dolayi para kaybetmelerini saglamaktan geciyor.

Yani kargo firmasi size urununuzu gec/eksik teslim ettiginde de ayni parayi kazaniyor. Onu kamcilayan bir baski, yaptirim yok. Bir urun gonderirken size kagit imzalatiyorlar, " Urunumun basina bir sey gelirse X kargo sorumlu degildir " tarzinda. O yasal sorumlulugu da uzerlerinden atiyorlar.

Adamlar o kadar rahat ki, sube telefonlarina bakmiyorlar bile. Hic bir yaptirim yok cunku.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten sürekli alışveriş yaparım araskargo dışında pek bir sorun olmadi. İnternet sitelerinin o firmayla anlaşmalarını bitirmesi lazim. Bu kadar sorumsuz berbat bir kargo şirketi görmedim ben. UPS in çeyreği etmez.

• Daha geçen hafta Çorlu'dan İstanbul - Bakırköy'e aras kargo ile gelen evrak niteliğindeki kargoma 20 tl ücret isteyen kuryeye parayı verdim ama bu kadar olmaması lazım yanlışlık olmasın dedim , yanlışlık yok böyle dedi , makbuz istedim ancak suan yok dönüşte veririm diyip 1 haftadır ortada yok. Siteden kontrol ettiğimde de ücret bilgisi görünmüyor ve teslim alan kısmında başka birinin adı yazıyor. Resmen dolandırıcı olmuşlar
  • Kargodaki emekcilerin istisnai durumlar haric kabahati yok. Adamlar da sikayetci, "dis fircasi, tarak tasiyoruz 2 kisiyiz" diyorlar ustune su anda yogunluk zamani.

Kargo firmalarina yasal duzenlemeyle standartlar getirmek lazim. Online alisveristeki tuketici haklari gibi haklarin verilmesi lazim. Ancak tabi sahipleri yandas olunca cok zor.

En basitinden su "eve geldik yoktunuz" yalanini bosa cikaracak bir duzenleme lazim.

• Benim bildiğim bir sistemde kargo ücreti 7 TL'den başlıyor.

Bence yolları var.

Yeter ki bulun.
  • MNG kargo dosya taşıma fiyatına bakar mısınız?

İzmir-İstanbul

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın
  • Türkiye Cumhuriyet vatandaşları işte budur. Yapma, talan, fırsatçılık, tek elcilik bildikleri tek şeydir. Ya onlar gibi olur yaşarsın ya da yok olursun. Ülkeden gitmekten başka çare yok.

• Tam destek...

• Özellike Yırtiçi KARGO...
  • Her geçen yıl hizmet kötüleşiyor. Sürat ve Yurtiçi bilhassa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 11 Aralık 2018; 13:49:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsinin Allah belasını versin malesef bunlara mecburuz adamlar ne derse o olacak toplasan 4 tane firma var...
  • 4 aralık tarihinde aras fındıkzade şubesinden HepsiBurada'ya gönderilmek üzere dosya tipi bir kargo teslim ettim. Kargo 5 gündür orhanlı transfer merkezinde bekliyor. Müşteri hizmetleri robot gibi hep aynı şeyleri söylüyor çözüm falan yok ortada! Bende istanbul içindeyim Hepsiburadanın deposuda istanbulda ama gel görki neredeyse 2 hafta olacak kargomu hala ulaştıramadılar! Kargomun kaybolmasından endişe ediyorum artık...
  • KIN...
  • Şubeden şubeye göre kaliteleri değişiyor benim gördüğüm. 6 ayda 20nin üzerinde kargo alışverişi yapmışımdır bilgisayar topladığımdan dolayı evime ben evimdeyken gelen sayılıdır. Hep gidip kendim aldım en azından sağlam ulaştı diye sevindim ama :D
  • birber80 kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam, kişisel gönderilere en sahip çıkan benim gözümde upsdi. kisiye kimlik imza olmadan vermiyor olması en sevdiğim özelliğiydi. artik ben de düşünürüm tekrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: interwap

MNG kargo dosya taşıma fiyatına bakar mısınız?

İzmir-İstanbul

izmire giden bi otobüsün muavinin eline 20 lira tutuştursan veya 1 paket sigara alsan götürür verirdi lol
  • 1,5 senedir E-Ticaret yapıyorum sırf Türkiyede berbat kargoculuk yapmaları yüzünden işlerimi geliştiremedim.Hem çok pahalı taşıyorlar hemde berbat taşıyorlar.Lütfen herkes birlik olsun devletin kargo sektörüne neşter vurmasını sağlayalım.Ben bu konuda çok öfke sahibiyim.Milletin malını kırarlar,şubeler telefonu açmaz,İyi maaş aldıkları halde düzgün taşımazlar ve aktarma merkezleri tam bir kargo patlatma yeri.Milletin kargosunu kırık ulaştıranların yüksek oranda ceza alması için ne yapılması gerekiyorsa birlik olup yapalım.Benim işlerimi hep kargo firmaları mahvediyor deli gibi sarıp sarmaladığı halde ürünleri kırıyorlar.

KARGO FİRMALARINA NEŞTER VURULSUN İYİCE ZIVANADAN ÇIKTILAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkk -- 11 Aralık 2018; 14:40:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolaBoynumaReis

Kardeşim ups, dhl veya aramex tarzı kargo şirketlerini kullanırsanız sorun yaşamazsınız. Aras, mng ve yurt içi firmaları değer vermiyor. Aramex bana bir kol saati getirdi sanki duvar aaati getirmiş gibi büyük bir kutuda ve takım elbiseli bir kurye ile. Parayı veren kaliteyi alır. Maalesef halkın yüzde 80i ya parasız ya da kıyamıyor.
    Upsle 1-2 kere bir şeyler geldi bana benim bir şikayetim olmadı ama internette Türkiye'de ki ups şirketinin de yurt dışı standartlarında olmadığı çalışanların işini kötü yaptığı falan söyleniyordu.Tabi karalama kampanyası da olabilir.Zaten aras,mng ve yurt içi de pek ucuz çalıştıkları söylenemez o yüzden bir şeyler gönderirken ups,dhl veya aramexi kullanmak mantıklı olabilir ancak bir şey aldığınız zaman ülkedeki firmaların %90 heralde aras,mng ve yurt içini kullanıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.