Şimdi Ara

Kariyer planım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle çok uzun yıllar sonra bu forumda yazmaya karar verdim. Konumuz yaptığım seçimlerin ve düşünce tarzımın doğru olup olmamasıyla alakalı her türlü eleştiriye açığım.
    Planimdan bahsedecek olursam şu anda Polon Dili ve Edb. okuyorum Ankara üniversitesinde ve bir yandan da Japonca dili üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum çünkü 6-7 yaşımdan beri Japonca animeler izliyorum bu da bana tam 16 yılda baya bir kulak aşinalığı yaptı. Hatta şöyle izah edebilirim ingilizce dizi izlemeye 23 yaşımda başladım ki o da bu sene oluyor. Tabi İngilizce biliyorum ama lise yıllarımda bi kulak aşinalığım yoktu ama telefon ile uğraşırken anime izlesem yani bakmasam altyazıya sıkıntı olmuyor kaba taslak anlıyorum ama dediğim gibi mükemmel bir çeviri yapamiyorum. Ama daha hiç Japonca kursuna falan gitmedim dediğim gibi sadece 16 yıldır anime izlemekten oldu bu.

Düşüncem Polon dili ve edb. okurken Japonca kursuna gidip sertifika almak ve bi' yandan da Aöf'e kayıt olup uluslararası İlişkiler okumak istiyorum. Okulum bitince yüksek lisans yapmak ve Polon dilinin yüksek lisansında Rusça almak istiyorum. Peki sorum şu Toplam 4 dil bilip Açık öğretimden Uluslararası İlişkiler okumak beni yüksek mevkilere getirir mi? Kişisel gelişimimi asla durdurmayacağımı hesaba katarsanız günlük 1 saat Gelişim kitapları okuyorum(o kadar zaman ayırabiliyorum malesef bazen içinde kaybolunca ders çalışacak vaktim olmuyor)

Sorum sizce böyle bi kariyer mantıklı mı? Nerelere gelebilirim veya Nerelere gelemem?

Çok teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

• AÖF uluslararası ilişkiler sana hiçbir şey katmaz hiçbir mevkiye getirmez Uluslararası ilişkilerde mevki istiyorsan bu YDS'den belli bir puan alıp KPSS'ye girersin o da çok zor uluslararaıs ilişkiler şuan örgün de bile tercih edilmiyorken aöften okunmaz yani onun dışında lehçe hiçbir işine yaramaz Türkiyede Japoncanın iyi olduğunu duymuştum ama o da ne kadar bir seviyeye çekebilirsin ona bağlı kariyer planlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ilkay1244

AÖF uluslararası ilişkiler sana hiçbir şey katmaz hiçbir mevkiye getirmez Uluslararası ilişkilerde mevki istiyorsan bu YDS'den belli bir puan alıp KPSS'ye girersin o da çok zor uluslararaıs ilişkiler şuan örgün de bile tercih edilmiyorken aöften okunmaz yani onun dışında lehçe hiçbir işine yaramaz Türkiyede Japoncanın iyi olduğunu duymuştum ama o da ne kadar bir seviyeye çekebilirsin ona bağlı kariyer planlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum şuan.
    Örgünde polonya dili edebiyatı okumak ne bileyim hocam bu bölümünde edebiyatını koymuşlar mı üniversitelerimize akıl alır iş değil Fransızcayı Almancayı anladımda Polonya nedir bu dil bilgilerini kullanacağın bir piyasa istiyorsan O da lojistik alanıdır Lojistik firmalarıdır onun dışında Uluslararaıs ilişkiler sana özel sektördede iş vermez şu videoyu izleyebilirsin.
    https://www.youtube.com/watch?v=1j48lwxiQVI

Almanca ve ingilizceye abanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilkay1244 -- 30 Ağustos 2019; 0:59:14 >

• Ilkay1244 I kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumun için ilk önce peki Aöf'ten nasıl bir bölüm tercih etmeliyim ben daha çok devlet kurumlarından ziyade özel şirketlerde çalışmak istiyorum. Şunu araştır vs. diyebileceğin bir şey var ise çok mutlu olurum. Attığın video'yu da hemen izleyeceğim tekrardan çok teşekkür ederim.
  • Gilgameshh kullanıcısına yanıt
    Uluslararası ticaret ve lojistik okuyabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gilgamesh sen her seyi bir birine katmissin. oncelikle polonya dili secmen biraz tuhaf olmus, madem ilgin vardi japonya secseydinya. polonya dilinde kacinci sinifsin bilmiyorum ama 1. sinif degilsen dil ogrenmenin o kadar kolay olmadigini bilmen gerekir. polonca ustune rusca mantikli olabilir slav dili diye ama japonca ve ingilizce zorlar. ingilizce yine cat pat kurtarirsin ama japonca kolaya gelmez. acik ogretimi ise kafandan dil, aof bildigon lisans kazanamamis kisilerin egolarini poh pohlamak icin kurulmus bir sistem. akli basinda hicbir kimse universite okumus biri carken aof okumus birini tercih etmez.
    bu maceranda sana yardim edecek bir endiku bulamayacaksin. bence sen uluslar arasi iliski okumaliydin, hem istedigine yakin meslek hemde cogu unide fransizca - ingilizce agirlikli okunuyor. senin biraz hedefini netlemen gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.