Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
901 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trgeneral26

Birde PTT'nin iç ettiği takipsiz kargolara da bir el atılması lazım acilen
    Katılmamak elde değil. Artık artniyet arıyorum bende.
  • Benim fazla kargo gönderme gibi bir işim olmuyor.Ancak mesela bazen yardım kampanyaları oluyor.Şu adrese işte şu kadar malzeme lazım vs onlara yollayasım geliyor bir şeyler.Hem kargo ücretlerini hem de ne kadar güvensiz taşıdıklarını görünce vazgeçiyorum.Aynı şekilde internetten alışveriş yaparken saçma bir şekilde firmaların çoğu aras,mng,yurt içi veya ptt kullanıyor.Ups,dhl gibi biraz daha kalitelileri kullanan firma sayısı az.Şahsen internetten bir şey aldığımda 10-20 lira aras,mng,yurt içi gibi kargolara kargo ücreti vereceğime 30 lira vereyim ups,dhl gibi firmalarla gelsin tercih ederim.Tabi fiyat farkının gerçektende 15-20 lirayı geçmemesi gerekiyor bu kargolarda.Bir de şu var mesela aliexpress,gearbest gibi firmalardan yeri geliyor 3-5 liralık yedek parça satın alıyorum.Küçücük şeyler adamlarda ona göre paketliyorlar ve bu paketler ülkeye girdiğinde bir şekilde kaybolabiliyor veya zaman zaman biraz değerli bir şeyi takipsiz kargoyla aldığınızda güya "kayboluyor".Tırnak içine niye aldığımı anlamışsınızdır sanırım.Evet firmaların fiyat konusuna zaten bir dur denmesi gerekiyor ama iş taşımacılık kısmına geldiğinde insanlık devreye giriyor biraz.Çünkü taşımacılık yapanların çoğu işini severek yapmıyor ve bu işlerine yansıyor.Kargoculuk sisteminin kökten değişmesi lazım.Belli bir seviyede eğitim almaları,kuralların daha katı olması ve tabi aynı oranda maaş almaları gerek ki işlerini düzgün yapsınlar.

• ptt den biliyorum, kargolari tekmeleyerek depoya alıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğim kargo ücretleri haram zıkkım olsun...

• Forumda bi arkadaş var cüzi ücretle kod veriyor kargo bayağı ucuza yollanıyor
    Konusu burda ;
    https://forum.donanimhaber.com/kargo-80-indirim-4-tl-ptt-kargo-aras-kargo-surat-kargo-mng-kargo-yurtici-kargo-ups--131153607

Bugün 2 kazak 4 kot pantolunu Ptt ile 6liraya yolladım , kodu veren arkadaşın ücretiyle 11tl tutmuş oldu.4kilo ve desisi fazla bi paketti

Pttnin en ufak gönderi için liste fiyatı 17tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 11 Aralık 2018; 20:39:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha bu öğlen uğradım çalıştıkları yer buz gibi, öğle molası yok.herkesin işi acil
    Durum çalışanlarla alakalı değil şirket mantalitesi ile ilgili.
    Az para verip çok çalıştırılan her işte çalışan kaytarıp işi safsaklar.bu sadece kargoda deil her işte öyle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1600 lira verip adam çalıştırıyorlar, kargocular da bazı meslek grupları gibi insanlarla uğraşıyor.

İnsani olmayan şartlarda çalıştırılan niteliksiz insanlar işlerini çok kötü yapıyor ve hizmet tam bir keşmekeş'e dönüşüyor..

Anlamıyorum bu şirketler çok zengin değil mi? Bu insanlara işlerini nasıl yapacaklarına dair eğitim verilmiyor mu?

İmkanlar iyileştirilemez mi?

Ülkede niteliğe değil hep niceliğe bakıldığı için kargo hizmetlerinde de olay hep günü kurtarmalık..

Şu telefona ulaşamama olayı beni ayar ediyor, eleman yetersizse eleman alacaksınız, ne adi politikalar bunlar!
  • N11 den ürün sipariş etmiştim ne alakaysa tekirdaga göndermişler mh aradı değişim talep edip iade kargo kodu girin bugün yenisini göndereyim dedi ben de değişim talebi açtım. Bekliyoruz bakalım. Kargo firması da mng bu arada bugun 5 6 siparişi hep yanlış kargolamaslar

• Paramızla rezilliğin bir örneğidir. Ayrıca en çok ihtiyaç duyduğum kargonun geleceği zamanı belirlemektir. Tam saat/dk vermeyelim de öğleden önce/sonra aralığı verelim. Küçücük paket tam günümüzü çalamasın. Kargo takibinde "şubede" yazar, şubeye gidersin "aslında dağıtımda bizim sistemde..." sanki herkesin sistemini ezberlemek durumundayız!! Destekliyorum.
  • Kardeşlerim bu bir başlangıç olsun.
    İlk konuda Açılmayan cevap verilmeyen telefonlar konusu da atlanmış.! mafya babası gibi onlar istediğinde sizi arar ancak siz istediğinizde ulaşamazsınız. Birde akşam altıdan sonra kargo teslim etmiyoruz sistem kapalı tripleri atarlar. Ancak kurumsal müşteri iseniz istediğiniz saat de kargo gönderir alırsınız! Ucuz olsa bile internetden kırılacak yada elektronik ürün almıyorum. Hatta ahşap raf modüler mobilya bile almıyorum. bunlar onu bile kırar döker.!
  • yapılacak bir şey varsa yapalım hakikaten dayanılmaz boyutlara ulaştı bu kargocuların hadsizliği,işgüzarlığı.Üstüne bir de para veriyoruz bu davranışlar karşısında.Çok kez şikayet ettim ama toplu davranılmadıkça sonuç alınamayacak anlaşılan
  • Dur

• Destekliyorum.

En büyük sorun dağıtıcı değil firma başları. 3 kişinin işini 1 kişiye yüklüyorlar. Dağıtan eleman hem araca yüklüyor. Hem arabayı kullanıyor. Hem de kargoyu teslim etmekle ilgileniyor. Sonrada eline veriyorlar 1603 TLcik. Insan ister istemez umursamaz hale geliyor. Gerekli yerlere şikayet edilip belli bir standart getirilmesi gerek.
  • Change.org'tan kampanya başlatalım böyle havada kalıyor.

• Ülkenin net en kötü işleyen kurumları kargolar.

Bir sürü kargo kullandık daha içlerinden 1 tanr düzgün insan çıktığını hatırlamıyorum. Artık internetten alışveriş yapmaya çekinir oldum. Bütün kargolar şirketlerini ve çalışanları allah bildigi gibi yapsın. Hiç biri gram saygıyı hak etmiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayseride aras kargo vb l. Kargolar da sıkıntı yok şuana kadar kayseride ki bütün kargo şirketleri evime kargo getirdi.Sıkıntı da çıkmadı zamanında geldi

• hib.96 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hib.96,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com
  • Hadi bakalım akn den sonra buna da el atalım

• Adamlar Çinden ücretsiz gönderiyor. 6 saat uzaklıktaki adama 15tl ye gönderiyorum

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.